Ce se intampla daca nu tai chitanta la maestru
Banii pe care maestru ii plateste pe hartie stagiarilor intra la cheltuieli deductibile. Deci, cu cat aceste cheltuieli deductibile sunt mai mari, cu atat venitul net impozabil este mai mic, rezulta impozit mai mic. Totul este facut doar pentru fisc. In realitate, acele cheltuieli nu exista, banii raman tot in buzunarul maestrului, fara a se plati impozit.
Situatia nu trebuie judecata atat de aspru. Multumiti-va ca aveti un maestru. Altii nu au norocul asta. Pentru toti inceputul este foarte ingrat, insa totul se intampla cu un rost.
Situatia nu trebuie judecata atat de aspru. Multumiti-va ca aveti un maestru. Altii nu au norocul asta. Pentru toti inceputul este foarte ingrat, insa totul se intampla cu un rost.
Re: Ce se intampla daca nu tai chitanta la maestru
Daca refuzi sa dai maestrului chitanta pentru bani pe care nu i-ai primit insemana ca refuzi sa participi la savarsirea unei infractiuni, ceea ce nu-i rau.gim05 wrote:Ca stagiar este obligatoriu sa tai chitanta la maestru pentru onorariul de 330 lei lunar in conditiile in care maestrul nu iti da nici un ban ?
Ce se intampla daca nu tai chitanta la maestru ?

Te-am intrebat pentru ca m-am gandit ca atunci cand o sa-mi dai raspunul o sa gasesti raspunsul si la intrebarea pusa de tine.
Un tanar corect, nu-si va calca principiile in picioare intrand in cardasie cu un astfel de maestru.
El face dreptul pentru ca vrea sa faca ceva ca lumea sa fie un pic mai buna.
Daca tu, absolvent al unei facultati de drept, incalci legea, inclusiv cea penala, cum te raportezi la cei pe care vrei sa-i consiliezi/reprezinti?
Un tanar corect, nu-si va calca principiile in picioare intrand in cardasie cu un astfel de maestru.
El face dreptul pentru ca vrea sa faca ceva ca lumea sa fie un pic mai buna.
Daca tu, absolvent al unei facultati de drept, incalci legea, inclusiv cea penala, cum te raportezi la cei pe care vrei sa-i consiliezi/reprezinti?
Doamne Excalibur, atatea ar fi de spus...
Crede-ma, sunt situatii cand TREBUIE sa tai blestemata aia de "chitanta", indiferent de cine esti si ce poti si cu cine intri in cardasie.
Mereu a fost asa si peste tot locul, doar ca ne e tare rusine sa recunoastem sau mai rau! nici nu ne dam seama cat de degradant e.
Excalibur, da-mi voie sa te intreb, n-ai taiat in viata ta o "chitanta"?
Crede-ma, sunt situatii cand TREBUIE sa tai blestemata aia de "chitanta", indiferent de cine esti si ce poti si cu cine intri in cardasie.
Mereu a fost asa si peste tot locul, doar ca ne e tare rusine sa recunoastem sau mai rau! nici nu ne dam seama cat de degradant e.
Excalibur, da-mi voie sa te intreb, n-ai taiat in viata ta o "chitanta"?
Am spus un tanar corect si atat, nu un sfant, nu un erou, nu un martir. Un om mediu. Nu face dreptul pentru a face lumea un pic mai buna, ci pentru ca acesta a fost drumul lui. Trebuie sa munceasca si sa se intretina.
Traind intr-o mocirla, este greu sa ramai curat. Trebuie sa ai aripi de inger si cati avem? Lipsa lor nu ne face, totusi, niste criminali si nici de dispretuit.
De ce nu recunosti ca in tara asta avem o lege, care nu functioneaza, si o cutuma, care este regula jocului.
Daca tanarul meu nu se va supune regulilor jocului, crezi ca ele se vor schimba? El va ramane pe dinafara si lumea noastra minunata va continua sa existe.
Probabil ca ar trebui ca mai multi tineri corecti si pregatiti sa se revolte concertat ca sa vedem o schimbare.
Traind intr-o mocirla, este greu sa ramai curat. Trebuie sa ai aripi de inger si cati avem? Lipsa lor nu ne face, totusi, niste criminali si nici de dispretuit.
De ce nu recunosti ca in tara asta avem o lege, care nu functioneaza, si o cutuma, care este regula jocului.
Daca tanarul meu nu se va supune regulilor jocului, crezi ca ele se vor schimba? El va ramane pe dinafara si lumea noastra minunata va continua sa existe.
Probabil ca ar trebui ca mai multi tineri corecti si pregatiti sa se revolte concertat ca sa vedem o schimbare.
strabunicul meu, atunci cand eram mic, imi spunea o chestie:
cand esti cu lupii, urla ca lupii.
eu incerc sa aplic sintagma asta cat mai bine.
poate ca sunt un produs postdecembrist, fara valori prea puternice, in opinia unor, dar am vazut pe parcursul existentei mele atat de multe nedreptati, incat chestia cu umflatul unei chitante ma lasa rece :)
prin anul doi de facultate eram si eu razboinic si incercam sa convertesc lumea catre percepte morale mai ferme, pana in clipa in care mi-am luat-o in mod repetat peste bot, si de atunci am ajuns la concluzia ca in viata trebuiesc compromisuri si alte rahaturi de genul asta.
Salntare
cand esti cu lupii, urla ca lupii.
eu incerc sa aplic sintagma asta cat mai bine.
poate ca sunt un produs postdecembrist, fara valori prea puternice, in opinia unor, dar am vazut pe parcursul existentei mele atat de multe nedreptati, incat chestia cu umflatul unei chitante ma lasa rece :)
prin anul doi de facultate eram si eu razboinic si incercam sa convertesc lumea catre percepte morale mai ferme, pana in clipa in care mi-am luat-o in mod repetat peste bot, si de atunci am ajuns la concluzia ca in viata trebuiesc compromisuri si alte rahaturi de genul asta.
Salntare