fals privind identitatea
fals privind identitatea
Buna! Speta mea e urmatoarea:
la o societate cu care am lucrat, a sunat o pers, a spus ca este din partea societatii mele si a cerut sa i se trimita pe fax la un nr de tel copii dupa facturi si chitante.
Soc le-a trimis crezind ca suntem noi si ca le-am pierdut. De fapt, erau alte persoane total straine de soc mea si care au luat acele docemente si le-au facut publice. Ce infractiune au comis si unde fac plingerea impotriva lor? Multumesc.
la o societate cu care am lucrat, a sunat o pers, a spus ca este din partea societatii mele si a cerut sa i se trimita pe fax la un nr de tel copii dupa facturi si chitante.
Soc le-a trimis crezind ca suntem noi si ca le-am pierdut. De fapt, erau alte persoane total straine de soc mea si care au luat acele docemente si le-au facut publice. Ce infractiune au comis si unde fac plingerea impotriva lor? Multumesc.
Re: fals privind identitatea
juristo, io o vad ca o modalitate de sustragere a corespondentzei. ma mai gandesc la asta. acu nnam timp. sper ca te gandesti si tu ... la spetza, nu la vacantza.jurista wrote:Buna! Speta mea e urmatoarea:
Cum au sustras-o? Au ridicat faxul din aparatul lor propriu?Samurai wrote:juristo, io o vad ca o modalitate de sustragere a corespondentzei. ma mai gandesc la asta. acu nnam timp. sper ca te gandesti si tu ... la spetza, nu la vacantza.jurista wrote:Buna! Speta mea e urmatoarea:
Eu nu cred ca plangerea, indiferent de incadrarea faptei, poate fi solutionata favorabil. Cum dovedeste faptul ca s-au prezentat sub o identitate falsa? Au inregistrat convorbirea telefonica?
Vai, vai si iar vai ... cata ironie de la eminentza voastra !!!bromul wrote: Cum au sustras-o? Au ridicat faxul din aparatul lor propriu?
Eu nu cred ca plangerea, indiferent de incadrarea faptei, poate fi solutionata favorabil. Cum dovedeste faptul ca s-au prezentat sub o identitate falsa? Au inregistrat convorbirea telefonica?
Deci, daca se dovedeste , indiferent de incadrare, tzac-pac si gata. De dovedit, in penal, din cate am auzit si io in statzie la metrou, cica proba testimoniala ar fi beton (daca se mai coroboreza si cu nr. unde s-a trimis faxul, e chiar beton armat).

Acum, la spetza, la art. 195 alin.2 cp se prevede astfel: cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza sustragerea, distrugerea sau retinerea unei corespondente, precum si divulgarea continutului unei corespondente, chiar atunci cand a fost trimisa deschisa sau a fost deschisa din greseala, ori divulgarea continutului unei convorbiri sau comunicari interceptate, chiar in cazul in care faptuitorul a luat cunostinta de acesta din greseala sau din intamplare.
Am spus ca ma mai gandesc si m-am referit la nnsustragerenn si retzinerenn. O manopera dolosiva ma indeamna sa cred ca ar fi o sustragere. Aci mai e de discutat.
Ai inteles gresit. Nu e nici dram de ironie. Incercam sa inteleg.Samurai wrote:Vai, vai si iar vai ... cata ironie de la eminentza voastra !!!bromul wrote: Cum au sustras-o? Au ridicat faxul din aparatul lor propriu?
Deci, daca se dovedeste , indiferent de incadrare, tzac-pac si gata. De dovedit, in penal, din cate am auzit si io in statzie la metrou, cica proba testimoniala ar fi beton (daca se mai coroboreza si cu nr. unde s-a trimis faxul, e chiar beton armat).![]()
Acum, la spetza, la art. 195 alin.2 cp se prevede astfel: cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza sustragerea, distrugerea sau retinerea unei corespondente, precum si divulgarea continutului unei corespondente, chiar atunci cand a fost trimisa deschisa sau a fost deschisa din greseala, ori divulgarea continutului unei convorbiri sau comunicari interceptate, chiar in cazul in care faptuitorul a luat cunostinta de acesta din greseala sau din intamplare.
Am spus ca ma mai gandesc si m-am referit la nnsustragerenn si retzinerenn. O manopera dolosiva ma indeamna sa cred ca ar fi o sustragere. Aci mai e de discutat.
Proba testimoniala. Este adevarat...doar ca ma refeream la una care nu poate fi contracarata. E cuvantul unuia impotriva altiua. Care cuvant are greutate mai mare? Se poate apara spunand ca au primit faxul fara sa il solicite.
Se poate dovedi continutul faxului? Din cate stiu eu nu. Dovedesti ca de la un aparat la altul s-a transmis ceva. Dar nu ca s-a transmis ceea ce tu, reclamant, sustii ca s-a transmis. De acord?
Apoi el a publicat niste facturi. Unde e infractiunea?
hmmm ..ca ati pierdut... si daca au o contabila ca lumea.. ar trebui sa stie care este procedura de reconstituire a documentelor contabile pierdute...jurista wrote:Buna! Speta mea e urmatoarea:
si daca colaborau cu voi.. trebuia sa cunoasca nr. de tel..sau nu???
si daca a sunat cineva ..banuiesc ca s-a prezentat ..eu una nu as trimite pe fax facturi asa cu una cu doua...
si inca ceva ..inteleg ca erau facturi si chitante ..au caracter confidential???

