SOMATIE CREDITEXPERESS- ORANGE

Discutii privind procedura civila
agenda

Re: SOMATIE CREDITEXPERESS- ORANGE

Post by agenda » 19 Feb 2010, 16:50

johei wrote:[

Asta cu cartele...
Cartela pre-pay e un alt contract cu un alt numar, insa daca se face o plata de pe un abonament propriu.. nu stiu exact cum se califica plata asta...
De fapt cred ca.... indiferent de raportul juridic intre gabin72 si posesorul cartelei, operatorul de telefonie plateste practic in numele lui gabin72... sau ceva similar!
Dupa cum spui.. depinde de contract si mai ales de conditiile generale de afaceri ale operatorului de telefonie...
ihi. depinde de contract. insa din ce spui tu ...alt numar.....alt contract...cam reiese ca sunt doua datorii

doua datorii...imputatie...sa precizeze ce a achitat...si sa redea ceva relevant din contractul ala...

complet: si cum pisici sa fie recunoastere cand omul a facut plangere si la politie si la orange

angel

Post by angel » 19 Feb 2010, 18:33

agenda wrote:
johei wrote:[

Asta cu cartele...
Cartela pre-pay e un alt contract cu un alt numar, insa daca se face o plata de pe un abonament propriu.. nu stiu exact cum se califica plata asta...
De fapt cred ca.... indiferent de raportul juridic intre gabin72 si posesorul cartelei, operatorul de telefonie plateste practic in numele lui gabin72... sau ceva similar!
Dupa cum spui.. depinde de contract si mai ales de conditiile generale de afaceri ale operatorului de telefonie...
ihi. depinde de contract. insa din ce spui tu ...alt numar.....alt contract...cam reiese ca sunt doua datorii

doua datorii...imputatie...sa precizeze ce a achitat...si sa redea ceva relevant din contractul ala...

complet: si cum pisici sa fie recunoastere cand omul a facut plangere si la politie si la orange

cam asta zic si eu,dar...toata lumea zice ca-i recunoastere. ;-)

johei

Post by johei » 19 Feb 2010, 19:04

Angel, :floare: eu nu zic ca-i recunoastere.. ci ca e mai mult decat discutabil si ca poate fi si recunoastere!

Iar asta cu plangere si recunoastere...

Daca eu recunosc ceva (expres sau tacit) si a doua zi depun plangere la politie cum e?

Inselaciune presupune un act de dispozitie (recunoasterea, de ex), asa ca una nu o exclude pe alta!
Ba dimpotriva...

Agendo :floare: , daca tu ai o carte de credit si platesti in zece locuri cu ea, la sfarsitul lunii cand emitentul cartii de credit iti ia banii, vizavi de el (n.b. fata de emitentul cartii visa) cate datorii ai?
Ai zece raporturi juridice cu a-x, insa cu institul care ti-a dat cartea visa ai un singur raport juridic: contractul ala de credit sau ce-o fi... In functie de contract poti spune: la aia nu le dau banii (sau nu poti spune) insa cu banca ai un singur raport juridic.
Oarescum asa e si aici... Prin contractul ala de telefonie tu esti in drept sa dai niste (bani pe care inca nu i-ai platit unui tert (e oarescum un imprumut intre tine si operatorul de telefonie mobila), insa raportul juridic intre tine si operatorul juridic tot unul singur e.
Sau cel putin asa inteleg eu chestiile astea... fara sa ma fiu preocupat prea mult de astfel de plati si contracte. :cool:

agenda

Post by agenda » 19 Feb 2010, 20:02

dar nu stiu daca avem suficiente informatii pt a face o astfel de similitudine precum cartea de credit...si...chiar fiind un singur raport juridic ....de ex dobanzile sau penalitatile...sunt considerate datorii separate, imputandu-se separat chiar rezultand dintr-un singur raport juridic.

suma asta facturata este si ea compusa din mai multe sume fiecare reprezentand ceva...

recunosc ca suspendarea intervenita dupa plata sumei de 100 atesta viziunea lui orange in sensul ca este o singura datorie, drept pt care au si suspendat abonamentul desi au acceptat o parte din suma...

dar pe mine ma intereseaza de ce spui ca poate fi recunoastere...lumineaza o agenda in intuneric cu un articol ...ceva din care sa rezulte ca daca a achitat suma asta inseamna ca a si recunoscut..

angel

Post by angel » 19 Feb 2010, 23:40

BABI wrote:Ai greşit , nu trebuia să achiţi nimic, achitarea parţială înseamnă o recunoaştere, deci trebuie să te războieşti cu ei şi să dovedeşti prin toate mijloacele că spui adevărul.
Mai mult pe lângă plângerile făcute, mai făceai şi o sesizare la OPC, pt. că de un timp se ocup şi de tot felul de aspecte necurate ale diferitelor firme.
Daniel 67:"Si eu sunt de acord ca nu trebuia sa platesti nimic. Chiar daca iti suspendau abonamentul. Ce puteau sa faca? Te razboiai cu ei. Chiar si in instanta. Iar tu treceai pe pre-pay. Sau schimbai reteaua. Plata facuta echivaleaza cu o recunoastere a tranzactiei."

La asta ma refeream Johei :cafea: .si chiar daca n-a parut a fi asa, am inteles si eu ce-ai vrut sa zici initial.
Eu imi mentin ipoteza ca plata chiar si partiala nu echivaleaza cu o recunoastere.E drept insa, ca este si foarte discutabila speta si ca este foarte imporatnt ce scrie in contract in astfel de situatii.
in speta noastra, fiind in discutie o infractiune,care s-a putut produce datorita sitemului de securitate precar la acea vreme a furnizorului de servii...care-i culpa beneficiarului in cauza noastra?

