va rog sa ma lamuriti
varogsa ma lamuriti
der_graaf nu ai inteles bine, am primit actul aditional pe fax, semnat de altcineva, l-am refuzat si a doua zi am primit tot pe fax un alt act aditional care nu era semnat de nimeni nici macar o stampila a unitatii, iar pe acesta l-am semnat. stiu ca am gresit, dar acum ce sa mai fac? C.I.M.-ul nu este semnat de mine mi-a parvenit intr-un plic pe care scria confidential.
Re: va rog sa ma lamuriti
Ai inceput prin a spune ca s-a incheiat contractul cu perioada de proba de o luna dupa care ai ajuns la contract pe perioada determinata de o luna. ce sa mai inteleg? este diferenta mare intre cei doi termeni. intradevar, contractul pe perioada determinata nu se prelungeste automat, ci daca este perioada de proba atunci se poate prelungi automat. referitor la sporul de vechime ai scris clar ca nu ti s-a platit. de aici am inteles ca aveai dreptul la acel spor, asadar prevazut in contractul de munca, dar nu s-a respectat aceasta obligatie de plata. referitor la actul aditional care ti/a parvenit pe fax, nu ai facut nicaieri mentiunea ca l-ai fi semnat pe cel de al doilea, ci din contra ai spus ca l-ai refuzat si apoi ai fost chemata la ei la sediu. contractul si actul aditional ai spus ca au fost semnate de altcineva. Fii mai explicitamarika wrote:multumessc, lucrez la aceasta firma de 1 an, am fost angajata cu ajutorul unei cunostiinte, sediul firmei este in ilfov, eu am lucrat in buc. unde sunt punctele de lucru.la angajare am fost informata telefonic ca dupa luna de proba sal. va creste 3.200.000 la angajare, am primit contractul de munca dupa 3 luni intr-un plic pe care scria confidential si care contract era semnat si negociat de latcineva in locul meu.contractul dupa cum am mai spus era pe per. de proba in contract scria ca programul de lucru este: 8.30-16.30 dar noi stateam 8.30-17.30 din motiv au spus ei ca 1 ora este pauza. dupa 10 luni (adica pe 01.03.2005) am primit un act aditional datat cu 01.01.2005 in care se mentiona ca sal. se modifica adica scade. telefonic s-a adus la cunostiinta noastra (suntem peste 100 de salariati) ca din feb sal. se va calcula in euro la cursul zilei (stabilindu-mi-se la 90 de euro) actul adit. era semnat si negociat tot de altcineva si a fost trimis pe fax. l-am refuzat pe motiv ca nu este semnatura mea. a doua zi am primit altul tot pe fax, care nu era semnat de conducere si care nu avea nici macar stampila cum s-a intamplat la primul (refuzat) primul avea stampila, dar nu era semnat de nimeni din conducere pentru ca am mi-am exprimat nemultumirea si am refuzat primul act. am fost chemata la sediul firmei si mustruluita, dar din cu totul alte motive am fost intrebata ce am facut deosebit in aceasta firma, am raspuns ca am facut exact ce mi s-a dat si ce mi s-a cerut. dupa discutii mai lungi m-am intorsa se locul meu de munca. la ora 16.30 am fost anuntata ca incepand de a doua zi voi merge sa lucrez in ilfov, de acolo stiam ce urmeaza. urma sa-mi puna in vedere sa plec de bunavoie. asa au procedat si cu alte persoane. pe tot parcursul acestui an de cand lucrez la ei nu am primit sporul de vechime. in situatia mea cu contracte semnate de altcineva si nu de sal. sunt cam 60% . ce vreau sa te rog sa-mi spui daca ii actionez in judecata pentru fals si faptul ca nu mi s-a platit sporul de vechime ce daune le pot cere?
