nishte grile

INM, examene, rezultate, pareri, barfe, etc.
Post Reply
mariuca

Post by mariuca » 24 Aug 2006, 15:22

CameliaElena wrote:Si ultima din penal :oops: .

Masura de siguranta a interzicerii de a se afla in anumite localitati se poate dispune:

a) fata de o persoana condamnata la 8 luni inchisoare pentru infractiunea de coruptie sexuala si cu indeplinirea celorlalte conditii legale.
b) fata de o persoana condamnata la pedeapsa inchisorii de 3 ani pentru infractiunea de instigare publica si apologia infractiunilor daca persoana respectiva a mai fost condamnata anterior o singura data, pentru savarsirea infractiunii de calomnie si daca se constata ca prezenta acesteia intr-o anumita localitate constituie pericol grav pentru societate.
c) fata de o persoana condamnata la pedeapsa inchisorii de 6 luni pentru savarsirea infractiunii de furt.
Raspuns considerat corect: c. Si iar nu am inteles de ce...
Vezi art. 116CP alin 4

LexLegis

Post by LexLegis » 24 Aug 2006, 15:24

cameliaelena
Si ultima din penal icon_redface.gif .

Masura de siguranta a interzicerii de a se afla in anumite localitati se poate dispune:

a) fata de o persoana condamnata la 8 luni inchisoare pentru infractiunea de coruptie sexuala si cu indeplinirea celorlalte conditii legale.
b) fata de o persoana condamnata la pedeapsa inchisorii de 3 ani pentru infractiunea de instigare publica si apologia infractiunilor daca persoana respectiva a mai fost condamnata anterior o singura data, pentru savarsirea infractiunii de calomnie si daca se constata ca prezenta acesteia intr-o anumita localitate constituie pericol grav pentru societate.
c) fata de o persoana condamnata la pedeapsa inchisorii de 6 luni pentru savarsirea infractiunii de furt.

Raspuns considerat corect: c. Si iar nu am inteles de ce...
art 116 alin4.

LexLegis

Post by LexLegis » 24 Aug 2006, 15:33

Cameliaelena nu trebuie sa te superi...din greseli se invata!Asa ca mai posteaza daca mai ai nelamuriri! :) :floare:

CameliaElena

Post by CameliaElena » 24 Aug 2006, 15:47

Nu ma supar, cum sa ma supar :) . Multumesc pt raspunsuri.

LexLegis

Post by LexLegis » 24 Aug 2006, 16:08

Avem si legea privind executarea pedepselor?Eu parca stiu ca nu!Da macar de curiozitate spuneti-mi si mie raspunsul la grila:
Din retributia cuvenita pt munca prestata, revine condamnatului:
a.20%
b.25%
c.50%din sumele cuvenite pt inventii si inovatii!

CameliaElena

Post by CameliaElena » 24 Aug 2006, 16:23

LexLegis wrote:Avem si legea privind executarea pedepselor?Eu parca stiu ca nu!Da macar de curiozitate spuneti-mi si mie raspunsul la grila:
Din retributia cuvenita pt munca prestata, revine condamnatului:
a.20%
b.25%
c.50%din sumele cuvenite pt inventii si inovatii!
Dupa Voineag e c)...nu am citit legea, iar daca era vorba de munca pur si simplu (nu de inventii si inovatii) parca era 10%.

LexLegis

Post by LexLegis » 24 Aug 2006, 16:40

Mai fratilor lamuriti-ma si pe mine o dezbatere a sucesiunii se poate face si peste 20 de ani de cand moare omu?????Ca din cate stiu eu se poate face in 6 luni sau persoana poate fi repusa in termen din motivele alea(n-a stiut de moarte, a fost in imposibilitate de a actiona etc.)si atat. 8O

no_name

Post by no_name » 24 Aug 2006, 16:45

se poate si dupa 1000.
6 luni= term de optiune succes, adica in cele 6 luni poate se opteze intre: acceptare simpla, beneficiu inventar( 3 luni ) sau renuntare.

LexLegis

Post by LexLegis » 24 Aug 2006, 16:49

Si daca in cele 6 luni nu zice nici da , nici ba?!E vorba de o mama si o fiica si nici una n-a zis nici da nici ba(a murit sotul mamei si tatal fetei evident).........

CameliaElena

Post by CameliaElena » 24 Aug 2006, 16:49

LexLegis wrote:Mai fratilor lamuriti-ma si pe mine o dezbatere a sucesiunii se poate face si peste 20 de ani de cand moare omu?????Ca din cate stiu eu se poate face in 6 luni sau persoana poate fi repusa in termen din motivele alea(n-a stiut de moarte, a fost in imposibilitate de a actiona etc.)si atat. 8O
Succesiunea se deschide la moartea persoanei, iar termenul de optiune succesorala este de 6 luni de la deschiderea succesiunii. Si mai exista posibilitatea prevazuta de Legea 18/1991 legata de reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor si succesorii erau considerati acceptanti prin simpla cerere de reconstituire a dreptului de proprietate. Deci presupun ca in situatia asta se poate vorbi de asa ceva si la 20 de ani dupa moartea persoanei :) . Nu stiu sigur daca la asta te refereai si tu.

no_name

Post by no_name » 24 Aug 2006, 16:52

LexLegis wrote:Si daca in cele 6 luni nu zice nici da , nici ba?!E vorba de o mama si o fiica si nici una n-a zis nici da nici ba(a murit sotul mamei si tatal fetei evident).........
nu e nici o problema, actiunea in instanta o poti deschide si dupa 30 de ani, de ex. trebuie sa ai in vedere si acceptarea tacita a mostenirii (diversele acte pe care le face mostenitorul)

LexLegis

Post by LexLegis » 24 Aug 2006, 16:52

Aaaa si inca ceva!Care sunt rudele in linie directa?

CameliaElena

Post by CameliaElena » 24 Aug 2006, 16:54

LexLegis wrote:Si daca in cele 6 luni nu zice nici da , nici ba?!E vorba de o mama si o fiica si nici una n-a zis nici da nici ba(a murit sotul mamei si tatal fetei evident).........
Daca nu isi exprima optiunea in termenul de 6 luni se stinge dreptul de a mai accepta mostenirea.

no_name

Post by no_name » 24 Aug 2006, 16:54

LexLegis wrote:Aaaa si inca ceva!Care sunt rudele in linie directa?
parinte-copil etc

CameliaElena

Post by CameliaElena » 24 Aug 2006, 16:55

LexLegis wrote:Aaaa si inca ceva!Care sunt rudele in linie directa?
Ascendentii si descendentii.

Post Reply