Ce legi!!! Ce printzipuri!!! Halal societate!!! Adica daca circul cu numere expirate comit un concurs si implicit voi fi mai aspru sanctionat decat daca as circula fara numere de inmatriculare.Denominatus wrote: mai bine le dai jos, scapi mai ieftin
Sa circul cu auto si nr. expirate? E riscant in cazul meu?
Izact
Ca de cand cu nemo censetur ignorare legem, nici macar nu mai poti sa zici ca n-ai stiut, ori ca ai uitat.
Si te interpreteaza ca ai vrut sa induci in eroare vajnicul aparator al ordinii de drept, adicatelea pe Mitica, militianul din coltz si vardist de vaza.
Deci dai dovada de siretenie si probezi o constiinta scorburoasa, iata de trebuie ca sa fii mai aspru pedepsit.

Ca de cand cu nemo censetur ignorare legem, nici macar nu mai poti sa zici ca n-ai stiut, ori ca ai uitat.
Si te interpreteaza ca ai vrut sa induci in eroare vajnicul aparator al ordinii de drept, adicatelea pe Mitica, militianul din coltz si vardist de vaza.
Deci dai dovada de siretenie si probezi o constiinta scorburoasa, iata de trebuie ca sa fii mai aspru pedepsit.
Intr-un mesaj, mai sus, am spus ca ar fi deplasat sa spunem ca avem un autoturism fals.Denominatus wrote:
5. Tu n-ai numar de inmatriculare, fiindca ti-a expirat numarul din registru.
Dar te plimbi cu niste insemne, care insemne nu reflecta realitatea, in sensul ca nu mai exista o corespondenta intre numarul de inmatriculare din registru si numarul de pe semnul de tabla. Deci... aici e falsul.
6. Si da, sunt de acord ca e concurs. Deci mai bine le dai jos, scapi mai ieftin
De ce? Tocmai ca sa nu ajung la concluzia lui denominatus.
Numarul nu este fals, ci expirat. Ezista o diferenta monseur. Ca sa fie fals, trebuie ca ab initio sa fie facut astfel (nu mai intram in amanunte cu intentia etc). Dar asa cum pui o stampila expirata pe un inscris si inscrisul va fi fals, tot asa ar trebui si cu numarul, insa eu nu am auzit de autoturism fals.

Ideea e ca orice infractiune sau fapta neprevazuta de legea penala (mai degraba aici inclin sa cred si eu) ar fi, eu nu ma risc sa circul, ca apoi sa-mi para rau
. Maine e joi, iar de aici inca 2 zile (ca sambata au program de la 9 - 11, deci nu se mai pune la calcul ca voi avea toata ziua masina la dispozitie) nu sunt o eternitate. Dar in cazul meu am avea de-a face cu art. 10 lit. b c. proc. pen. Asa ca... In fine. Mai lipseste Dricaru sa intre pe topic sa-si dea si el cu parerea si am avea "tacamul" complet.

Re: Sa circul cu auto si nr. expirate? E riscant in cazul me
Am si eu o intrebare se poate circula in romania cu numere de inmatriculare di austria si acelea fiind neplatite de un an de zile e penal