Plata nedatorata

Discutii privind raporturile de Drept Comercial
ANCA

Post by ANCA » 16 Mar 2006, 13:09

nu incurc procedurile dar e posibil sa nu piti face dovada confirmarii primirii faxului ........ la executorul judecatoresc mergi cu o cociliere si ii ceri sa o comunice debitorului.... executorul se deplaseaza la sediul debitorului si intocmeste un proces verbal de aducere la cunostinta a invitatiei la conciliere si de luare la cunostinta cu confirmare sub semnatura din partea debitorului.... eu am castigat asa..... nu am avut cum sa confirm primirea faxului de catre debitpr... mai mult am trimis 2 recomandate la 2 sedii si instanta mi le-a refuzat pe motiv ca s-a primit invitatia de conciliere doar la un sediu...

cyclop

Post by cyclop » 16 Mar 2006, 13:23

Daca vrei neaparat sa cheltuiesti mai mult decat ar trebui, mergi si faci convocarea prin executor. Dan numai daca vrei neaparat...
Si io zic ca se poate face convocarea la conciliere prin fax, posta, sau alte mijloace care sa asigure transmiterea textului si confirmarea primirii acestuia.
De fapt, nu spun io, spune legea...

bozo

Post by bozo » 16 Mar 2006, 18:12

Cum s-a platit suma de 55 mil, prin OP? Ma gandesc, totusi nu ar trebui sa se specifice pe OP-ul ala pt ce se face plata? Adica pt. factura X.

krisstina

Post by krisstina » 16 Mar 2006, 19:20

Da, se specifica, rezulta clar pentru ce s-a facut plata.

bozo

Post by bozo » 16 Mar 2006, 20:46

Atunci faceti cat mai repede concilierea, ca daca intra in reorganizare, sunteti doar creditori chirografari si nu mai vedeti nimic.

Post Reply