MODELE CERERI SI ACTIUNI

Discutii privind procedura civila
maryus78

MODELE CERERI SI ACTIUNI

Post by maryus78 » 17 Jul 2007, 00:45

stie careva cum trebuie sa arate o cerere de modificare a cuantumului solicitat drept cheltuieli de judecata cerute prin cererea introductiva de instanta? (initiala)

kaela

Post by kaela » 17 Jul 2007, 11:10

fii mai explicit

maryus78

Post by maryus78 » 18 Jul 2007, 23:55

kaela wrote:fii mai explicit
deci....prin cererea initiala am cerut niste cheltuieli de judecata...apoi, asociatia unde sunt jurist s-a sucit....vrea alte cheltuieli....in alt cuantum adica...deci ...in loc de 100 lei, vrea 135lei......si pt. asta tb. sa fac o cerere pana la primul termen, insa nu stiu exact cum sa o formulez

serafim

Post by serafim » 19 Jul 2007, 07:28

stai linistit tu mentine doar cu cheltuieli de judecata !!!
cheltuielile le depui la ultimul termen cand se face fondul

Referitor:dosarul nr.______ al Tribunalului _____
Termen pronuntare : ______

DOAMNA/DOMNULE PRESEDINTE,

Cheltuieli de judecata solicitate de catre reclamant/parat:
__________________________ conform delegatiei depuse la dosar depunem:

CHELTUIELI DE JUDECATA

1. Cheltuieli deplasare 100 lei conform bon fiscal benzina anexata in copie xerox;
100 RON x 8 termene = 800 lei ( RON )

2. Onorar conform contract ( chitanta anexata in copie _____ RON ;

Total ______RON

Reclamant/parat prin ______

maryus78

Post by maryus78 » 19 Jul 2007, 09:52

mersi mult d raspuns!....insa prin cererea introductiva am cerut niste cheltuieli (concret), si instanta se va pronunta in legatura cu ele....stiam ca operatiunea asta face parte din etapa scrisa, care are loc inainte de primul termen
oricum, sunt convins ca e bun sfatul, dar vroiam sa stiu si cum ar trebui sa arate cererea daca as vrea sa o depun PANA la primul termen !

bromul

Post by bromul » 19 Jul 2007, 09:56

maryus78 wrote:mersi mult d raspuns!....insa prin cererea introductiva am cerut niste cheltuieli (concret), si instanta se va pronunta in legatura cu ele....stiam ca operatiunea asta face parte din etapa scrisa, care are loc inainte de primul termen
oricum, sunt convins ca e bun sfatul, dar vroiam sa stiu si cum ar trebui sa arate cererea daca as vrea sa o depun PANA la primul termen !
ce zici de : Solicit obligarea .... la plata cheltuielilor de judecata, inserata in actiune sau intampinare, dupa caz? :fluierat:

maryus78

Post by maryus78 » 19 Jul 2007, 11:25

bromul wrote:
maryus78 wrote:mersi mult d raspuns!....insa prin cererea introductiva am cerut niste cheltuieli (concret), si instanta se va pronunta in legatura cu ele....stiam ca operatiunea asta face parte din etapa scrisa, care are loc inainte de primul termen
ce zici de : Solicit obligarea .... la plata cheltuielilor de judecata, inserata in actiune sau intampinare, dupa caz? :fluierat:
pai...c sa mai inserez!?!?....ca cererea a fost depusa!!!..ideea era sa solicit cumva IN SCRIS, PANA LA PRIMUL TARMEN, modificarea cuantumului cheltuielilor de judecata cerut prin cererea deja introdusa !...adica sa trimit(prin posta)/depun la judecatorul de serviciu o cerere prin care sa cer modificarea sumei cerute cu titlu de cheltuiala de judecata in cerearea DEJA introdusa(cererea introductiva de instanta)

kinga

Post by kinga » 19 Jul 2007, 11:34

Bromul...lasa...

ca doar e mare lucru sa faci o precizare de actiune...

