intrebare

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
mariana

intrebare

Post by mariana » 11 Jul 2007, 14:46

buna ziua,

va scriu voua, poate asa voi primi si eu intr-un final un raspuns cat mai complex
deci sa incepem cu inceputul: am lucrat la o societate sase ani de zile, societate care si-a schimbat denumire in acesti ani de vreo 3-4 ori. La un moment dat am simti o plafonare si am decis ca trebuie sa imi schimb job-ul, cand mi-am prezentat demisia mi s-a spus sa ma mai gandesc dupa care au inceput cu amenintari sms-uri, urmarit prin oras si ultimile cuvinte care mi-au fost adresate au fost o sa iti para rau ca pleci din firma si o sa am grija sa iti fac rau (ideea e ca stiam tot ce face sefun unde se duce, ce magarii face......etc), job-ul meu era acolo sa ma ocup de cartile de munca si faceam plati conform op-urilor semnate de catre el si alte operatiuni bancare conform celor ce mi se dadea. Insa stiam si cand transfera banii in offshore si in loc sa achite furnizorii isi facea casa sau alte lucuri diverse. Am plecat desi doua saptamani la noul loc de munca au fost un calvar, sms-uri la familie si email-uri la noua conducere (insa noi angajatorii auzisesera prin piata ca era un mare tepar si nu i-au dat curs rautatilor lui)
Desi au trecut doi ani de zile de cand am plecat de acolo am primit la inceputul lunii trecute o citatie de la politie sa ma duc ca am nu stiu ce dosar. M-am intrebat ce o fi si m-am dus.......era fostul sef care in septembrie 2005 mi-a facut singur singurel o plangere penala (in care a luat toate articolele din codul penal mai putin vatamare corporala), o plangere de 10 pagini. Politista mi-a spus ca asa ceva nu a vazut in cati ani are de activitate. Dar de ce a venit asa de tarziu dupa aproape doi ani de zile. In fine inarmata cu calm si cu o avocata (care nu prea comunica cu mine sau cel putin asa mi se pare) am fost sa dau faimoasa declaratie.
Mi s-a spus ca i-au fost trimise cateva citatii insa domnul nu s-a prezentat si ca daca va veni ii se va cere sa aduca toate actele financiare si juridice de la infiintare si pana la momentul respectiv. Zilele trecute intamplator m-am intalnit cu un fost coleg si printre altele mi-a spus ca societatea in urma mai multor procese cu diferiti creditori, s-a dispus dizolvarea societatii debitoarei (cea la care am lucrat eu), ridicarea dreptului de administrare, sigilarea bunurilor, deschiderea procedurii de faliment pentru predarea gestiunii averii de la debitor/administrator la lichidator, dispune notificarea de catre lichidatorul judiciar a intrarii in faliment catre toti creditorii, precum si a unei liste cu numele si adresele creditorilor cu toate creantele acestora la data intrarii in faliment, cu indicarea celor nascute dupa deschiderea procedurii conform art.106 pct.2 lit.a din Legea 64/1995.
Avocata mi-a spus sa stau calma, insa eu nu pot face asta mai ales ca stiu ce poate face omul asta si printre cate au trecut alti colegi care au lucrat cu ei si au hotarat sa demisioneze.
Imi poate spune cineva la ce sa ma astept in continuare? ce ar trebui sa fac, sa stau "calma" asa cum ma sfatuieste dna avocata.

Va multumesc

Mariana

jojo

Re: intrebare

Post by jojo » 11 Jul 2007, 16:41

mariana wrote:Imi poate spune cineva la ce sa ma astept in continuare?
Nu.
Desi azi am mare chef sa dau sfaturi si fac orice ( chiar si gatesc ) doar sa nu redactez actiuni in prestatii tabulare :-( ...

wolf_b

Post by wolf_b » 17 Jul 2007, 15:43

Depinde.....!
spui ca te-a amenintat, direct si prin sms-uri, e-mail etc., eventual poti face si tu o plangere, mai ales daca mai ai respectivele sms-uri(e-mail-uri).
Cat despre plangerea lui chiar nu inteleg de ce te acuza(omor, tradare, delapidare, etc.).-
Eventual explica, scrie exact infr. de care te acuza.A fi acuzat de toate infractiunile nu insemana sa- ti fie teama.Toata treaba consta in rabdare si studierea c.p. si eventual a practicii in materie.
Cat despre d-na avocat, daca nu discuta cu tine cauta alta(ul)

mariana

Post by mariana » 18 Jul 2007, 15:13

de ce ma acuza? mai putin de omor, vatamare corporala, in rest sunt acuzata de tradare, inselaciunea......
nici nu stiu daca s-a dus sa dea declaratie la politie, cat despre avocata dupa ce ca cere o caruta de bani, nici nu discuta, nici mai nou nu raspunde la telefon.
Imi voi cauta pe altcineva..........pana acum nu am mai primit nici o citatie de pe nicaieri si au trecut vreo doua luni de zile.

sa fie un semn bun oare?

Post Reply