va rog sa ma lamuriti
deci am primit dupa 3 luni de la angajare intr-un plic contractul pe per. det. eu un alt contract nu am semnat si nici nu am mai primit acel contract este din 01.04.2004 pana in 30.04.2004 adica luna de proba tot aici pe forum mi s-a spus ca se prelungeste automat si dupa 10 luni am primit acel act aditional atat
daca ai cim pe per det mai mica de 3 luni (cazul tau ) atunci perioada de proba nu poate depasi 5 zile lucratoare
in alta ordine de idei nu exista contract pe perioada de proba ci doar perioada de proba in baza unui contract care poate fi ori pe perioada ne nedeterminata, ori pe perioada determinata ca o exceptie de la cim pe perioada nedeterminata
in alta ordine de idei nu exista contract pe perioada de proba ci doar perioada de proba in baza unui contract care poate fi ori pe perioada ne nedeterminata, ori pe perioada determinata ca o exceptie de la cim pe perioada nedeterminata
va rog sa ma lamuriti
contractul pe per det este in baza unui ontract pe per nedet. dar pe care eu nu l-am primit lucrez la ei de 1 an.
Re: va rog sa ma lamuriti
8O 8Omarika wrote:contractul pe per det este in baza unui ontract pe per nedet.

va rog sa ma lamuriti
parerea mea este ca muncesti la ei fara sa ai un cim. deci perioada asta nu ti se va recunoaste ca vechime in munca daca nu te adresezi instantei pentru a ti se recunoaste perioada lucrata si a-ti recupera drepturile salariale neincasate, asa cum ti-a spus un alt membru de pe forum, perioada de proba face parte dintr-un contract de munca nu este un contract de munca in sine, iar faptul ca nu s-a incheiat un contract de munca in forma scrisa inseamna ca acesta este pe perioiada nedeterminata si se poate proba prin orice mijloc de proba (inclusiv proba cu martori) vezi art. 16 din Codul Muncii. De asemenea falsul va fi usor de probat. Coalizati.va mai multi care sunteti in aceeasi situatie si faceti ca legile sa fie aplicate iar oamenii sa nu mai fie tratati doar ca niste sclavi. Un contract are in general doua parti contractante, chiar si in situatia CIM care este mai mult unul la care se adera dar si asa trebuie sa il semnezi pentru a-ti da consimtamantul. Imi cer scuze ptr. graba sper ca nu e prea lapidar raspunsul. Mult succes!
va rog sa ma lamuriti
am scos o copie dupa cartea de munca si in ea este operat, am scos si o adev.pt. medicul de familie si mi-au completat si o dovada pentru un credit
Parerea mea despinsa din cele ce ai spus tu este ca ai un contract de munca pe durata nedeterminata si in care s-a prevazut si perioada de proba de o luna, 30 de zile calendaristice. cred ca totusi faci o confuzie intre acea perioada de proba si durata deteminata. citeste cu atentie acel contract care ti-a parvenit prin posta semnat de altcineva si lamureste-ne si pe noi exact cum scrie acolo la durata contractului si la perioada de proba. asteptam raspunsul.
va rog sa ma lamuriti
der_graff
la litera C -DURATA CONTRACTULUI scrie:
a.nedeterminata salariatul urmanad sa inceapa activit de la data de.........
b. determinata de 1 luna, pe perioada 01.04.2004-30.04.2004
atat. la acest contract trebuia sa primesc un act aditional in care in temeiul art 17(4) coroborat cu art 41(1) din legea 53/2003 partile hotarau de comun acord:
se modifica elementul art.lit.C pct. a, al CIM si se va avea urmatoarea prevedere: -nedeterminata, salariatul urmand sa inceapa activitatea la data de.........care ar fi trebuit sa fie 01.05.2004
dar eu nu am acest act aditional, care probabil zace pe undeva prin vreun sertar
la litera C -DURATA CONTRACTULUI scrie:
a.nedeterminata salariatul urmanad sa inceapa activit de la data de.........
b. determinata de 1 luna, pe perioada 01.04.2004-30.04.2004
atat. la acest contract trebuia sa primesc un act aditional in care in temeiul art 17(4) coroborat cu art 41(1) din legea 53/2003 partile hotarau de comun acord:
se modifica elementul art.lit.C pct. a, al CIM si se va avea urmatoarea prevedere: -nedeterminata, salariatul urmand sa inceapa activitatea la data de.........care ar fi trebuit sa fie 01.05.2004
dar eu nu am acest act aditional, care probabil zace pe undeva prin vreun sertar