Executor judecatoresc
Pai uite ce cred eu....la exam de intrare pe post nu cred ca a fost doar 1 singur care sa intre iar restul de 799 niste prosti( macar vreo 50 meritau sa intre....am vazut listele si oameni cu 10 10 10... la civil penal si proceduri au avut note mici la OSJ si CEDO) iar despre cei care intra la INM avem asa:
-multi tocilari care stiu codurile pe de rost si buna parte din tratate( si-au dat si ei(inm) seama de asta si au bagat anul acesta testul de logik ....acum nu stiu d c nu i-au lasat si timp suficient ca sa-l rezoolve) dar nu preau au treaba cu gandirea( adik tot ce zik e din cartzi, iar dak le dai o situatie care nu au citit-o stau ca cizmele si se uita in gol)
- grupa 2 care de obicei e formata din acei care au ceva in plus fatza de o memorie buna(din pacate sunt putini, dar cunosc cativa..deci exista :) )si care vor ajunge intr-adevar magistrati buni...care vor think outside the box....ar mai fi multe de zis...
-multi tocilari care stiu codurile pe de rost si buna parte din tratate( si-au dat si ei(inm) seama de asta si au bagat anul acesta testul de logik ....acum nu stiu d c nu i-au lasat si timp suficient ca sa-l rezoolve) dar nu preau au treaba cu gandirea( adik tot ce zik e din cartzi, iar dak le dai o situatie care nu au citit-o stau ca cizmele si se uita in gol)
- grupa 2 care de obicei e formata din acei care au ceva in plus fatza de o memorie buna(din pacate sunt putini, dar cunosc cativa..deci exista :) )si care vor ajunge intr-adevar magistrati buni...care vor think outside the box....ar mai fi multe de zis...
absolut de acord cu faza cu tocilarii. da, sunt multi tocilari. dar parerea mea este ca acele grile sunt astfel facute incat sa nu permita prea multor tocilari sa se strecoare. iar spetele oricum nu le vor da voie tocilarilor sa treaca. un tocilar va rezolva o speta doar daca seamana cu o alta speta dintre cele citite de el...dar INM -ul are grija sa nu semene :)
nu mi se pare si chiar m-am revoltat pt ca cei cu vechime aveau de ex la civil vreo 5 contracte:) iar ceilalti vreo 8 sau 9(la INM)..... oricum se vede o anumita intelegere a celor de la inm pt cei cu vechime( s-au specializat intr-un domeniu , as aca hai sa le dam mai putin la examen etc) ...oricum nu pot sa-i inteleg de moment ce zik ca au deficit la nr de magistrati, dar ei nu lasa sa intre mai delok.....probabil nu au bani pt ei...natalia wrote:faza cu doua tipuri de examene la INM ti se pare o chestie corecta?
n-are importanta ca sunt specializati pe un domeniu. judecatorul trebuie sa judece de toate. nimeni nu te intreaba pe ce domeniu esti mai bun ca sa judeci numai chestiile alea. nu e corect sa existe aceste favoruri...adica ...sunt 5 ani consilier juridic de mana a 2-a , la firma vai mama ei...vorbesc la telefon si o data la 3 luni ma duc in intsnata cu o somatie de plata. apoi intru judecator pe post...incredibil