"Prima zi de înfatisare"

Examene, rezultate, pareri, etc
Post Reply
croc

Post by croc » 25 Nov 2005, 00:03

Bafta multa!!! :floare: :floare: :floare:

rox_alina

Post by rox_alina » 25 Nov 2005, 14:09

MULTUMIM, CROC, AVEM NEVOIE!

Am dat azi ex. la Penal, in Botosani. Am avut 2 infractiuni: abandonul de familie si falsul privind identitatea. La parte generala Pedepsele. Notiune si feluri. Acceptabil. Cat despre stres si oboseala dupa atatea probe nu mai spun!

Bafta maine!

simmy

Post by simmy » 25 Nov 2005, 18:36

Hmmm ... giovanni, eu duminica am organizarea... asha ca facem schimb.
Azi am avut civ. si subiectele au fost:
-Actiunea pauliana, Ipoteca, Fidejusiunea
Deci, un pic cam horor ...
Apropos, asta la galati

giovanni

Post by giovanni » 25 Nov 2005, 19:02

simmy wrote:HmmmAzi am avut civ. si subiectele au fost:
-Actiunea pauliana, Ipoteca, Fidejusiunea
Deci, un pic cam horor ...
Apropos, asta la galati
Cum de v-au facut astia toate subiectele din obligatii????

giovanni

Post by giovanni » 25 Nov 2005, 19:11

Acum vine randul meu sa va spun ce mi-a venit azi la procedura civila. Dar pentru asta am simtit nevoia sa deschid un nou post. S-o luam cu inceputul:

1. Recursul civil 8O 8O 8O
2. Declaratiile martorului, expertiza si interogatoriul.
3. Executarea vremelnica si intoarcerea executarii. (initial au vrut sa ne dea procedura necontencioasa, dar am tinut sus si tare ca nu exista in lista - de fapt nici nu exista printre subiectele obligatorii)

Altfel spus: stupoare :x :x :x :x :x :x :x
Totala nebunie :-( :-( :-(

Legea nu e lege pentru toti? Nici unul din subiectele date nu se regaseste in intregime in lista de subiecte obligatorii. Iar INTOARCEREA EXECUTARII????? Nici macar nu a fost vreodata in vreo lista de subiecte. Cel putin in nici un caz anul asta.
Nesimtire curata!!!!!!!!!!!!!!
Legea zice sa alegi subiectele din lista iar tu nu, ca civilist, (ma refer aici la avocatul care a formulat subiectele - decanul baroului sibiu) nu respecta legea. Pana si tu, Brutus, ar fi spus Cezar inca o data!!!!!!!
In ceea ce ma priveste am stiut. Am sintetizat recursul cum am putut mai bine, la fel si subiectul 2. La subiectul 3 (pe intoarcerea executarii) am inventat si am inventat destul de bine. Sper sa fiu punctat cat de cat.
Ma astept la un 6-7-8, dar in conditiile actuale nu mai pot fi sigur de nimic. Sper ca la penal sa nu se repete situatia.
Va urez toate cele bune. Sper sa nu pateasca nimeni ceea ce am patit noi, sibienii astazi.

rox_alina

Post by rox_alina » 25 Nov 2005, 19:12

si aproape in ordine...mai rar

rox_alina

Post by rox_alina » 25 Nov 2005, 19:22

mai rar in ce priveste ordinea sb la Simmy si si mai rar in ce priveste sb lui Giovanny. Nu e corect sa dai din afara programei.
Cat despre sb la noi (Botosani) cate un subiect a fost tras de cate un candidat. In total 3. Nu s-au facut dinainte. La voi?
Cred ca de aceea au cazut si din aceeasi parte de materie sau in ordine. Nu mi se pare corect deloc!

