returnare masina leasing

Discutii privind raporturile de Drept Comercial
johei

Re: returnare masina leasing

Post by johei » 20 Jun 2010, 07:38

Pai, depinde de cuantumul daunelor interese...
Daca sunt acoperite complet de contract (ratele de leasing plus restul) e ok! Daca sunt mult mai mari decat cele prevazute de contract nu e ok. Insa in cazul asta trebuie analizata suma concret ceruta ca daune...

DevilMean

Post by DevilMean » 20 Jun 2010, 11:13

Dar sa fim cinstiti, traim in Romania.
Pariu ca la ora actuala firmele de leasing cer daune interese chiar daca masina este platita in proportie de 75% si constata ca sunt "necesare" ca sa nu zic fictive, unele reparatii.

johei

Post by johei » 20 Jun 2010, 17:52

DevilMean wrote:Dar sa fim cinstiti, traim in Romania.
Pariu ca la ora actuala firmele de leasing cer daune interese chiar daca masina este platita in proportie de 75% si constata ca sunt "necesare" ca sa nu zic fictive, unele reparatii.

Asta nu se intampla doar in Romania ci cam peste tot...

observer

Post by observer » 20 Jun 2010, 20:07

Johei deci calculele pe exemplu tau stau cam asa :

Raman de achitat 29500. Firma de leasing vinde masina cu 25000 deci pierde 4500 la care sa zice ca se adauga cheltuieli de recuperare, revanzare, etc. Uite de dragul discutiei inca 5500 euro. In total 10 000 euro paguba.
De ce sa plateasca clientul 29 500? De dragul firmei de leasing? De asta sustin ca ar trebui analizat de la caz la caz prejudiciul si nu anticipat.

2. Intreb si eu : Firma de leasing nu are asigurat contractul?

johei

Post by johei » 20 Jun 2010, 20:12

Observer, nimeni nu i-a pus pistolul clientului la cap sa semneze contractul ci el a semnat de buna voie si in perfecta cunostinta de cauza! Insa.. cel care se obliga pe un termen asa de lung trebuie sa gandeasca pe termen lung, iar daca a calculat gresit atunci va suporta consecintele.
Si de regula nu trebuie sa plateasca decat pana la valoarea reziduala a masinii la data incetarii contractului...

PS E greu ca cineva (firma) sa asigure un risc care apartine altuia (riscul incapcatitatii de plata a ratelor apartine clientului). Nu firma trebuie sa asigure contractul ci clientul trebuie sa se asigure pentru eventualitatea imposibilitatii de plata.

alexandru_bv

Post by alexandru_bv » 11 Oct 2010, 21:51

salut .am si eu o problema si nu stiu daca o pot scoate la capat un sfat cred ca mar ajuta foarte mult multumesc.
anul trecut am apelat la o firma de leasing mai exact universal leasing brasov pentru un leasing operational.
toate bune si frumoase trei rate in avans si chirie lunara cu posibilitatea ramaneri in posesie a autoturismului la
sfarsitul contractului .la trei luni dupa aceia am mers in parc la iei pentru a cumpara 2 masini fiat doblo care erau expuse spre vanzare total 10000euro cu tot cu tva.au pretins un avans de 20% din suma adica 2000 euro si actele contabil financiare pentru incheierea unui contract de leasing financiar .am platit suma de 1500 euro chitanta avans auto urmand ca ceilanti 500 sai platesc la finalizarea actelor si incheierea contractului.surpriza cand am mers sa ridic masinile si sa inchei contractul mam trezit ca de fapt cele doua masini era doar una, una se vandusera.masina nu mai era 5000euro cu tot cu taxe era 5800 fara taxe .am cerut avansul inapoi si miau spus ca eu am platit avansul doar pentru o masina ca nu iera specificat in chitanta avans pentru doua masini si ca iei nu pot sa imi returneze avansul ca masina au cumparato de la o firma si au platit avansul la randul lor acolo.miau aruncat un contract de leasing operational in fata in care avansul era trecut chirie luna 1 suma de 8700 ron.mentionez ca ulterior am aflat ca nu sant ifn.acum dupa un an de zile m-am treezit cu somatie de plata facturi restante cu penalizari care nu au fost emise niciodata.casco,rca,inmatriculare,verificare,impozit,toate au fost platite de mine.ce ma sfatuiti?
:wall:

Post Reply