V-am urmarit si eu corespondenta, si, aplicand-o la problema mea, care este personala, si ma doare foarte tare, inteleg asta:
1. Pentru ca am cumparat direct de la cel care dobandise terenul prin constituire, sunt parte in contract, deci nu mi se aplica varianta cu tertul de buna credinta. Dar si eu am fost tot de buna credinta, si deci, pacalita, caci nu cunosteam art 32 din L18. De ce nu s-a sesizat notarul, ca avea titlul de proprietate in fata si era clar scrisa data pe el? De ce m-a pacalit V, ca fusese primar in comuna aia, si era evident ca stia care e legea funciara, la cate persoane improprietarise? Pt oamenii cinstiti din tara asta, nu exista nici o modalitate de aparare? Si NU imi spuneti de despagubiri cf art 494 din Codul Civil(sper ca nu gresesc), ca eu am dat 5.000 pe teren in 2001, iar acum face 60.000. Deci decat sa imi dea 5.000, poan sa nu imi dea de loc. In afara de asta am constructie inceputa, am facut put, am facut fosa, am facut gard, si toate astea ma duc pana acum la peste 30.000. Bani munciti. Ca daca erau de furat sau daca eram bogatani si mai aveam vreo 5 terenuri si 3 case ma durea in cot.
2. Deci, singura mea sansa e revocarea actului initial si intocmirea unuia nou, care sa respecte conditiile incalcate de primul, respectiv termenul de zeece ani, nu?
3. V-am spus ca a aparut un nene cu un antecontract semnat in 1995, care zice ca vrea sa ceara in instanta nulitatea actului meu de VC si executarea silita a antecontractului?