Furt intre cumnati.

Discutii privind Dreptul Penal
wittmann

Post by wittmann » 27 Feb 2005, 21:49

Daca se da scoatere pentru cei trei cumnati, trebuie sa se dea si pentru sotie.

Gabi

Post by Gabi » 27 Feb 2005, 21:56

De ce, Wittmann?

wittmann

Post by wittmann » 27 Feb 2005, 22:00

Ti s-ar parea corect ca cei trei cumnati sa fie scosi de sub urmarire penala, iar sotia, a carei plangere a fost trimisa la instanta, sa fie condamnata?

Gabi

Post by Gabi » 27 Feb 2005, 22:21

Nu mi se pare corect, sigur, dar asta nu e rationament juridic ci faptul ca- din detaliile spetei-cei 3 cumnati se aflau in eroare si au mers sa o ajute pe sotie sa-si "mute" unele lucruri din casa in care locuise cu fostul sot(ea mai avand cheia casei) la locuinta sa actuala.
Si, zic eu, scoaterea de sub urmarire a celor 3 cumnati pt eroare de fapt nu ii "foloseste" si sotiei. :-? Sotia sigur nu se afla in eroare ea putand astepta pronuntarea divortului si apoi partajarea bunurilor insa, si in cazul ei, situatia se poate rezolva prin impacarea partilor, retragerea plangerii. :)

wittmann

Post by wittmann » 27 Feb 2005, 22:24

A, e altceva. Trebuia sa spui asa de la inceput.

Gabi

Post by Gabi » 27 Feb 2005, 22:48

Dar eu am spus in mesajul referitor la urmarea spetei ca sunt unele detalii (ale spetei) care converg spre SUP a celor 3 cumnati dar mai trebuie specificat un aspect.
Cei trei cumnati nu vor fi scosi de sub urmarire pt art.210 C pen ci pt art. 208-209 C.pen! :!:

norocel

Post by norocel » 05 Mar 2005, 16:45

De ce SUP si nu NUP?

selcosmin

Post by selcosmin » 13 Oct 2008, 20:12

revin si eu cu o intrebare la acest furt intre rude: sunt putin impotmolit: X fiul lui Y, frate de mama cu Z, a taiat 3 salcami din curtea lui Z.
Z depune plangere pentru furt impotriva lui X. X ca si nepot pentru Z face parte din categoria "rude apropiate" si daca da cum ati vedea rezolvarea, tinand cont de faptul ca Z si X nu vor sa se impace, nu exista martori, doar declaratii 1 la 1 si s-a facut dosarul initial pentru art. 208 al. 1 C.P. cum fac incadrarea in partea finala? cine ma poate ajuta. va multumesc

jojo

Post by jojo » 18 Oct 2008, 16:16

Mai cauta martori, probe de orice fel, ca-i subtire probatiunea, daca nu chiar inexistenta.
Furt ar fi intre rude, as mai adauga un pic de distrugere :roll: in combinatie cu violare de domiciliu, nu?
In toate cazurile, 18/1.

ignite

Post by ignite » 25 Oct 2008, 02:38

I a taiat si atat? Sau i a taiat si i a luat?

NesCafe

Post by NesCafe » 25 Oct 2008, 10:28

IGNITE wrote:I a taiat si atat? Sau i a taiat si i a luat?
ignite, te intreb ceva, dar fara sa te superi :cafea:
esti cumva KDCyes ? :grin:
sti tu .. stilu ...

ignite

Post by ignite » 25 Oct 2008, 14:37

What?

Eu stiu ca daca ii tai e una, iar daca copacii sunt si luati, etunci ar fi si furt.

Post Reply