Art.304 pct.10 - abrogat.
Numai normele de competenta si de organizare sunt de imediata aplicare, in rest, daca ai un drept procedural nascut sub legea veche, nu ti-l poate lua prin legea noua pentru ca ar insemna ca legea sa retroactiveze.
Cand s-a abrogat recursul in anulare, Curtea a continuat sa le judece pe cele care erau declarate inainte de abrogare, dar nu au fost puse pe rol.
Cand s-a abrogat recursul in anulare, Curtea a continuat sa le judece pe cele care erau declarate inainte de abrogare, dar nu au fost puse pe rol.
Re: Art.304 pct.10 - abrogat.
Recursul este o cale de atac extraordinara.nicuvar wrote:De ce au abrogat pct.10 de la art.304:
10. cand instanta nu s-a pronuntat asupra unui mijloc de aparare sau asupra unei dovezi administrate, care erau hotaratoare pentru dezlegarea pricinii;
Nu era un motiv pentru modificarea hotararii?
Motivele pentru care poti desfiinta o hotarare definitiva nu ar trebui sa fi altele decat incalcarea unui text de lege.
ART. 377
(1) Sunt hotarari definitive:
1. hotararile date in prima instanta, potrivit legii, fara drept de apel;
2. hotararile date in prima instanta care nu au fost atacate cu apel sau, chiar atacate cu apel, daca judecata acestuia s-a perimat ori cererea de apel a fost respinsa sau anulata;
3. hotararile date in apel;
4. orice alte hotarari care, potrivit legii, nu mai pot fi atacate cu apel.*)
Raspunsul este deci, da, sunt definitive daca nu po/nu mai pot fi atacate cu apel.
Recursul este o cale de atac extraordinara.
(1) Sunt hotarari definitive:
1. hotararile date in prima instanta, potrivit legii, fara drept de apel;
2. hotararile date in prima instanta care nu au fost atacate cu apel sau, chiar atacate cu apel, daca judecata acestuia s-a perimat ori cererea de apel a fost respinsa sau anulata;
3. hotararile date in apel;
4. orice alte hotarari care, potrivit legii, nu mai pot fi atacate cu apel.*)
Raspunsul este deci, da, sunt definitive daca nu po/nu mai pot fi atacate cu apel.
Recursul este o cale de atac extraordinara.
Ca sa revin la intrebarea de la inceput, am inteles ca tu consideri ca este justificata abrogarea pct.10 din art.304. Eu am pus intrebarea pentru ca am folosit intr-un recurs faptul ca instanta nu s-a pronuntat asupra unei dovezi hotaratoare pentru dezlegarea pricinii si as fi vrut sa stiu ce se intampla.