Test rationament logic
da,la cele de rationament analitic,unele merg foarte repede prin excludere ,dar nu toate. de obicei ,cele de genul care este „nr total de mere ,pepeni, pere„ sunt mai complexe si nu merita sa pierzi atata timp cu ele
. cele de genul „ daca pepenele este al 4 lea „ atunci... sunt mai usoare,nu necesita atata munca, iar cele care au in enunt foarte multe „daca„ -mai la urma ,daca mai este timp.
cel putin asa gandesc eu. o sa-ti dai seama repede pe care poti sa le rezolvi si pe care trebuie sa le lasi

Nu merge prin excludere la toate, eventual excluzi una -doua variante si apoi le verifici pe restul sau dai cu banul.
Intrebarea mea era daca enunturile au prioritate in ordinea data de ei? Am patit ca la o intrebare sa gasesc posibile doua variante si singura concluzie pe care am tras-o ca sa dau raspunsul corect ca o conditie e prioritara.
Nu mi s-ar parea corect sa fie asa si e posibil sa fi gresit eu.De aceea va intreb, mai ales care ati fost la pretestare.

Intrebarea mea era daca enunturile au prioritate in ordinea data de ei? Am patit ca la o intrebare sa gasesc posibile doua variante si singura concluzie pe care am tras-o ca sa dau raspunsul corect ca o conditie e prioritara.
Nu mi s-ar parea corect sa fie asa si e posibil sa fi gresit eu.De aceea va intreb, mai ales care ati fost la pretestare.
Exact! Am simtit-o pe propria piele. Ma rog, eram la antrenamente si nu a durut. Important e ca la examen sa cunoastem acest aspect pentru a nu face astfel de greseli.corrine wrote:nu. fiecare intrebare e autonoma. „independenta si suverana„. nu te legi la o intrebare de raspunsul de la intrebarea precedenta ,chiar daca ti se pare ca ar putea avea legatura.
Inca un secret am mai descoperit: la interpretarea unui text, puneti varianta care suna cel mai bine si are legatura cu textul, chiar daca o alta varianta ar parea ca suna mai mult bine, dar la modul general.
De exemplu grila 44 din 2007 am fost tentat sa pun C, si am si pus aceasta varianta, in conditiile in care A chiar avea legatura cu textul si era, sa spun asa "pe felie". Dar gandindu-ma ca nu poate fi asa de simplu am pus o varianta ceva mai complexa si am gresit.
Altfel spus, nu va temeti de variantele usoare, ca de multe ori tocmai acolo se ascunde cheia.
Ma bucur ca am ajuns sa abordam acest test, mai ales "chichitele" acestui test pt a prinde mai mult curaj sa le descopar si eu. Ma simt f epuizata si uneori simt ca clachez, dar vazandu-va asa de implicati, ma determinati sa nu renunt, mai ales ca nu-i totul pierdut, chiar daca ma clasez deocamdata undeva pe la jumatatea listei. Bafta in continuare!
Din cele 3 tipuri de subiecte: rationament analitic, interpretare text larg si interpretare text scurt, unde stati cel mai bine si cel mai prost?
Eu cu analiticele nu le prea am, dar recuperez teren la celelalte. Dintre text larg si scurt prefer pe cel scurt.
Inca o idee. La textele lungi, dupa ce prinzi ideea si te familiarizezi cu pasajul, merg repede grilele, pentru ca intrebarile vizeaza strict acelasi enunt. Asta e benefic pentru noi, ca timpul ne va presa continuu.
Eu cu analiticele nu le prea am, dar recuperez teren la celelalte. Dintre text larg si scurt prefer pe cel scurt.
Inca o idee. La textele lungi, dupa ce prinzi ideea si te familiarizezi cu pasajul, merg repede grilele, pentru ca intrebarile vizeaza strict acelasi enunt. Asta e benefic pentru noi, ca timpul ne va presa continuu.
Testul de logica este de 4 ore sau va fi ca la pretestare? Nu c/as vrea sa stau 4 ore pe test, ca nu reusesc decat maxim 2 ore sa fiu setata pe el, dar nici mai putin nu m/ar ajuta sa fie, pentru ca nu reusesc sa citesc toate grilele.
Din cele 3 tipuri de subiecte: rationament analitic, interpretare text larg si interpretare text scurt, unde stati cel mai bine si cel mai prost?
Eu le prefer pe cele analitice dar din pacate sunt prea putine. La intelegerea unui text si rationement logic, din pacate, nu reusesc sa fac corecte decat jumatate din grile. Sper sa reusesc la examen sa trec de 50 de puncte, dar cred ca/mi va fi foarte greu. Bafta tuturor!
Eu le prefer pe cele analitice dar din pacate sunt prea putine. La intelegerea unui text si rationement logic, din pacate, nu reusesc sa fac corecte decat jumatate din grile. Sper sa reusesc la examen sa trec de 50 de puncte, dar cred ca/mi va fi foarte greu. Bafta tuturor!