autoturism sechestrat

Discutii privind procedura penala
Post Reply
angel

Re: autoturism sechestrat

Post by angel » 20 Feb 2010, 23:19

Agenduto :kiss: vad ca ti-au venit intariri in ceea ce priveste sustinerea ta.
Johei, cum poti proba faptul ca masina a fost "vanduta" cu zdelca daca partile nu mai recunosc asta. Deci care intelegere consensuala? Daca partile nu recunosc ca ar mai fi vreo intelegere?Cel in a carui posesie se afla acum masina n-are nici macar o zdelca...d-ne ce-mi place cuvantul asta...
totate actele masinii in original se afla la proprietarul de drept al masinii.Nu exista nici un inscris care sa ateste altceva decat faptul ca masina a fost imprumutata strict cu scopul de a se folosi de ea pentru o anumita perioada.
cum puteti voi proba ca vointa partilor ar fi fost alta?
si cu ce titlu detine autoturismul acum ,fostul proprietar al imobilului in care a locuit cel in carui posesie se afla auto.?

Sper ca am putut pune pe tapet logica de unde si pana unde nu exista contractul valabil...

Daca nu este furt pentru cel ce detine acum masina fara nici un acord din partea nimanui,nici a fostului "proprietar" nici a acutalului proprietar,ce este?
ce calitate are tertul in speta noastra?

fundamentarea spetei de furt comparativ cu abuzul de incredere...bazata pe factorul timp.El a fundamementat in felul urmator...daca iti dau un bun acum cu scopul de a te folsi, iar tu nu mi-l inapoiezi atunci cand ti-l cer,este refuzul de a-l inapoia si este furt, chiar daca este cu acordul meu,deci nu m-ai deposedat de acesta...daca ti-l dau pentru 3 zile si la termen tu refuzi sa mi-l inapoiezi atunci este abuz de incredere.
Si eu acum am zis ca-i furt(pentru tertul care tine masina abuziv), pe considerentul, refuzul de a-l inapoia.
deci nu goleste de continut infractiunea de abuz de incredere.
si Dobrinoiu tot furt a zis ca e....si m-a convins si pe mine si pe alti cativa care sustineam abuzul de incredere pe considerentele sus enuntate.

si acum...astept "urarile de bine" din partea voastra! :lol:

agenda

Post by agenda » 20 Feb 2010, 23:35

angel wrote:
agenda wrote:
angel wrote:Si-a insusit-o in scopul "chiriei" pentru care nici macar n-aveam contract.
si contractul de inchiriere este unul consensual
angel wrote:si...agenduto :floare: , daca eu iti imprumut parfumul meu sa te dai,asa ca-ti place..tu mi-l ceri cu scopul acesta....refuzul tau de a mi-l inapoia este furt.Aceasta , sau ma rog o speta de genul a creat mari dispute intre mine si Dobrinoiu la un seminar la master...si era furt si nu abuz de incredere asa cum foarte multi ar incadara-o.
:floare: nu neg nimic din ce spui aici dar nu vad ce legatura are cu speta asta

eu doar spun ca pentru a exista infractiunea de furt trebuie dovedit scopul urmarit de faptuitor...si anume insusirea...scoatere definitiva din patrimoniul proprietarului...
mai Agenduto :kiss: ,sa citez pe cineva "da' incapatanta mai esti"!...nu mai stiu cine ti-a zis asta o data,dar am retinut-o si acum ai dau si dreptate...

pai cum ce legatura are?

e refuzul de a inapoia bunul.

vezi, care-i diferenta? eu gandesc ca un procuror ca asa le place colegilor sa-mi zica si tu ca un avocat....si esti avocatul proprietarului imobilului...tii cu Ursu' haaa? :-P :-D

te baaaaaat! :kiss:

angel ... simplul refuz de a inapoia bunul nu echivaleaza cu furtul! trebuie sa si am intentia sa mi-l insusesc!

angel

Post by angel » 20 Feb 2010, 23:40

:crizaderas:
Agenduto! :kiss:
pai tertul detine bunul cu ce scop? nu acela de a si-l insusi in contul chiriei neachitate?

johei

Post by johei » 20 Feb 2010, 23:42

Angel...
cand postul incepe cu "am vandut... ...cumparatorul" etc., cum sa nu plec de la ideea unui contract de vanzare cumparare!!! :shock:

Intotdeauna va exista o diferenta intre starea de drept si de fapt si ce se poate dovedi. Eu am plecat de la premisa ca vanzatorul are si alte dovezi... Inclusiv faptul ca autoturismul a fost cedat...

Cu ce titlu detine masina proprietarul imobilului nu ne intereseaza aici...
E o alta problema!!!

Si asta cu furtul si abuzul de incredere...

Ma intreb daca refuzul de a restitui la cerere un bun imprumutat e furt, probabil ca varianta "... ori prin refuzul de a-l restitui..." a abuzului de incredere se refera doar la cazurile in care bunul a fost imprumutat pe un termen si pentru care nu este necesara cererea de restituire...

