[quote="quiras"]Pentru faptul ca nu am fost de acord cu modul de scriere si exprimare al unui user care are aspiranta dorinta de a deveni avocat ,brusc am devenit un "paria" .Cnest la vie en Roumanie !

Despre cursurile in format electronic a fost o pura curiozitate ,de ce toata lumea le doreste cand de fapt ceva mai bun ca tratatele nu exista ! Iar in ceea ce priveste treaba cu cazierul fiscal dand impresia ca nu am habar de el ,nu am vrut decat sa schimb subiectul discutiei care devenise off-topic (da,poate din cauza mea !) .Iar pentru cel care " de abia a intrat in materie " mai bine ai pune mana mai intai pe gramatica lb.romane !

Au revoir sau ... sa auzim de bine !![/quote
Dragul meu, imi permit sa intervin, desi, de obicei nu reactionez la astfel de "provocari", tocmai pentru a-ti sugera ca, inainte de a-i pune la punct pe altii, ar fi fair-play sa-ti rezolvi tu insuti problemele "de scriere si exprimare" in limba romana!..."aspiranta dorinta"?!...Nu, zau!!!
ASPIRANT=
persoana care tinde, care năzuiește la ceva
Asa cum sper ca ai sesizat deja, este o diferenta intre verbul "a aspira" si substantivul "aspirant"!...Cat despre "adagiile" in franceza cu care-ti "condimentezi" tu interventiile,... ce sa mai vorbim! Am o surpriza pentru tine! Limba romana chiar are un fond lexical destul de vast, asa incat, chiar si "un user care are aspiranta dorinta de a deveni avocat", poate ramane, fara teama de a cadea in ridicol, in sfera lui de utilizare!
In concluzie, cred ca ti-ar prii niscai meditatii la limba romana,...eventual si la bune maniere!
Spor la invatat!