poprire asupra conturilor

Titlul Executoriu, Instanta de Executare, Contestatia la Executare, Executarea Silita, Sechestrul Judiciar
der_graaf

Post by der_graaf » 05 Apr 2006, 07:39

Asa cum am spus si mai sus, sustin punctul de vedere conform caruia debitorul trebuie instiintat asupra actelor de executare. Daca este de buna credinta si inainte de a se infiinta poprirea, vrea totusi sa plateasca debitul fara a i se mai face poprire pe conturi? Ar trebui sa i se dea ocazia sa plateasca debitul, inainte de blocarea conturilor sale.
Referitor la restituirea cautiunii, nu sunt de acord cu Anca. In cazul in care se respinge cererea de contestare a executarii, se va pierde si cautiunea depusa pt suspendarea acesteia in temeiul art. 403/4 cpc.

ANCA

Post by ANCA » 05 Apr 2006, 08:01

apropo deer.graf chiar ai citit ce prevede art. 403/4 ... citeste si un pic de practica pe contestatii la executare.

der_graaf

Post by der_graaf » 05 Apr 2006, 08:28

Chiar am citit articolul. Tu cred ca te referi la partea care prevede ca "este deductibila cautiunea depusa din cautiunea stabilita de instanta, daca este cazul".
Ideea mea este urmatoarea:
Daca nu se admite cererea de contestatie la executare, debitorul contestatar nu numai ca poate fi obligat la despagubiri pentru pagubele cauzate prin intarzierea executarii (conf. art. 404/2 cpc), dar automat va pierde si cautiunea depusa in vederea suspendarii executarii. Nu se prevede asta expres in lege, dar mie asa mi se pare logic si normal.

modetvas

Post by modetvas » 05 Apr 2006, 12:34

VIn si eu sa o sutstin pe Anca. Executor este OBLIGAT sa instiinteze debitorul ca s-a luat masura infiintarii popririi asupra disponibilitatilor in lei si valuta pe care le detine in conturile deschise la tertul porprit ...... Vorbesc din experienta. Am facut 6 ani executari silite :lol: Mi-ar fi plecut sa reusesc sa intru si in bransa executorilor .... insa ... din pacate nu am reusit sa sparg aceasta "casta". No offense Anca. Salutari domunului Ducu :-P

modetvas

Post by modetvas » 05 Apr 2006, 13:06

cred ca nu am postat unde trebuia . Oops

modetvas

Post by modetvas » 05 Apr 2006, 13:55

si totusi nu am gresit si mentin afirmatia de mai sus :)

Post Reply