bromul

Post by bromul » 19 Jul 2007, 11:42

maryus78 wrote:
bromul wrote:
pai...c sa mai inserez!?!?....ca cererea a fost depusa!!!..ideea era sa solicit cumva IN SCRIS, PANA LA PRIMUL TARMEN, modificarea cuantumului cheltuielilor de judecata cerut prin cererea deja introdusa !...adica sa trimit(prin posta)/depun la judecatorul de serviciu o cerere prin care sa cer modificarea sumei cerute cu titlu de cheltuiala de judecata in cerearea DEJA introdusa(cererea introductiva de instanta)
Acum am inteles. Ai cerut de la inceput o anumita suma. Nu e mai usor doar sa ceri obligarea la plata fara sa mentionezi nici o suma si la sfarsit sa depuni la dosar dovezile pentru efectuarea cheltuielilor?
Solicititi la termen judecatorului si rogi sa consemneze grefierul de sedinta cererea ta de modificare a cuantumului, sau depui o competare/modificare a cererii initiale.

serafim

Post by serafim » 19 Jul 2007, 13:25

:-D bromule
asta i-am spus si eu sa nu-si bata capul degeaba, sa lase cererea asa cum e si la final sa solicite cheltuieli de judecata conform...cheltuielilor efectuate etc....cum i-am descris mai sus :grin:

bromul

Post by bromul » 19 Jul 2007, 13:28

serafim wrote::-D bromule
asta i-am spus si eu sa nu-si bata capul degeaba, sa lase cererea asa cum e si la final sa solicite cheltuieli de judecata conform...cheltuielilor efectuate etc....cum i-am descris mai sus :grin:
:-D e adevarat... dar am simtit nevoia sa subliniez. Oricum vad ca nu a inteles. :fluierat:

kinga

Post by kinga » 19 Jul 2007, 13:29

sfaturi putem da, dar minte nu...

maryus78

Post by maryus78 » 19 Jul 2007, 13:54

kinga wrote:sfaturi putem da, dar minte nu...
deci!!!....sa va mai explic o data..poate...pana la urma pricepe careva!!!...eu sunt angajat jurist, da?...la o asociatie de proprietari, da?.....am un salariu, da?....salariul acesta se compune din niste sume imputate celor pe care-i dam in judecata pt. neplata intretinerii, da?.....DECI SUNT ANGAJAT CU CONTRACT DE MUNCA !!!!!.....SALARIU-MI ESTE TRECUT P STATUL DE PLATA!!.....ce naiba sa duc la instanta ca dovada pt. plata respectiva !?!?!?...copie dupa statul de plata unde-i apare mie salariul?!?!...noi am cerut niste cheltuieli...p care nu le motivam in fata instantei.....ati priceput acum !?!?!?!?!?

kinga

Post by kinga » 19 Jul 2007, 13:59

auzi, dar de ce nu ai facut un CIM ca lumea... :mrgreen: :mrgreen:
salar de baza plus sporuri ... sporurile sunt formate din % din sumele recuperate ...

sumele respective se recupereaz de la clienti,..intra la cheltuileile de judecata

e un fel de prima de succes... la noi se admite in instanta...

nu e tarziu nici acum sa faci un act aditional....
si poti sa depui in instanta si justifici cheltuiala...

bromul

Post by bromul » 19 Jul 2007, 14:05

maryus78 wrote:
kinga wrote:sfaturi putem da, dar minte nu...
deci!!!....sa va mai explic o data..poate...pana la urma pricepe careva!!!...eu sunt angajat jurist, da?...la o asociatie de proprietari, da?.....am un salariu, da?....salariul acesta se compune din niste sume imputate celor pe care-i dam in judecata pt. neplata intretinerii, da?.....DECI SUNT ANGAJAT CU CONTRACT DE MUNCA !!!!!.....SALARIU-MI ESTE TRECUT P STATUL DE PLATA!!.....ce naiba sa duc la instanta ca dovada pt. plata respectiva !?!?!?...copie dupa statul de plata unde-i apare mie salariul?!?!...noi am cerut niste cheltuieli...p care nu le motivam in fata instantei.....ati priceput acum !?!?!?!?!?
Inteleg ca vrei sa micsorezi cuantumul? Stai linistit, daca nu le dovedesti nu iti sunt acordate. Din pacate salariul juristului nu poate constitui cheltuiala de executare.

Post Reply