adminnistrator

Discutii privind Societatile Comerciale
fanna

Post by fanna » 25 Jan 2005, 19:29

aici e o problema, atit juridica cit si contabila....am sa revin cu un raspuns mai tirziu....

fanna

Post by fanna » 25 Jan 2005, 19:38

speta ta e si juridica si contabila, am sa revin cu un raspuns mai amplu...ma duc sa ma documentez, am doi contabili in casa :D

ama

Post by ama » 25 Jan 2005, 23:31

Cred ca cel mai simplu ar fi sa schimbi administratorul la registrul comertului.
Pentru fapte de gen nedepunerea bilantului, nedepunerea statelor de plata raspunde administratorul.
Mai mult, in relatiile cu tertii persoana recunoscuta ca reprezentant legal al firmei este administratorul inscris in registrul comertului.

teo

Post by teo » 26 Jan 2005, 13:08

tocmai pt ca nu se poate schimba adm. am deschis aceasta discutie.(nu se paote schimba pt.ca adm. nu este in tara, iar celalalt asociat, care este imputernicit de adm in momentul cand acesta a plecat din tara(pt lipsa lui a dat acel mandat) nu vrea sa modifice statutul si sa schimbe adm. desi prin imputernicire are aceste puteri.
Adm., cand a aflat de situatia societatii a vrut sa afle cat il afecteaza pe el tampeniile pe care le-a facut celalat asociat....

dinubocos

Post by dinubocos » 28 Jan 2005, 23:32

Il afecteaza foarte mult. Repet inca odata: fie ca este vorba de bilant, fie de declaratii sau de orice ale inscrisuri incheiate cu statul sau cu privati administratorul raspunde. El poate ulterior sa se indrepte impotriva imputernicitului.

In cel fericit caz, in baza unei noi teorii doctrinare, imputernicitul va putea fi tras la raspundere impreuna cu administratorul de drept fiind considerat administrator de fapt.

Daca administratorul de drept are temeri nu are decat sa notifice ca renunta la mandatul sau de asministrator si sa inscrie aceasta renuntare la ORC eventual in baza unei sentinte judecatoresti.

Dar retine: administratorul raspunde!!!

Post Reply