solicit ajutor pentru o greseala
ce ai facut cu cartusul ...?
daca nu te supara intrebarea ce ai facut cu treaba cu cartusul de imprimanta , ma intereseaza d.p.d.v. juridic ,eu stiu pe cineva intr-o situatie asemanatoare ; a platit o amenda usturatoare , nu are cazier si gata. motzuritza@yahoo.com
Ca sa fie clar...
Nu imi vine sa cred ca unii isi dau cu presupusul mai rau ca mine...
Ai savarsit infractiunea de furt. Datorita valorii prejudiciului, a faptului ca a fost recuperat in totalitate si pentru ca nu ai antecedente, se va aplica art. 18 ind. 1 C.penal.
Dar asta se aplica astfel.... Se incepe urmarirea penala (vezi art. 228 alin 1 si 2 din Cpp, care exclude 10 lit. b ind. 1) si se dispune scoaterea de sub u.p. in baza art. 10 lit b. ind. 1 C.p.p. Solutia nu este obligatorie pentru procuror, dar sunt 95% sanse ca asa se va intampla.
Se va aplica o amenda administrativa... cred ca 10 milioane, care e minimul.
Nu ai nevoie de avocat, nu te speria. Si apropo, evita sa cazi in capcana sugestiilor unora dintre organele de U.p., referitor la posibile intelegeri.. e aproape cert ca ti se va da scoatere, indiferent daca faci cinste sau nu!
Ai savarsit infractiunea de furt. Datorita valorii prejudiciului, a faptului ca a fost recuperat in totalitate si pentru ca nu ai antecedente, se va aplica art. 18 ind. 1 C.penal.
Dar asta se aplica astfel.... Se incepe urmarirea penala (vezi art. 228 alin 1 si 2 din Cpp, care exclude 10 lit. b ind. 1) si se dispune scoaterea de sub u.p. in baza art. 10 lit b. ind. 1 C.p.p. Solutia nu este obligatorie pentru procuror, dar sunt 95% sanse ca asa se va intampla.
Se va aplica o amenda administrativa... cred ca 10 milioane, care e minimul.
Nu ai nevoie de avocat, nu te speria. Si apropo, evita sa cazi in capcana sugestiilor unora dintre organele de U.p., referitor la posibile intelegeri.. e aproape cert ca ti se va da scoatere, indiferent daca faci cinste sau nu!
Cu stima, Dricarule, dar am vazut! Si s-a infirmat IUP. Daca vrei, iti dau si nume si numar de dosar... dar mai bine crede-ma pe cuvant!dricaru wrote:Salut!
Apropo francescutzo....Ai vazut tu multe plingeri la instanta impotriva actului prin care se dispune inceperea urmaririi penale??
:))))))
Pey u crezi ca e pe vrute daca sa fii sau nu urmarit penal????
:))))))))))))))))))))))))))
n-o fi cumva vorba doar de o plingere formala la procuror, invariabil respinsa de seful sau??? zic shi eu...;)
Inca o precizare..
In afara de iup, scoatere de sub up si amenda, altceva nu va fi.
Nu vei avea cazier judiciar, nici macar nu se va face vreun alt fel de mentiune ... Asta s-ar intampla daca s-ar pune in miscare actiunea penala... ceea ce nu e cazul.
Nu vei avea cazier judiciar, nici macar nu se va face vreun alt fel de mentiune ... Asta s-ar intampla daca s-ar pune in miscare actiunea penala... ceea ce nu e cazul.
"solicit ajutor pentru o greseala"
Infractiunea de furt s-a consumat in momentul in care ti-ai insusit bunul. Faptul ca exista latura subiectiva in forma ceruta de lege este atestat neindoielnic de faptul ca ai ales sa ascunzi bunul, separat de celelalte. In nici un caz nu se pune problema ca atitudinea de recunoastere a faptei si de reparare imediata a prejudiciului nu poate constitui un indiciu al intentiei de a cumpara bunul, ci cel mult o circumstanta atenuanta. Cu toate acestea, tocmai aceasta circumstanta atenuanta, precum si faptul ca nu ai mai avut probleme cu legea in trecut se pot dovedi apte sa iti asigure scoaterea de sub urmarire penala pentru savarsirea infractiunii de furt calificat pe baza art. 18 indice 1 C. pen. In acest caz se va incepe urmarirea penala impotriva ta, deoarece numai procurorul--in faza de urmarire penala--poate dispune sanctionarea ta in baza textului de lege aratat. Cred ca nu se va dispune trimiterea ta in judecat.
Consecintele acetei amenzi administrative nu atrag nici un fel de decadere in viitor si nici inscrierea faptei si a pedepsei in cazierul judiciar.
Mult succes!
Consecintele acetei amenzi administrative nu atrag nici un fel de decadere in viitor si nici inscrierea faptei si a pedepsei in cazierul judiciar.
Mult succes!
