frido, mai e valabil?

Discutii privind procedura civila
Post Reply
caramella

frido, mai e valabil?

Post by caramella » 24 Jun 2007, 12:01

"Daca vrei iti pot da informatii pe mp." (divortul pin reprezentare, ......prcedura simpla, supla, eleganta........... ai promis? ai promis!

frido

Post by frido » 24 Jun 2007, 12:30

Asteptam sa ma intrebi exact ce te intereseaza,apoi provincia de rezidenta,daca atat copilul cat si mama au acte in regula,daca exista colaborarea tatalui...

caramella

Post by caramella » 24 Jun 2007, 13:27

- provincia de rezidenta n-o stiu deocamdata.
- mama urmeaza la sfarsitul lunii sa aibe acte in regula.
- pe minora vrea s-o ia cu ea in Spania, urmareste sa-i faca acolo acte, iar de la 12 septembrie a.c. (am inteles ca la aceasta data incep copiii scoala in Spania) minora sa-si continue scoala acolo.
- colaborarea tatalui? nici pe departe!... s-a dat la fund.

Si mai mult decat atat, pentru a pleca cu fata din tara potrivit legii privind protectia copilului si cea privind libera circulatie a cetatenilor romani in strainatate, minorii nu pot iesii din tara fara acordul celuilat parinte, iar acesta se impotriveste sa-si dea acordul la notar. Nu se stie unde e tatal, telefoane da numai cu nr. ascuns ca sa nu poata fi contactat. Se lauda ca ar fi prin Spania dar..... cum dovedim.

Se urmarea declansarea unui divort prin reprezentare si de aceea eram curioasa care era procedura cu ancheta sociala si luarea consimtamantului minorei in cazul in care clienta s-ar fi aflat deja cu minora in Spania

caramella

Post by caramella » 24 Jun 2007, 13:40

ma intereseaza in ce te documentezi pt. a stii ce procedura adopti in astfel de situatii.

ce este "conveniul regulator"?

cum pot eu ajuta din tara?

jojo

Post by jojo » 24 Jun 2007, 17:29

Las-o pe frido si asculta-ma.

Reclamanta sa faca o procura speciala prin care te imputerniceste sa o reprezinti in fata instantei de la ultimul domiciliu comun, citati paratul tot de acolo, pe urma publicitate etc. Ce tre sa stie instanta ca paratul umbla prin lume?

Intre timp prin ordonanta presedentiala soliciti instantei sa pronunte o hotarare care sa tina loc de consimtamantul tatalui.

Ancheta sociala se face foarte rapid, tradusa/legalizata/apostilata.
Gata.

Problema e cu scoala, ca vine vacanta si nu se prea judeca pana in septemvrie, dar daca dai drumul acum, pana in noiembrie zic ca o rezolvi.

frido

Post by frido » 24 Jun 2007, 20:55

Da Jojo,poate-i zici si cum face dovada resedintei in strainatate..cu CI?Si cum face dovada veniturilor din moment ce in Spania nu are acte de moment,deci nici contract de munca?Sau mai nou instanta nu se intereseaza daca reclamanta poate sa asigure intretinera minorei? Cate citari prin publicitate in caz de divort ai cerut?N-ai avut nevoie sa dovedesti ca s-a facut totul pt.aflarea domiciliului celui citat?

Caramella,pana nu vor avea dreptul de resedinta in Spania instantele de acolo nu sunt competente,deci de moment se poate face ceea ce a zis Jojo numai ca nu e nici asa rapid si nici un drum de trandafiri.

jojo

Post by jojo » 25 Jun 2007, 05:17

Dovada resedintei se face cu tarheta sau contractul de munca, depinde de practica instantelor. Ori vezi ca pana la sfarsitul lunii mama urmeaza sa aiba acte in regula.

La divort nu se cer demersurile catre si raspuns de la seip, cel putin pe la noi.

Nu e deloc complicat frido.
Stii cand se complica? Cand vine de pilda careva din partea paratului si zice cu voce tare in instanta ca paratul e dus.
Stii ce trebuie sa faci in asemenea situatii, nu?

frido

Post by frido » 25 Jun 2007, 07:30

Sper sa ai dreptate, insa, eu timp de 3 ani m-am zbatut sa obtin in Cluj un divort asemanator ,pana la urma s-a renuntat la judecata si s-a obtinut in 2 luni divortul in Spania.
Spania alaturi de Suedia si Finlanda sunt singurele tari care admit divortul fara cauza.In Spania este suficienta vointa unuia dintre soti pt. a se pronunta divortul,nimeni nu-ti cere motive,martori..etc.Iar apoi,sentinta pronuntata in Spania nu are nevoie de investire cu titlu executor in materie de pensie alimentara,autoritatile il cauta pe respectivul prin baza de date a asigurarilor sociale,iar daca realizeaza venituri,te asigur ca mama are mult mai multe sanse sa obtina pensia decat cu o sentinta data in Romania in lipsa oricaror date despre parat.

caramella

Post by caramella » 28 Jun 2007, 17:10

Multumesc pentru raspunsuri, abia astazi 28 iunie am mai putut intra in vb. cu voi. Eram tare curioasa sa stiu ce ati raspuns. Speta mea este frumoasa insa clienta mi-a tras teapa si nu s-a mai intors sa incheiem contractul.

Jojo, exact la ordonanta presedentiala ma gandeam si eu sa obtin consimtamatul tatalui, dar.... ordonanta este vremelnica si executorie, e adevarat, dar la vama este nevoie de o hotarare definitiva si irevocabila. Cu privire la caracterul ordonantei presedentiale eram pe ganduri daca ar avea sorti de izbanda la vama.
Probleme:
1. s-ar fi pronuntat instanta prin hotarare care sa tina loc de consimtamant al tatalui sau ar semana asta cu o prejudecare a fondului?
2. prin ordonanta presedentiala urmaream prima data sa cer incredintarea minorei spre crestere si educare pe seama mamei. Acum, mai era nevoie sa cer prin ord. pres. si obligarea paratului sa-si dea consimtamantul, de nu, hot. sa tinal oc de ......., sau era suficient si numai petitul de incredintare. