revocare donatie intre soti
Intre timp am sunat un notar sa lamurim odata problema.
Se da o declaratie la notar prin care se revoca donatie, este important sa se identifice bunul ( nr. CF, topo, etc.)
Notarul are obligatia sa depuna declaratia la CF.
Opinia notarului: procedura foarte simpla.
Am lamurit problema sau mai sunt intrebari?
Se da o declaratie la notar prin care se revoca donatie, este important sa se identifice bunul ( nr. CF, topo, etc.)
Hai, Norocel, nu fi asa de pesimist.
E drept ca profesia de jurist te invata sa te indoiesti de tot ce auzi si vezi, dar eu sincer, fara ezitare as face asa cum a spus notarul.
Daca eventual se gaseste cineva " iluminat" de la CF sa spuna nu, ar trebui sa argumenteze cumva opinia contrara.
Ce poate sa-ti opuna? Cu ce motiv poate sa respinga cererea de inscriere a declaratiei de revocare? Hai sa punem intrebarea si asa. Tu cum ai refuza inscrierea?
E drept ca profesia de jurist te invata sa te indoiesti de tot ce auzi si vezi, dar eu sincer, fara ezitare as face asa cum a spus notarul.
Daca eventual se gaseste cineva " iluminat" de la CF sa spuna nu, ar trebui sa argumenteze cumva opinia contrara.
Ce poate sa-ti opuna? Cu ce motiv poate sa respinga cererea de inscriere a declaratiei de revocare? Hai sa punem intrebarea si asa. Tu cum ai refuza inscrierea?
Kinga ai intrebat notarul daca asa se inscrie modificarea proprietarului, adica sub BY noteaza numele donatorului sau doar se noteaza revocarea adica in temeiul decl nr _din _se noteaza revocarea donatiei inscrisa sub BX?kinga wrote:Intre timp am sunat un notar sa lamurim odata problema.
Chiar daca inscrierea in cf are doar efect de opozabilitate nu sunt de acord in lipsa unui text care sa prevada expres aceasta sa se faca inscrieri in cf in daza declaratiei unilaterale a altei persoane decat cea care este inscrisa.De altfel nici in cazul radierii ipotecii chiar daca ai dovada ca ti-ai achitat obligatia principala, radierea se face la cererea creditorului.
Orice inscriere poate fi ceruta numai in conditiile art. 22 din L 7/96si nu cred ca ptr. cazul de fata exista un text de lege care sa deroge. Si incheierea de inscriere in CF cred eu ca trebuie sa aiba o baza legala.
AHO, in CF la modalitati de dobandire se trece foarte clar, dobandit in anul xxxx, prin donatie, autentificat sub nr ......, iar contractul de donatie se pastreaza in dosarul imobilului.
Chiar din CF rezulta modalitatea de dobandire.
Iar in contractul de donatie se specifica foarte clar calitatea partilor, respectiv sot si sotie.
Trebuie sa vezi si Ordinul 2371/1997 art. 5 art.48 , respectiv H.G. 1210/2004.
In HG 1210/2004 / privind organizarea si functionarea ANCPI, se prevede ca in C.F. se inscriu: drepturile reale ce se constituie, se transmit, se modifica sau se sting, la cererea notarului public sau titularului dreptului ori a altor persoane interesate.
In alte ordine de idei, in art. 50 din Legea nr. 7/1996 se prevede care sunt cerintele ce trebuiesc sa fie intrunite ptr. inscrierea in CF.
Cred ca sti ca Legea nr. 7/1996 a fost modificat prin:
OUG 70/2001, 41/2004, 291/2000, 70/2000,Legea 499/2004 si te uiti la varianta actualizata.
Chiar din CF rezulta modalitatea de dobandire.
Iar in contractul de donatie se specifica foarte clar calitatea partilor, respectiv sot si sotie.
Trebuie sa vezi si Ordinul 2371/1997 art. 5 art.48 , respectiv H.G. 1210/2004.
In HG 1210/2004 / privind organizarea si functionarea ANCPI, se prevede ca in C.F. se inscriu: drepturile reale ce se constituie, se transmit, se modifica sau se sting, la cererea notarului public sau titularului dreptului ori a altor persoane interesate.
In alte ordine de idei, in art. 50 din Legea nr. 7/1996 se prevede care sunt cerintele ce trebuiesc sa fie intrunite ptr. inscrierea in CF.
Cred ca sti ca Legea nr. 7/1996 a fost modificat prin:
OUG 70/2001, 41/2004, 291/2000, 70/2000,Legea 499/2004 si te uiti la varianta actualizata.