Daca cel ce a penetrat codul de securitate al companieie Orange, efectua incaracri succesive de valoarea maxima admisa...100 E sau cate o fi la Orange?si clientul nu era atent si luna de luna avea astfel de costuri? ce se intampla?Ai returna compania banii?...ce gluma, proasta fac si eu :mrgreen:
dar, compania ce s-a gandit ea asa in intelepciunea ei nemarginita,ca nu degeaba are atatia juristi care sunt platiti cu salarii frumusele....sa recupreze tot de la amaratul de client...dupa ce-l informeaza ca a fost victima propriului lor sistem insuficient de nepenetrabil. :wall:

oricum discutia este cu mult mai vasta,asta e clar...si intradevar exista similutidini cu exemplul dat de Johei cu cardul, practic reancarcarea se face din contul de abonat.

agenda

Post by agenda » 20 Feb 2010, 00:20

:floare: nu ma pricep angel de unde se face incarcarea...dar am mari probleme cu recunoasterea asta...si cred ca aceea comparatie nu face lumina ...

cum naiba sa recunosti o tranzactie....conventie nula...lipseste ...consimtamantul...

ce pisici sa recunosti?

bobocel

Post by bobocel » 20 Feb 2010, 15:54

agenda wrote:ce pisici sa recunosti?
agenda, termina odata cu pisicile astea...sau lasa-le pe mana mea :grin:

agenda

Post by agenda » 20 Feb 2010, 16:13

:-D dar nu e mai simplu sa termini tu cu soriceii si sa ii lasi pe mana mea? :mrgreen:

voi avea grija de ei :grin:

angel

Post by angel » 20 Feb 2010, 17:01

agenda wrote::floare: nu ma pricep angel de unde se face incarcarea...dar am mari probleme cu recunoasterea asta...si cred ca aceea comparatie nu face lumina ...

cum naiba sa recunosti o tranzactie....conventie nula...lipseste ...consimtamantul...

ce pisici sa recunosti?
Agenduto :floare: incarcarea se face direct din contul tau de abonat, adica d epe telefonul tau, se intra intr-un meniu,se urmeaza instructiunile...si accesezi parola, care parola o stii doar tu si operatorul.intial parola este formata din ultimele 4 cifre ale cnp-ului tau, pe care insa ti-o poti schimba....asta la alte companii, nu stiu cum e la ornage ca am divortat de ei cu foarte multi ani in urma...insa cred ca sistemul prepay este cama celasi peste tot.

ori,daca omul n-a incarcat el, na- efectuat aceasta tranzactie....si se poate dovedi, ca primesti automat un sms de confirmare pe nr tau de tel., cu suma incarcata si nr la care ai incarcat.

De aceea sustin eu asa de asiduu faptul ca orange-ul este de vina(e drept ca proba se afla tot la ei, ca omul n-a primit acest sms de confirmare, deci n-a fost efectuata reancarcarea de pe acest nr de tel...ori doar orange-ul tehnic vorbind...are dovada).zic ca este in culpa compania pentru ca sistemul lor de securitate este penetrabil.

Mai mult decat atat, prejudiciul facand si obiectul unei infractiuni aflate in curs de cercetare, pana la solutionarea laturii penale, omul nu trebuie sa plateasca nimic.Sa vedem ce se va retine pe latura penala si cu privire la latura civila vom discuta atunci.
iar in ce priveste aceasta recunoastere, prin efecturarea platii partiale, eu tot imi mentin pararea ca nu e recunoastere...omu' spune ca a platit abonamentul ...n-au decat sa-l contrazica,dar cum pot demonstra care a fost de fapt vointa platitorului?ca numai el este cel care a consmitit intr-un fel sau altul.

agenda

Post by agenda » 20 Feb 2010, 17:32

angel wrote: Agenduto :floare: incarcarea se face direct din contul tau de abonat, adica d epe telefonul tau, se intra intr-un meniu,se urmeaza instructiunile...si accesezi parola, care parola o stii doar tu si operatorul.intial parola este formata din ultimele 4 cifre ale cnp-ului tau, pe care insa ti-o poti schimba....asta la alte companii, nu stiu cum e la ornage ca am divortat de ei cu foarte multi ani in urma...insa cred ca sistemul prepay este cama celasi peste tot.
pai el spune ca s-a incarcat de pe net...nu de pe telefon..
angel wrote: ori,daca omul n-a incarcat el, na- efectuat aceasta tranzactie....si se poate dovedi, ca primesti automat un sms de confirmare pe nr tau de tel., cu suma incarcata si nr la care ai incarcat.
chiar omul spune ca a primit sms de confirmare :-D
angel wrote:De aceea sustin eu asa de asiduu faptul ca orange-ul este de vina(e drept ca proba se afla tot la ei, ca omul n-a primit acest sms de confirmare, deci n-a fost efectuata reancarcarea de pe acest nr de tel...ori doar orange-ul tehnic vorbind...are dovada).zic ca este in culpa compania pentru ca sistemul lor de securitate este penetrabil.
proba se afla la ei in sensul ca A PRIMIT...ca el spune clar ca a primit
ca e culpa lor e sigur....daca lucrurile stau intradevar asa cum releva omul...

angel

Post by angel » 20 Feb 2010, 19:10

Atunci, abdic.Nu stiu cum e cu incarcarea de pe net si de ce elemente de siguranta este nevoie pentru asta....si cam cum se poate demonstra ca n-a facut-o el.

Post Reply