INM, examene, rezultate, pareri, barfe, etc.
-
giovanni
lupica wrote:Ce puteti comenta despre legile speciale din dr.civil: Legea 18/1991;Legea 112/1995;Legea 1/200;Legea 213/1998;Legea 54/1998;Legea 114/1996;Legea 10/2001;Ordonanta de urgenta nr 40/1999.
Unele au fost modificate de legea nr 247/2005.
Exista posibilitatea sa fie date sub forma de grile la examen ? sau spete ?
Lasa tu alea, pune mana pe coduri, mai ales la proceduri si penal, sa le stapanesti la perfectie. Au fost si anul trecut in bibliografie, dar nu s-a dat nimic din ele. Sincer, nici nu cred ca vei mai avea timp sa le citesti, apoi sa le mai si inveti.
Si nu uita de spete. Rezolva cat mai multe.
P.S.: Fanfan e de admirat. Dupa ce anun trecut a fost la limita, asa am un feeling ca anun asta o sa intre.
Spor la invatat tuturor. Atentie: timpul e tot mai ingust.
-
cumintzica
lupica wrote:Credeti ca se va schimba regulamentul examenului fata de anul trecut ?Oare vor fi surprize privind tematica ?
Sunt zvonuri ca se va renunta la nota minima 7. Se va adeveri ?
Se va tine cont de raportul intocmit cu privire la concursul de admitere la INM sesiunea septembrie 2005 ?
in INM circula zvonul ca se doreste introducerea si a unei testari o limba straina, engleza sau franceza (adica cu posibilitate de alegere, nu una impusa). stiu ca unii din conducerea institutului doresc acest lucru, dar nu stiu daca se va materializa anul acesta, sau in ce forma.
insasi intentia in sine mi se pare o aberatie....(dar, ca sa fim sinceri, n-ar fi singura din inm..... )
-
lupica
Nu este bine sa imprastii acest zvon daca n-ai o sursa sigura.
Iti dai seama ce inseamna asta ?
Dar nu m-as mira daca se va adeveri.In Romania este posibil orice.
Daca s-a dat testul de logica de ce nu s-ar da si o limba straina.
-
cumintzica
draga mea, am o sursa sigura conform careia se doreste acest lucru la nivelul conducerii. nimeni nu cred ca poate spune de pe acum daca si cum se va materializa aceast lucru. eu doar atrag atentia ca examenul nu tinde spre ameliorare, ci dimpotriva, intentia generala (pe care ti-o poate confirma oricine din inm) este aceea de a complica examenul.
-
lupica
Multumesc.
Oricum ,in luna mai trebuie sa se stabileasca regulamentul de sustinere a examenului de admitere la INM plus tematica . Ne putem astepta la orice.
-
MAXINE
Pentru cine nu s-a uitat la mesajul meu de pe celalalt topic cu admiterea, precizez ca directorul INM a spus vinerea asta ca se introduce proba cu limba straina din 2009.
Legile speciale in materie de terenuri, locuinte etc sunt oricum cuprinse in bibliografie, la drepturi reale si contracte. mi se pare normal sa le citesti ca sa stii ce vrea sa zica doctrina cand spune una sau alta. E drept si ca prioritate au codurile. Cu un program de invatat riguros, eu cred ca nu apar probleme cu timpul.
-
hirondelle
Conditia esentiala e nota minima 5 la fiecare obiect/ la spete.
Sub genericul Stiati ca......
In 2005 din cei 422 candidati la proba a 2 a (cei care au trecut de grile) ,
au luat minim 5
CIVIL= 263 candidati
PENAL=375 candidati
PR.CIV=336 candidati
PR.PEN=317 candidati
La testul logic(unde nu conta cat luai), doar 131 candidati au obtinut min 5.
-
cyclop
hirondelle wrote:Conditia esentiala e nota minima 5 la fiecare obiect/ la spete.
Sub genericul Stiati ca......
In 2005 din cei 422 candidati la proba a 2 a (cei care au trecut de grile) ,
au luat minim 5
CIVIL= 263 candidati
PENAL=375 candidati
PR.CIV=336 candidati
PR.PEN=317 candidati
La testul logic(unde nu conta cat luai), doar 131 candidati au obtinut min 5.
Hmm...am incercat si io sa fac niste statistici de-astea si sa zic ca nu erau atat de multi cu nota peste 5 la civil... De fapt io am luat-o invers, i-am numarat pe cei care aveau nota sub 5.
In fine, nu mai stiu exact ce calcule facusem. Oricum, e ingrijorator de mare numarul celor care au luat sub 5 la civil. Si nu e vina lor (vorbesc din experienta
), e vina baremului. Io sper ca anun asta o sa-si dea mai mult interesul pentru organizarea si gestionarea examenului.
Dealtfel, noi tren sa ne adaptam, sa ne asteptam la orice...
-
Jaja
Nu e nici vina baremului, parerea mea, caci dupa barem...trebuia sa fiu mai fericita...
Consider ca de vina e corectarea...probabil ca trebuia sa scriu mai multe, si bune si rele...dar, cine mai stie? dar nu e baremul de vina, poate motivarea solutiei sa fi fost incompleta, sau...nu mai stiu...oricum,sper ca istoria sa nu se mai repete :)
-
cyclop
Jaja wrote:Nu e nici vina baremului, parerea mea, caci dupa barem...trebuia sa fiu mai fericita...
Consider ca de vina e corectarea...probabil ca trebuia sa scriu mai multe, si bune si rele...dar, cine mai stie? dar nu e baremul de vina, poate motivarea solutiei sa fi fost incompleta, sau...nu mai stiu...oricum,sper ca istoria sa nu se mai repete :)
Si totusi, cand punctezi cu 6 puncte o singura chestie, e clar ca examenu se transforma intr-unul de genul admis/respins. Ceea ce nu e deloc normal. Normal ar fi ca diferenta sa se faca la detalii, nu asa. In fine am mai discutat despre asta...
Intr-adevar, nici corectarea nu e stralucita, diferentele mari dintre prima mana si ce-a de-a doua fiind relevante.
-
lupica
Va supun atentiei o problema legata de pregatirea examenului de admitere la inm. La drept procesual civil am observat ca s-a introdus o noua sectiune dupa art 241 C proc civ intitulata ,,Cercetarea procesului in cazul administrarii probelor de catre avocati ", prin legea 219/2005.
Este posibil ca acest capitol sa nu fie trecut in viitoarea tematica care trebuie sa apara cat de curand ?
Haideti ,va rog sa comentam un pic aceste noi prevederi care au fost introduse in C proc civ.
Se aplica in practica ?Cu ce scop au fost introduse?
-
fanfanlatulipe
mai sunt aproximativ 3 luni pana la examen! cum stati cu moralul? dar cu invatatul?
p.s. eu sunt ok pe ambele planuri
un sfat? faceti ca mine!...daca vreti la inm...

-
cyclop
Merge si-nvatatun, cu moralun e bine, atata tot ca am o groaza de treaba la serviciu...
Chiar, am auzit ca pe 12 se intrunesc oamenii sa stabileasca detaliile examenului de anun asta. Abia astept tematica...