Pe tine chiar te-a convins asa ceva? :shock:

Eu as zice ca printr-o astfel de interpretare, mai mult decat ciudata se modifica textul codului penal...
Insa poate mai exista si alte argumente... pe care eu nu le sesizez acum...

agenda

Post by agenda » 20 Feb 2010, 23:43

angel wrote::crizaderas:
pai tertul detine bunul cu ce scop? nu acela de a si-l insusi in contul chiriei neachitate?
NUUUUUU! :wall: nu cu scopul de a si-l insusi .....

detine cu scopul asta :"Proprietarul retine masina cu scopul de a recupera cheltuielile neplatite de chirias.:

asa cum a zis si adi...adica drept de retentie.

johei

Post by johei » 20 Feb 2010, 23:45

nu chiar...
E doar o garantie pana la plata datorie. Ca e legala sau nu e greu de spus, pentru ca lipsesc informatiile.

Agenda... hai s-o invatam un pic de penal pe necredincioasa asta de angel... :floare: :floare:

agenda

Post by agenda » 20 Feb 2010, 23:55

uite acum.....daca as fi in locul lui adi.
si presupun ca cel caruia a vandut ii poate lua partea.

as lasa deoparte complet episodul vanzarii numai daca posesorul actual al masinii nu are cunostinta de vanzare (in sensul de dovezi)....si presupun ca nu are.

in acest caz.. avem un locator care si-a exercitat dreptul de retentie asupra unui bun care nu este proprietatea debitorului. astfel incat dreptul de retentie nu poate fi retinut.

chiar daca dovedeste prin martori ca intradevar a stat acea persoana la el cu chirie...(ceea ce nu este in interesul lui pt ca nedeclarand chiria ca venit intra la alte belele...)...nu se va putea retine dreptul acestuia de a retine bunul altuia.

deci o cerere in revedicare

in paralel....nu in paralel...de fapt asta as face prima data...este o plangere penala pt furt.....chiar daca stiu ca nu este furt...tot fac plangerea...sa il ia la intrebari....sa il sperie...sa vedem ce iese...si eu declar cam tot inafar de episodul vanzarii...pe asta nu il mentionez...

si daca as face o recunoastere a locului unde este masina si as observa ca este posibil sa ma urc la volan si sa plec cu ea de acolo fara probleme......(nu e gard...nu garaj etc) m-as invita la o discutie acolo...as lua cheile cu mine...l-as trimite sa imi dea un soricel prajit....m-as urca in masina....si as incheia povestea :grin:

johei..........stie angel...dar vrea sa vada cum ma dau cu capul de toti peretii :-D ... ca ea tine cu bobocelul......soricelul :mrgreen:

angel

Post by angel » 21 Feb 2010, 00:05

johei wrote:Angel...
cand postul incepe cu "am vandut... ...cumparatorul" etc., cum sa nu plec de la ideea unui contract de vanzare cumparare!!! :shock:

Intotdeauna va exista o diferenta intre starea de drept si de fapt si ce se poate dovedi. Eu am plecat de la premisa ca vanzatorul are si alte dovezi... Inclusiv faptul ca autoturismul a fost cedat...

Cu ce titlu detine masina proprietarul imobilului nu ne intereseaza aici...
E o alta problema!!!

Si asta cu furtul si abuzul de incredere...

Ma intreb daca refuzul de a restitui la cerere un bun imprumutat e furt, probabil ca varianta "... ori prin refuzul de a-l restitui..." a abuzului de incredere se refera doar la cazurile in care bunul a fost imprumutat pe un termen si pentru care nu este necesara cererea de restituire...

Pe tine chiar te-a convins asa ceva? :shock:

Eu as zice ca printr-o astfel de interpretare, mai mult decat ciudata se modifica textul codului penal...
Insa poate mai exista si alte argumente... pe care eu nu le sesizez acum...

sincer, nu m-a convins ferm nici in ziua de azi, dar daca nu eram de acord cu el, picam examenul :-D si-mi sustineam disertatia anul urmator :mrgreen: :mrgreen:
am discutat speta cu cel putin 8 juristi(avocati penalisti, procurori), fiecare a avut alta varianta...1 singur a sustinut ca si el c-ar fi furt(o avocata)....restul abuz de incredere..altii coroborat cu inselaciune..dar stii cum e...cati juristi atatea opinii si inca 2 peste :mrgreen:

angel

Post by angel » 21 Feb 2010, 00:15

johei wrote:
nu chiar...
E doar o garantie pana la plata datorie. Ca e legala sau nu e greu de spus, pentru ca lipsesc informatiile.

