Am mancat cicolata din hypermarket si am lasat ambalajul
Re: intocmire dosar penal?
Da, strict teoretic ai dreptate. Insa atata timp cat prejudiciul a fost efectiv recuperat iar valoarea este totusi mica - nu cred ca mai exista motivatia de a formula o plangere penala. Corect?
nu stiu daca e corect sau nu. nu citesc minti si nu stiu ce anume il poate motiva pe cel in drept sa depuna plangere...murik wrote:Da, strict teoretic ai dreptate. Insa atata timp cat prejudiciul a fost efectiv recuperat iar valoarea este totusi mica - nu cred ca mai exista motivatia de a formula o plangere penala. Corect?
Vrei 3 acatiste pe la biserica si 2 saptamani de post + de 3 ori tatal nostru pe zi in timpul celor 2 saptamani cred ca te scapa.
supliment de 10 ori crezul.DevilMean wrote:Vrei 3 acatiste pe la biserica si 2 saptamani de post + de 3 ori tatal nostru pe zi in timpul celor 2 saptamani cred ca te scapa.
serios vorbind acum, n-o sa fie nici o plangere si nici un puiut de dosar penal.
Si eu sunt de parere ca nu o sa fie nicio plngere si niciun dosar penal. decat ca a platit pentru doua batoane de ciocolata ,care probabil ca nu valorau mai mult de 10 lei, 70 de lei.
Din cate stiu magazinele astea mari au fixata o anumita suma (de genul 100-150 lei) si daca iti insusesti produse sub valoarea respectiva iti ofera varianta de a le achita pe loc, iar de a doua zi "esti iar clientul lor fara niciun fel de problema". dar daca valoarea produselor depaseste suma, atunci cheama organele si etc. .
Din cate stiu magazinele astea mari au fixata o anumita suma (de genul 100-150 lei) si daca iti insusesti produse sub valoarea respectiva iti ofera varianta de a le achita pe loc, iar de a doua zi "esti iar clientul lor fara niciun fel de problema". dar daca valoarea produselor depaseste suma, atunci cheama organele si etc. .
Reinviu topicul asta cu o problema care ma macina acum pe mine.
Am fost prin decembrie la un hypermarket cu o prieten sa isi cumpere casti, dar el nu le-a cumparat ci le-a sustras (furat), am ramas putin blocat, dar nu puteam sa plec ca imi era prieten, si cand am incercat sa iesim ne-a luat "securitatea" magazinului, dupa ce s-au certat putin a chemat domul de la securitate un domn politist, in fine intre timp acel cineva a recunoscut ca a furat, a predat obiectul, dupa politistul l-a atentionat sa nu mai fure, etc, etc. La final ne-a intrebat de CNP, cum nu il stia pe dinafara a scos buletinul si asa i l-a luat si l-a dus in alta camera si dupa l-a adus inapoi. Nu am semnat nimic, am platit obiectul si am luat bonul si am plecat.
Se poate deschide dosar penal ? Pentru ca nu vreau sa ajung peste cv ani sa ma angajez sau sa imi termin studiile in alta tara si sa nu pot pt ca am dosar penal.
Adica nu am semnat nimic, dar ma gandesc ca totusi se poate...
Multumesc mult!
Am fost prin decembrie la un hypermarket cu o prieten sa isi cumpere casti, dar el nu le-a cumparat ci le-a sustras (furat), am ramas putin blocat, dar nu puteam sa plec ca imi era prieten, si cand am incercat sa iesim ne-a luat "securitatea" magazinului, dupa ce s-au certat putin a chemat domul de la securitate un domn politist, in fine intre timp acel cineva a recunoscut ca a furat, a predat obiectul, dupa politistul l-a atentionat sa nu mai fure, etc, etc. La final ne-a intrebat de CNP, cum nu il stia pe dinafara a scos buletinul si asa i l-a luat si l-a dus in alta camera si dupa l-a adus inapoi. Nu am semnat nimic, am platit obiectul si am luat bonul si am plecat.
Se poate deschide dosar penal ? Pentru ca nu vreau sa ajung peste cv ani sa ma angajez sau sa imi termin studiile in alta tara si sa nu pot pt ca am dosar penal.
Adica nu am semnat nimic, dar ma gandesc ca totusi se poate...
Multumesc mult!
Evident ca se poate deschide dosar penal. Si si Dvs puteti avea greutati ca si complice sau chiar coautor.
Deci se poate fara sa dau vreo semnatura ?
Si cum pot afla mai exact daca am dosar penal ?
Oricum respectivul care a furat, a platit contravaloarea de 50 RON si nu a primit nicio amenda ulterior. Daca se deschidea dosar ar fi primit vro amenda ceva ? Nici macar la sectie nu ne-a dus...
Si cum pot afla mai exact daca am dosar penal ?
Oricum respectivul care a furat, a platit contravaloarea de 50 RON si nu a primit nicio amenda ulterior. Daca se deschidea dosar ar fi primit vro amenda ceva ? Nici macar la sectie nu ne-a dus...
nu ai niciun dosar penal. In cazul in care ai avea, ai fi fost chemat sa dai declaratie de invinuit, si ti s-ar fi comunicat solutia adoptata de procuror. Dosarul nu a ajuns nici macar la politie. De ce? NU EXISTA NICIUN DOSAR. Ma poti crede pe cuvant:D
Noroc bun si data viitoare cand mai mergi cu "prieteni" din astia prin magazine, ameninta ca i torni. Si mai bine, lasa plimbarile prin magazine cu prietenii de genul asta
Noroc bun si data viitoare cand mai mergi cu "prieteni" din astia prin magazine, ameninta ca i torni. Si mai bine, lasa plimbarile prin magazine cu prietenii de genul asta
fratilor aceiasi poveste am si eu, am mancat un baton care nu costa nici 2 lei.... si am aruncat ambalaju si m-au luat cei de la securitatea si mi-au luat buletinu si mau pus sa semnez ceva... se poate face dosar penal din asa ceva!? :(