Poate fi interpretata ca retragere a plangerii prealabile?

Discutii privind procedura penala
luc4s

Post by luc4s » 19 Jan 2006, 23:21

Da. 280
Tot Kristinna m-a indus in eroare.A scris ea mai sus art 268 si am luat-o de buna. :mrgreen:
Nu stiu CPP pe de rost, dar nici nu m-am uitat sa vad la ce se refera 268 :)

krisstina

Post by krisstina » 20 Jan 2006, 05:08

Poftim?! Care 268?! Iar pe 286 l-am postat, ca sa inteleaga toata lumea.

Mili

Re: Poate fi interpretata ca retragere a plangerii prealabil

Post by Mili » 21 Jan 2006, 15:31

Norocel wrote:Instanta penala este sesizata cu o plangere prealabila pentru vatamare corporala.
La primul termen de judecata, petentul a facut dovada ca a depus o plangere pentru aceeasi fapta pentru tentativa la infractiunea de omor si a cerut trimiterea cauzei la parchet.
Instanta a trimis cauza la parchet care a dispus NUP pentru infractiunea de omor iar pentru cea de vatamare corporala s-a constatat ca lipseste plangerea prealabila.
Sesizata cu o plangere impotriva rezolutiei de NUP, instanta a respins-o motivand ca solicitarea de a trimite cauza la procuror a echivalat cu retragerea plangerii prealabile.
Voi ce credeti?
Depinde, daca plangerea facuta la instanta de persoana vatamata depasea oricum termenul de 2 luni, procurorul nu avea cum sa dea alta solutie cu privire la vatamare corporala, iar cazul in care ne-am afla ar fi 10 lit. f, lipseste plangerea prealabila.
Daca plangerea (prima) era in termen, solutia este gresita, intrucat persoana vatamata sesizeaza cu privire la fapta, iar daca plangerea facuta indeplineste toate conditiile unei plangeri prealabile, se va considera ca aceasta a fost formulata de la data primei sesizari.

Post Reply