"solicit ajutor pentru o greseala"
Infractiunea de furt s-a consumat in momentul in care ti-ai insusit bunul. Faptul ca exista latura subiectiva in forma ceruta de lege este atestat neindoielnic de faptul ca ai ales sa ascunzi bunul, separat de celelalte. In nici un caz nu se pune problema ca atitudinea de recunoastere a faptei si de reparare imediata a prejudiciului nu poate constitui un indiciu al intentiei de a cumpara bunul, ci cel mult o circumstanta atenuanta. Cu toate acestea, tocmai aceasta circumstanta atenuanta, precum si faptul ca nu ai mai avut probleme cu legea in trecut se pot dovedi apte sa iti asigure scoaterea de sub urmarire penala pentru savarsirea infractiunii de furt calificat pe baza art. 18 indice 1 C. pen. si sanctionarea ta cu amenda administrativa, in cel mai rau caz. In acest caz se va incepe urmarirea penala impotriva ta, deoarece numai procurorul--in faza de urmarire penala--poate dispune sanctionarea ta in baza textului de lege aratat. Cred ca nu se va dispune trimiterea ta in judecata.
Mult succes!
Mult succes!
problema care se pune este daca a iesit cu el din incinta magazinului, atata timp cat era in interior nu se poate demonstra ca vroia sa si-l insuseasca pe nedrept, era in buzunar si vroia sa-l plateasca , daca a luat amenda sa conteste si aceasta masura sa demonstreze ca lipsea intentia, se pot lua in calcul mai multe circumstante. daca nu ai antecedente sau mania cleptomaniei pledeaza pentru nevinovatie ai sanse foarte mari de reusita.
este vorba de infractiunea de FURT
in cazul furtului din magazin opinia dominanta este ca urmarea imediata se produce in momentul luarii bunului de pe raftul magazinului si ascunderea lui (ori consumarea bunului in magazin) deoarece faptuitorul a inceput sa efectueze acte materiale asupra bunului ca si cum i-ar apartine. De aceea restituirea sau despagubirea dupa comiterea faptei nu inlatura existenta urmarii imediate ci poate fi avuta in vedere la individualizarea pedepsei, care daca in cazul in care valoarea pagubei produse prin furt nu depaseste 100.000 lei si sunt indeplinite si celelalte conditii prevazute de C.P. art. 90 se poate dispune inlocuirea raspunderii penale cu raspunderea care atrega o sanctiune cu caracter administrativ.
in cazul furtului din magazin opinia dominanta este ca urmarea imediata se produce in momentul luarii bunului de pe raftul magazinului si ascunderea lui (ori consumarea bunului in magazin) deoarece faptuitorul a inceput sa efectueze acte materiale asupra bunului ca si cum i-ar apartine. De aceea restituirea sau despagubirea dupa comiterea faptei nu inlatura existenta urmarii imediate ci poate fi avuta in vedere la individualizarea pedepsei, care daca in cazul in care valoarea pagubei produse prin furt nu depaseste 100.000 lei si sunt indeplinite si celelalte conditii prevazute de C.P. art. 90 se poate dispune inlocuirea raspunderii penale cu raspunderea care atrega o sanctiune cu caracter administrativ.
Mariuca draga, cand ai vazut ultima decizie judiciara de aplicare a inlocuirii raspunderii penale? Ea nu s-a mai aplicat in practica de vreo 30 de ani, iar in actuala formulare nici nu se poate aplica (vezi limita prejudiciului de 100.000 lei). Asa cum au aratat si altii, se poate discuta in speta doar de art.18^1 C.pen
Justitiabilul a spus :
In rest justitiabilul are dreptate :
- Se va incepe urmarirea penala.
- Se va aplica o sanctiune administrativa din cele prev. de art. 91 c.p.
Personal nu cred ca se poate face plangere impotriva IUP. De ce sa se faca plangere ? Pentru ca abia odata cu IUP ai drepturi.... este adevarat pot fi si restrictii. Chiar crede cineva in aiurelile cu acte premergatoare. Daca cineva vrea sa te sicaneze desfasoara cu privire la tine acte premergatoare pentru nu stiu ce inchipuiri de fapte penale. Cica sa vada daca se confirma. Iar acum ca sa efectuezi perchezitie trebuie IUP, sa ridici obiecte si inscrisuri trebuie IUP, sa emiti o citatie sau mandat de aducere trebuie IUP etc. etc. Iar solutia scoaterii de sub urmarire penala este una legala, normala si acceptata. Asa cum ar trebui sa fie si achitarea si nu e (normala si fara repercursiuni).Cu stima, Dricarule, dar am vazut! Si s-a infirmat IUP. Daca vrei, iti dau si nume si numar de dosar... dar mai bine crede-ma pe cuvant!
In rest justitiabilul are dreptate :
- Se va incepe urmarirea penala.
- Se va aplica o sanctiune administrativa din cele prev. de art. 91 c.p.