Daca vineva stie....
sarman om!
voi chiar nu vreti sa dati un sfat de genul asta din cauza k lipseste onorariul sau care e problema?
man, ceea ce trebuie sa faci este o cerere de reabilitare la instanta care ti-a dat hotararea...orcum ar trebui sa vb. cu un avocat la fata locului...
daca iti cere mai mult de 1 mil. walk away! ca te fura...
go be an officer, and good luck!
man, ceea ce trebuie sa faci este o cerere de reabilitare la instanta care ti-a dat hotararea...orcum ar trebui sa vb. cu un avocat la fata locului...
daca iti cere mai mult de 1 mil. walk away! ca te fura...
go be an officer, and good luck!
Re: sarman om!
Reabilitare pentru ce,Aandy wrote:man, ceea ce trebuie sa faci este o cerere de reabilitare la instanta care ti-a dat hotararea...orcum ar trebui sa vb. cu un avocat la fata locului
...

El a primit numai o sanctiune administrativa pentru scoatere de sub urmarire penala sau achitare pe art. 10-b/1 C.p.p., care nu este condamnare la o pedeapsa. Chiar nu mai stim penal si pr. penala? Daca in cazier nu apare nimic, inseamna ca numai asta poate sa fie.
Ce ar putea sa faca?
Mai intai sa se intereseze pentru ce nu ii este admis dosarul si apoi ...mai vedem!

Oameni buni va rog sa ma lamuriti si pe mine ce draq e amenda asta administrativa.
Stiu ca am acesta amenda.....
Tine asta de penal???
In conditia de inscriere spune sa nu fost condamnat penal...
va rog spuneti-mi mai multe ce e aia o amenda administrativa....si daca se poate da ca urmare a unui dosar penal...
Stiu ca am acesta amenda.....
Tine asta de penal???
In conditia de inscriere spune sa nu fost condamnat penal...
va rog spuneti-mi mai multe ce e aia o amenda administrativa....si daca se poate da ca urmare a unui dosar penal...
daca amenda ai primit-o de la Parchet sau de la instanta in urma unei cercetari penale atunci uita-te bine pe hartia prin care ti s-a comunicat amenda si vezi daca ea era intr-adevar administrativa.
Daca da atunci nu se incadreaza l articolul de tine citat.
Daca amenda este penala atunci ar fi trebuit sa apara in cazier si se incadreaza in articolul respectiv.
Acum: Daca amenda este administrativa tu depune dosarul si astepta decizia de respingere de la concurs. Pe care o ataci in contencios administrativ. Sigur ca pierzi acest concurs insa ai sanse la urmatorul
Daca da atunci nu se incadreaza l articolul de tine citat.
Daca amenda este penala atunci ar fi trebuit sa apara in cazier si se incadreaza in articolul respectiv.
Acum: Daca amenda este administrativa tu depune dosarul si astepta decizia de respingere de la concurs. Pe care o ataci in contencios administrativ. Sigur ca pierzi acest concurs insa ai sanse la urmatorul
avengers, amenda administrativa in primul rand nu este condamnare, nu se inscrie in cazierul judiciar, dar poate fi aplicata intr-un dosar penal, in cazul in care solutia care se da este scoaterea de sub urmarirea penala (de catre procuror) sau achitarea (de catre instanta).
O astfel de solutie poate fi pronuntata ca urmare a plicarii art. 18 indice 1 C.pen., cand se apreciaza ca fapta savarsita nu intruneste gradul de pericol social necesar pentru ca fapta sa fie infractiune, dar prezinta totusi un pericol redus, ceea ce justifica aplicarea unei amenzi administrative, care nu este aceeasi cu amenda penala (care ar presupune condamnare).
Oare te-am lamurit? Tu trebuie sa afli de ce ti-a fost respins dosarul!
O astfel de solutie poate fi pronuntata ca urmare a plicarii art. 18 indice 1 C.pen., cand se apreciaza ca fapta savarsita nu intruneste gradul de pericol social necesar pentru ca fapta sa fie infractiune, dar prezinta totusi un pericol redus, ceea ce justifica aplicarea unei amenzi administrative, care nu este aceeasi cu amenda penala (care ar presupune condamnare).
Oare te-am lamurit? Tu trebuie sa afli de ce ti-a fost respins dosarul!
amenda
In ceea ce priveste problema ta cu examenul la scoala de subofiteri, in cazierul judiciar nici nu ar trebui sa apara condamnarea la o amenda administrativa. In cazul in care amenda a fost aplicata de catre procuror, rezolvarea procesuala a cauzei nu a putut fi decat scoaterea de sub urmarire penala pe baza art. 11. pct.1 lit. a raportat la art. 10 lit. b/1 din Codul de procedura penala, fara ca dosarul sa fi fost ftrimis la instanta de judecata.
Daca dimpotriva, ai fost trimis in judecata si ti s-a aplicat o amenda administrativa, inseamna ca instanta a decis ACHITAREA ta in dosar. acest lucru exclude din start problema reabilitarii care s oune numai in cazul aplicarii sanctiunilor PENALE (in speta AMENDA PENALA) ceea ce nu este cazul in prezenta speta. Trebuie vazut care sunt conditiile exacte de inscriere la Scoala de subofiteri iar in cazul in care se vorbeste de condamnari penale, refuzul inscrierii tale la examen apare ca nejustificat. Intr-o asemenea situatie, iti sugerez sa faci plangere la conducerea institutiei care refuza nejustificat inscrierea ta si sa ti se dea un numar de inregistrare la plangerea pe care o depui. De la datacare apare pe numarul de inregistrare ai de asteptat un raspuns pentru 30 de zile. Daca raspunsul primit ester la fel sau in termenul de 30 de zile mentionat nu primesti nici un raspuns ii poti da in judecata in contencios administrativ, fara sa fie nevoie sa platesti taxe de timbru.
Iti doresc mult succes si poate imi spui ce s-a intamplat in cazul tau.
Noroc![/b]
Daca dimpotriva, ai fost trimis in judecata si ti s-a aplicat o amenda administrativa, inseamna ca instanta a decis ACHITAREA ta in dosar. acest lucru exclude din start problema reabilitarii care s oune numai in cazul aplicarii sanctiunilor PENALE (in speta AMENDA PENALA) ceea ce nu este cazul in prezenta speta. Trebuie vazut care sunt conditiile exacte de inscriere la Scoala de subofiteri iar in cazul in care se vorbeste de condamnari penale, refuzul inscrierii tale la examen apare ca nejustificat. Intr-o asemenea situatie, iti sugerez sa faci plangere la conducerea institutiei care refuza nejustificat inscrierea ta si sa ti se dea un numar de inregistrare la plangerea pe care o depui. De la datacare apare pe numarul de inregistrare ai de asteptat un raspuns pentru 30 de zile. Daca raspunsul primit ester la fel sau in termenul de 30 de zile mentionat nu primesti nici un raspuns ii poti da in judecata in contencios administrativ, fara sa fie nevoie sa platesti taxe de timbru.
Iti doresc mult succes si poate imi spui ce s-a intamplat in cazul tau.
Noroc![/b]