Vezi art. 116CP alin 4CameliaElena wrote:Si ultima din penal.
Masura de siguranta a interzicerii de a se afla in anumite localitati se poate dispune:
a) fata de o persoana condamnata la 8 luni inchisoare pentru infractiunea de coruptie sexuala si cu indeplinirea celorlalte conditii legale.
b) fata de o persoana condamnata la pedeapsa inchisorii de 3 ani pentru infractiunea de instigare publica si apologia infractiunilor daca persoana respectiva a mai fost condamnata anterior o singura data, pentru savarsirea infractiunii de calomnie si daca se constata ca prezenta acesteia intr-o anumita localitate constituie pericol grav pentru societate.
c) fata de o persoana condamnata la pedeapsa inchisorii de 6 luni pentru savarsirea infractiunii de furt.
Raspuns considerat corect: c. Si iar nu am inteles de ce...
nishte grile
cameliaelena
art 116 alin4.Si ultima din penal icon_redface.gif .
Masura de siguranta a interzicerii de a se afla in anumite localitati se poate dispune:
a) fata de o persoana condamnata la 8 luni inchisoare pentru infractiunea de coruptie sexuala si cu indeplinirea celorlalte conditii legale.
b) fata de o persoana condamnata la pedeapsa inchisorii de 3 ani pentru infractiunea de instigare publica si apologia infractiunilor daca persoana respectiva a mai fost condamnata anterior o singura data, pentru savarsirea infractiunii de calomnie si daca se constata ca prezenta acesteia intr-o anumita localitate constituie pericol grav pentru societate.
c) fata de o persoana condamnata la pedeapsa inchisorii de 6 luni pentru savarsirea infractiunii de furt.
Raspuns considerat corect: c. Si iar nu am inteles de ce...
Dupa Voineag e c)...nu am citit legea, iar daca era vorba de munca pur si simplu (nu de inventii si inovatii) parca era 10%.LexLegis wrote:Avem si legea privind executarea pedepselor?Eu parca stiu ca nu!Da macar de curiozitate spuneti-mi si mie raspunsul la grila:
Din retributia cuvenita pt munca prestata, revine condamnatului:
a.20%
b.25%
c.50%din sumele cuvenite pt inventii si inovatii!
Succesiunea se deschide la moartea persoanei, iar termenul de optiune succesorala este de 6 luni de la deschiderea succesiunii. Si mai exista posibilitatea prevazuta de Legea 18/1991 legata de reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor si succesorii erau considerati acceptanti prin simpla cerere de reconstituire a dreptului de proprietate. Deci presupun ca in situatia asta se poate vorbi de asa ceva si la 20 de ani dupa moartea persoanei :) . Nu stiu sigur daca la asta te refereai si tu.LexLegis wrote:Mai fratilor lamuriti-ma si pe mine o dezbatere a sucesiunii se poate face si peste 20 de ani de cand moare omu?????Ca din cate stiu eu se poate face in 6 luni sau persoana poate fi repusa in termen din motivele alea(n-a stiut de moarte, a fost in imposibilitate de a actiona etc.)si atat. 8O
nu e nici o problema, actiunea in instanta o poti deschide si dupa 30 de ani, de ex. trebuie sa ai in vedere si acceptarea tacita a mostenirii (diversele acte pe care le face mostenitorul)LexLegis wrote:Si daca in cele 6 luni nu zice nici da , nici ba?!E vorba de o mama si o fiica si nici una n-a zis nici da nici ba(a murit sotul mamei si tatal fetei evident).........