Agenda... hai s-o invatam un pic de penal pe necredincioasa asta de angel... :floare: :floare:

multumesc pentru intentie :aplauze: :aplauze: ...eu zic ca am invatat un picut de penal asa...dar niciodata nu strica ceva in plus :mrgreen:

necredincioasa sunt,e drept asta!

pana la urma Agenduta "vazut" speta in ansamblul ei si din prisma avocatului lui Adi, si a gasit si solutia reozlvarii rapide a acesteia. :kiss: :aplauze: :aplauze:

johei...asa neinitiata in ale penalului cum sunt eu...tot pe probe ma bazez, ori aici...nu sunt,sau daca sunt le detin doar partile interesate in recuperarea bunului.

pentru tert, problema ar fi ca trebuia sa-si declare venitul din chirii la financiar sa completeze declaratia si s-o depuna pana la 25 ian sau 25 feb. nu mai stiu exact....si daca este inca termen o poate face si acum,dar trebuie sa plateasca 16%impozitul pe profit din venitul declarat...si nu stiu daca-i convine sa faca asta...mai ales ca are si o asemena teapa.Avea obligatia sa-i incheie un contract, sa-l treaca in cartea de imobil...etc...

PS. cand m-am referit caci contractul n-a fost incheiat in forma autentica, m-am referit ca existenta lui nu poate fi probata...nu ca ar fi obligatorie forma autentica a inscrisului, contractele se incheie si la colt de strada..la tot felul de birouri din acestea ambulante unde se tehnoredacteaza...ama zuit ca-n Austria si Germania si gasesc tipizate la librarie si asa...samsarii nostri de masini, introduc in tara masinile furate si intocmesc documentele aici pe acele formulare.

bobocel

Post by bobocel » 21 Feb 2010, 00:27

agenda wrote:johei..........stie angel...dar vrea sa vada cum ma dau cu capul de toti peretii :-D ... ca ea tine cu bobocelul......soricelul :mrgreen:
alooooooooo...agendoooo...termina cu soriceii ca-ti rup coada ... cu toporu :mrgreen:

johei

Post by johei » 21 Feb 2010, 00:29

Angel,

mai intai am glumit asta cu penalul...
Nu credeam ca te superi!
Sorry! :cry: :vin: :cafea: :sampanie: :floare:

Iar asta cu probele...e intotdeauna cu dus intors... poate fi asa sau altfel!
Si agendo... plangerea aia penala poate fi o sabie cu doua taisuri!

Asa ca eu nu as sfatui pe cinev sa faca asta... se cam incadreaza pe undeva prin codul penal o astfel de plangere...
Si in anumite conditii si sfatul de a depune o astfel de plangere! :roll:

Evident, ca si aici e vorba de dovada, insa in penal e mai usor de dovedit decat in civil!!!

johei

Post by johei » 21 Feb 2010, 00:31

bobocel wrote:
agenda wrote:johei..........stie angel...dar vrea sa vada cum ma dau cu capul de toti peretii :-D ... ca ea tine cu bobocelul......soricelul :mrgreen:
alooooooooo...agendoooo...termina cu soriceii ca-ti rup coada ... cu toporu :mrgreen:
si uite ca a aparut si bobocel...

agenda

Post by agenda » 21 Feb 2010, 00:40

bobocel wrote:
nu termin deloc :kiss: ...ca nu vor muschii mei :mrgreen: ai curaj sa aduci toporul? hai sa te vad...
vorbe vorbe..... :floare: soricel fricos ce esti... :-D :floare:

completare: johei :floare: ....adevarat .....tot ce spui...... pana nu as sti cu siguranta ce are si nu are posesorul actual al masinii...ce poate si ce nu poate dovedi...ce poate spune cel caruia i-am vandut....cat creier are....nu as face nicio plangere...

insa ma gandesc acum.....(surprinzator stiu :razz: ) ca se poate totusi duce sa faca o plangere mentionand tot ce stie...vor fi obligati sa verifice...ma gandesc aici la elementul intimidarii...ce zici?
Last edited by agenda on 21 Feb 2010, 00:48, edited 1 time in total.

angel

Post by angel » 21 Feb 2010, 00:45

Asta este tot ce am avut eu de spus cu privire la speta,care rog a fi interpretata ca si o opinie personala, fie ea buna sau nu.
Si cum as putea sa ma supar eu pentru o gluma, Johei?Poate doar daca n-o puteam percepe ca atare....offf!! si ma stiam o tipa cu un dezvoltat simt al umorului, acum se pare ca l-am ratat :wall: :wall:

noapte buna tuturor! :bye:
PS. fetelor nu va mai certati, ca viata-i scurta!

bobocel

Post by bobocel » 21 Feb 2010, 00:51

angel wrote:PS. fetelor nu va mai certati, ca viata-i scurta!
:shock: :shock:
cine se cearta?
doar ne alintam... in plus, eu pe agenda o iubesc :grin: :kiss:

angel, vezi ce patesti daca nu faci nani de la 8? devii confuza :-P

Post Reply