Am luat amenda... :)

Discutii privind Contenciosul Administrativ
jojo

Post by jojo » 06 Sep 2007, 20:32

Luc4s wrote:Eu am trimis un exemplar pt ca m-am gandit ca o sa-mi trimita adresa si o sa-mi ceara al 2 lea exemplar, si asa mai trece timpul.
Am procedat gresit?
Sa le trimit prin posta al 2 lea exemplar?
La judecatorie, sau la Primarie direct?
ba nu trimite inca
cand ti se va comunica prin citatie sa iti completezi plangerea atunci, dar sa respecti termenul dat de instanta in acest sens, ca de nu uita grefiera sa mentiineze, e sub sanctiunea lui 155n1.

luc4s

Post by luc4s » 26 Sep 2007, 16:48

Ma primit citatie acasa si mi s-a cerut si al 2lea ex. pt intimata.
L-am trimis sa ajunga marti, inainte de termen, care a fost astazi, dar ma nelinisteste o faza.
Nu am mentionat expres ca este ex nr. 2 la plangere.
Se poate sa nu fi verificat aia de la grefa daca e o cauza pe rol si sa fi inregistrat o noua contestatie astfel incat al 2 lea exemplar sa nu fi ajuns unde trebuie? :roll:

Melinda

Post by Melinda » 26 Sep 2007, 18:44

Nu numarul exemplarului trebuia sa-l scrii ci nr. de dosar - pe plic sau pe plangere (la dos. nr.)

Ar fi bine sa ne scrii temeiul legal in baza careia s-a aplicat amenda contraventionala.

luc4s

Post by luc4s » 26 Sep 2007, 19:27

Nu am la indemana pv.
Era ceva cu o HCL.
Si acum, daca a trecut termenul, ce s-a intamplat?
Sa se fi suspendat cauza? :?
Sa sun maine sa intreb poate ma lamureste careva... :roll:

axion

Post by axion » 26 Sep 2007, 20:46

Esti imposibil... maine nu te lamureste nimeni...

intra pe www.just.ro/portalul instantelor de judecata/ constanta/judecatoria constanta/ parte sau nr. dosar sau termen sau complet/ solutia...

daca cerut 242 (2) cum sa se suspende?

luc4s

Post by luc4s » 26 Sep 2007, 21:00

Am gasit, dar nu s-au facut modificari, pentru ca termenul a fost astazi.
Sa inteleg ca nu e nici o problema daca nu a ajuns plangerea pt intimat?
Sa o trimit din nou(in caz ca a dat alt termen), dar acum sa trec pe ea si numarul dosarului? :-|

axion

Post by axion » 26 Sep 2007, 21:06

Nu este cazul... asteapta pana apare solutia pe net... problema ta sunt probele? pe care le-ai propus; instanta constanteana are o "mica" problema la incadrarea cu personal si cum "plangerile...p-v" sunt de complexitate 1...

luc4s

Post by luc4s » 26 Sep 2007, 21:30

axion wrote:Nu este cazul... asteapta pana apare solutia pe net... problema ta sunt probele? pe care le-ai propus; instanta constanteana are o "mica" problema la incadrarea cu personal si cum "plangerile...p-v" sunt de complexitate 1...
In ce sens problema mea se refera la probe?
Unul din parintii mei a fost sanctionat si dovedeste prtintr-o adresa de la locul de munca(institutie de stat, adresa fiind semnata de jurist si director) ca peste 2 ore de la constatarea sanctiunii se afla in alt oras, la serviciu.
Drumul de la Constanta pana la localitatea unde isi desfasoara serviciul dureaza cel putin 6 ore.
Poate exista alta solutie decat anularea procesului verbal? :x

axion

Post by axion » 27 Sep 2007, 08:35

... si care este legatura de cauzalitate intre faptul ca petentul, pe data de (a) ora (b) se afla in locul (c) iar proprietatea acestuia, auto, pe data de (a) ora (b) se afla in locul (d). Cum se rastoarna prezumtia de legalitate a procesului-verbal contestat; de altfel, care ar fi motivul de anulabilitate?

luc4s

Post by luc4s » 27 Sep 2007, 11:07

Pantru ca in procesul verbal scrie ca: datele petentului a savarsit urmatoarele: a parcat masina nr..... in ziua ora pe spatiul verde, langa debarcaderul neptun.
Eu ii arat ca pv este nelegal pentru ca petentul nu avea cum sa parcheze masina acolo.
In plus, daca petentul a dat masina cuiva (contract de comodat, spre ex) pentru a fi folosita asta nu insemna ca trebuie sa plateasca amenzile de circulatie ale aluia.

gabrielle

Post by gabrielle » 29 Sep 2007, 15:27

procesul verbal este nul absolut, deoarece rasp. contraventionala este personala, pentru fapta savarsita cu vinovatie - art. 1 sau 2 (nu mai stiu exact) din O.G. 2/2001.

tb. numai sa se probeze ca fapta nu a fost sav. de pers. amendata.

daca instanta anuleaza p.v., nu poate sanctiona o alta pers. pentru ca nu este investita in acst sens!

luc4s

Post by luc4s » 29 Sep 2007, 20:30

gabrielle wrote:procesul verbal este nul absolut, deoarece rasp. contraventionala este personala, pentru fapta savarsita cu vinovatie - art. 1 sau 2 (nu mai stiu exact) din O.G. 2/2001.

tb. numai sa se probeze ca fapta nu a fost sav. de pers. amendata.

daca instanta anuleaza p.v., nu poate sanctiona o alta pers. pentru ca nu este investita in acst sens!
Contraventia a fost constatata la 0ra 14 si persoana respectiva a lucrat intr-un o5ras aflat la 600 km departare, de la orele 15 30 la orele 23.
Doar sa fi mers cu avionul personal, doar asa ar fi ajuns :grin:

jojo

Post by jojo » 28 Nov 2007, 23:12

So, ai luat au ba amenda lucasule? onorata ce-o zis?

luc4s

Post by luc4s » 29 Nov 2007, 11:30

Deocamdata suntem la stadiul :amana cauza in vederea comunicarii inscrisurilor depuse de petent catre intimata"
Nu cred ca am cum sa pierd, si trec si alea 6 luni in care ma pot amenda pe mine.
Faza e ca eu am scris in plangere ca persoana sanctionata se afla la serviciu cand a fost sanctionata, dar de fapt, a intrat in serviciu cu 2 ore dupa ce a fost constatata contraventia.
Oricum, banuiesc ca aici intervine rolul activ al instantei si ar trebui sa-si dea seama ca in 2 ore nu ajungi de la mare intr-un oras la 600 km departare si mergi si direct la serviciu.
Sa trimit o hartie sa rectific si sa mentionez treaba asta?
Petenta chiar era la serviciu la acea ora, dar ei fac turele cu un decalaj, si oficial a intrat in serviciu 2 ore mai tarziu(asa i-a dat in adresa)
Oricum, sper sa nu fie amanuntul cu ora un impediment... :roll:

stef

Post by stef » 01 Dec 2007, 01:12

solutie probabila : instanta o sa admire poza, o sa se distreze copios pe seama incompetentei agentilor constatatori si o sa anuleze amenda. daca ai posibilitatea, as zice sa te prezinti in instanta sa iti sustii motivele (tine la multi judecatori).

era misto poza? :-D

Post Reply