Ce s-au incins spiritele....este timpul pt. o bere
@ Wittmann,
Yo cand vreau copii simple &...ma inteleg cu tipa de la arhiva si ii zambesc frumos.

O ciocolata, un pachet de tigari&....

La Curtea de Apel stiu bine pe una care plimba dosarele cu caruciorul de la arhiva la judecatori si invers&... fata buna si prompta&....

Daca dau peste un arhivar tare ciufut, fac cerere ca tot omul, timbrez si stau la rand&...Uneori este chiar mai economic sa timbrez (daca n-am nevoie urgenta de actul respectiv)
@ Sebi .
Eu inteleg ce vrei tu sa demonstrezi :
L 544/2001
Art. 9. - (1) In cazul in care solicitarea de informatii implica realizarea de copii de pe documentelor detinute de autoritatea sau institutia publica, costul serviciilor de copiere este suportat de solicitant, in conditiile legii.
Nu stiu daca in obiectul de activitate al unei instante de judecata poate intra si activitatea comerciala de copiere acte astfel incat sa ti se emita factura/bon fiscal.
De aceea eu zic ca un presedinte de judecatorie, tribunal etc,
scrupulos, va considera acest "serviciu", taxabil, in conditiile reglementate pt plata taxei de timbru si a timbrului judiciar. Acesta fiind costul....In cele mai multe cazuri, instantele au propriile lor copiatoare astfel incat nu exista nici o justificare pt. achitarea si a 1500 lei(0,15 ron)/pag.copiata , fiind deja platite taxele de timbru si timbru judiciar aferent.
La instanta din localitate, pot obtine copii ale actelor din dosar facand cerere timbrata cu 0,15 lei timbru jud. + 1 leu/pag taxa jud. de timbru . Toate copiile eliberate au stampila instantei pe ele.
In momentul in care reglementarile ref. la taxe de timbru si timbru jud. vor scuti de plata taxelor/timbrelor. jud. toate cererile de eliberare certificate/copii ale actelor din dosar, atunci vei putea fi sigur ca ai dreptate. Pana atunci, presedintii scrupulosi de instanta(precum si alti judecatori) pot intelege aplicarea legii in conditiile expuse de mine mai sus