simmy

Post by simmy » 25 Nov 2005, 19:48

rox_alina wrote:mai rar in ce priveste ordinea sb la Simmy si si mai rar in ce priveste sb lui Giovanny. Nu e corect sa dai din afara programei.
Cat despre sb la noi (Botosani) cate un subiect a fost tras de cate un candidat. In total 3. Nu s-au facut dinainte. La voi?
Cred ca de aceea au cazut si din aceeasi parte de materie sau in ordine. Nu mi se pare corect deloc!
Mda ciudatenia si mai mare care nu v-am spus-o e ca, au fost 3 canditati care au extras subiectele, iar si mai ciudat, e ca au fost in 3 boluri diferite!!!!!
:roll: ... sincer ... nu stiu cum s-a intamplat...
3 boluri diferite, si transparente, din care fiecare candidat a tras cate un bilet.

simmy

Post by simmy » 25 Nov 2005, 20:06

Acum, ma-am mai linistit....
Socul a fost mare ... dan maine stiu ca e posibil sa-mi pice incetarea prescriptiei executarii, suspendare prescriptiei executarii si eventual asha ca sa fim in acelasi ton sa nu ne pierdem cu firea - o prescriptie a raspunderii pedepsei...
Sau ... eventual falsul material in inscrisuri oficiale, falsul intelectual si falsul in inscrisuri sub semnatura privata ....

Orice e posibil ... hmmm .... se pare ca m-am bucurat prea mult pt. subiectele de la probele orale ... frumoase ... macar ele :((

vetabeta

Post by vetabeta » 25 Nov 2005, 20:36

Subiectele de la Cluj la penal:

1. Eroarea de fapt
2. Complicitatea
3. Uciderea din culpa

subiecte faine, nu aveai cum sa nu stii. si totusi am auzit intrebari de genul; ce trebuie scris la complicitatea?, eroarea de fapt poate fi partiala? si alte aberatii de genul. Bafta maine ca e procedura penala si am impresia ca nu mai stiu nimic1

giovanni

Post by giovanni » 25 Nov 2005, 22:16

Pana acum nici unul din subiectele insirate de voi nu s-au regasit la mine. Nici macar o coincidentza. Sa vedem maine la penal care va fi situatia. Va doresc stapanire de sine si multa concentrare. Hai ca a trecut parca ce era mai greu. De acum nu mai avem de parcurs decat 2 probe. Oare cum vor fi astea?
:fluierat: :fluierat: :fluierat:

vetabeta

Post by vetabeta » 26 Nov 2005, 02:28

:-( :-( :-(
E 2.30 nopatea si ingurgitez de zor procedura penala. Am examen dimineata la 10 si eu fara repetat sunt ca si cum n-as fi invatat. oare mai sunt stresati ca pe mine pe undeva?
Bafta azi!

giovanni

Post by giovanni » 26 Nov 2005, 06:32

vetabeta wrote::-( :-( :-(
E 2.30 nopatea si ingurgitez de zor procedura penala. Am examen dimineata la 10 si eu fara repetat sunt ca si cum n-as fi invatat. oare mai sunt stresati ca pe mine pe undeva?
Bafta azi!
Astazi am sa fac si eu acelasi lucru. Numai ca eu mai am de invatat inca un volum intreg (toata partea speciala). Deocamdata mai am penalul azi de la 9. Am sa va dau de stire cum a fost. Sper ca mai bine ca pana acum in ceea ce priveste subiectele.
Bafta multa tuturor!!!

giovanni

Post by giovanni » 26 Nov 2005, 11:58

In sfarsit un examen la care m-am descurcat ireprosabil Dreptul penal. Subiectele? Mana cereasca:
1. Tentativa - continut si pedepsire
2. Darea de mita
3. Legitima aparare.

La asa o frumusete de subiecte nu aveai cum sa nu faci de o nota mare. Poate iau o nota egala cu "maximul special", cine stie. Oricum, maine se va da ultima batalie si voi avea de recuperat in mai putin de o zi intreaga parte speciala la procedura penala. Sper sa trec cu bine si de ultimul "foc". Va urez acelasi lucru si voua. Multa bafta!

dinubocos

Post by dinubocos » 26 Nov 2005, 13:00

Bafta in continuare!
Sunt convins ca veti fii cu totii avocati!

Post Reply