regim zilieri

Discutii privind litigiile de munca
maxxim

Post by maxxim » 26 Apr 2006, 12:57

:( Si cand colo un pas in spate?

Te repliezi ..... ai nevoie de intaritoare? :grin:

PS Io n-am afirmat ca n-ai fi draguta! :mrgreen:

dinubocos

Post by dinubocos » 26 Apr 2006, 13:14

dana_lavinia wrote:Poate din punctul tau de vedere este ilegal, dar daca vrei sa argumentezi argumenteaza cu texte de lege (pe care sa le citesti pana la sfarsit). Pana acum nu mi-a zis nimeni ca sunt ilegale, asa ca poate imi demonstrezi tu "dragutule".
Legea 300/2004 zice ca una bucata persoana poate desfasura activitati economice doar autorizata fiind. In opinia mea, activitate economica vrea sa insemne activitate comerciala. Iar daca "zilierii" tai presteaza munca asta regulat, obtinand constant o sursa de venit atunci eu zic ca ii poti numi comercianti conform art.3 coroborat cu art.7 Cod comercial.
Codul civil este reglementarea comuna in materie deci prevederile Legii nr.300/2004 au intaietate.
Asa ca zic si eu ca in cazul de fata, o conventie civila este "putin" pe langa lege.
Prin urmare, ori ii angajezi, ori ii autorizezi ori ii pui sa se organizeze intr-o societate!

lyanne91gl

Post by lyanne91gl » 26 Apr 2006, 19:32

Pepita cred ca nu ti-a fost de mare ajutor raspunsurile date, de aceea te sfatuiesc sa inchei un contract de munca cu timp partial pentru zilieri si in felul acesta nu o sa ai probleme cu ITM-ul.

mariusms

Post by mariusms » 26 Apr 2006, 22:50

Pai asta a fost primul sfat, draguta. :grin:

maxxim

Post by maxxim » 27 Apr 2006, 07:11

:-D mda, o concluzie dezacordata, dragutza ..... :grin:

:floare: :floare: :floare: pentru domnite.

lyanne91gl

Post by lyanne91gl » 29 Apr 2006, 07:54

Mariusms a afirmat ca acesta a fost si primul sfat. Nu vad de ce e o concluzie dezacordata maxxim.
Daca ceea ce s-a mentionat anterior coincide cu o concluzie finala, poate ne explici tu in ce consta dezacordul. :mrgreen:

maxxim

Post by maxxim » 29 Apr 2006, 19:41

Dragutza ..... raspunsurile au fost de ajutor :grin:

Saraca limba romana! :twisted:

:floare: :floare: :floare: la domnite.

teli

Post by teli » 12 Jul 2006, 16:44

Pt. dana_lavinia (cam tardiv):
De acord 100% cu tine.
Contractele de prestari servicii sau contractele civile pentru activit. ocazionale se folosesc destul de des si sunt absolut legale.
Si eu am incheiat cateva care au fost controlate de ITM si Finante.
E Ok !!!

Cand nu inteleg un lucru, unii devin ironici. Asa de amorun artei.

nicuvar

Post by nicuvar » 12 Jul 2006, 17:29

Pentru teli:
Nu cred. Asa de amorun artei, vino cu ceva dovezi.
Jurisprudenta si doctrina spun altceva.

dana_lavinia

Post by dana_lavinia » 19 Jul 2006, 06:01

Pentru Teli
Multumesc.

BABI

Post by BABI » 11 Aug 2006, 11:39

Stimati colegi,pentru zilieri se aplica aceeasi regula ca si pentru salariatii angajati pe perioada nedeterminata, adica se incheie un contract de munca care se inregistreaza la ITM, actul pe baza caruia se face incadrarea este doar buletinul de identitae in copie. De asemenea la desfacerea contractului de munca se aplica prevederile codului muncii , inclusiv emiterea unei Decizii pentru desfacerea contractului. La mine asa se procedeaza de ani buni, dat fiind faptul ca lucram cuzilieri foarte multi.

sebi77

Post by sebi77 » 11 Aug 2006, 16:03

Hai sa facem sondaj! :grin:

Votez cu Maxim, pentru ca are dreptate!

kinga

Post by kinga » 11 Aug 2006, 17:38

hai sebyyyyyyyy
dupa 3 luni....... :-D :-D :-D :-D

Post Reply