Din moment ce s-a publicat, crezi ca nu se poate afla de unde si ce? Faxurile au si memorie, mey.bromul wrote: Se poate dovedi continutul faxului? Din cate stiu eu nu. Dovedesti ca de la un aparat la altul s-a transmis ceva. Dar nu ca s-a transmis ceea ce tu, reclamant, sustii ca s-a transmis. De acord?
Din punct de vedere al legii penale, faxul e o comunicare protejata. Expeditorul a transmis din greseala iar destinatarul a divulgat informatziile, stiind ca nu i se cuvenea lui sa primeasca le primeasca. Chiar daca nu sunt 100% pentru sustragere, varianta alternativa a retzinerii e restul de pana la 100%. Asadar, omule be re, daca a publicat acele facturi transimse prin fax, e pasibil de o sanctziune penala.
corespondenta .. prin fax...
"violarea secretului corespondentei are ca obiect juridic special relatiile sociale referitoare la libertatea persoanei de a comunica cu alte persoane ...."
partea vatamata este SC...
Constitutia .enumera la drepturile fundamentale ale persoanei ... dreptul la inviolabilitatea corespondentei....
ceva mie imi scapa.. in mod cert...

"violarea secretului corespondentei are ca obiect juridic special relatiile sociale referitoare la libertatea persoanei de a comunica cu alte persoane ...."
partea vatamata este SC...
Constitutia .enumera la drepturile fundamentale ale persoanei ... dreptul la inviolabilitatea corespondentei....
ceva mie imi scapa.. in mod cert...

expeditorul nu a transmis din greseala... a transmis voit.. i s-a solicitat ...Samurai wrote:Din moment ce s-a publicat, crezi ca nu se poate afla de unde si ce? Faxurile au si memorie, mey.bromul wrote: Se poate dovedi continutul faxului? Din cate stiu eu nu. Dovedesti ca de la un aparat la altul s-a transmis ceva. Dar nu ca s-a transmis ceea ce tu, reclamant, sustii ca s-a transmis. De acord?
Din punct de vedere al legii penale, faxul e o comunicare protejata. Expeditorul a transmis din greseala iar destinatarul a divulgat informatziile, stiind ca nu i se cuvenea lui sa primeasca le primeasca. Chiar daca nu sunt 100% pentru sustragere, varianta alternativa a retzinerii e restul de pana la 100%. Asadar, omule be re, daca a publicat acele facturi transimse prin fax, e pasibil de o sanctziune penala.
si nu a verificat cine solicita... :( :( :( :(
aici am totusi o nelamurire...
In cazul in care se poate dovedi continutul acelei transmisii fax, sunt de acord cu tine. Din cate stiu eu memoria faxului este limitatala un anumit numar de pagini. Daca se depaseste...ceea ce s-a transmis se pierde. Oricum trebuie sa recunosc ca am gresit . Ai incadrat bine fapta. Este insa foarte dificil de dovedit. Sunt mari sanse ca o astfel de plangere s-ar solutiona prin nup.Samurai wrote:Din moment ce s-a publicat, crezi ca nu se poate afla de unde si ce? Faxurile au si memorie, mey.bromul wrote: Se poate dovedi continutul faxului? Din cate stiu eu nu. Dovedesti ca de la un aparat la altul s-a transmis ceva. Dar nu ca s-a transmis ceea ce tu, reclamant, sustii ca s-a transmis. De acord?
Samurai wrote:Vai, vai si iar vai ... cata ironie de la eminentza voastra !!!bromul wrote: Cum au sustras-o? Au ridicat faxul din aparatul lor propriu?
Deci, daca se dovedeste , indiferent de incadrare, tzac-pac si gata. De dovedit, in penal, din cate am auzit si io in statzie la metrou, cica proba testimoniala ar fi beton (daca se mai coroboreza si cu nr. unde s-a trimis faxul, e chiar beton armat).![]()
Eu zic ca e de discutat si cine este destinatarul corespondentei, posesorul postului telefonic prin care s-a operat transmiterea, cel care a cerut telefonic transmiterea sau cel in numele caruia s-a cerut transmiterea, societatea adica.
In functie de cine este destinatar vedem si cine ar fi putut "sustrage", "retine" ori "divulga" caci doar o persoana straina de partile corespondente poate savarsi fapta de la art.195.
Eu merg totusi pe o infractiune speciala din materia concurentei neloiale, asta daca in primul rand acele facturi si chitante sunt purtatoare de secret comercial. Altfel ar putea fi un caz de angajare a raspunderii civile delictuale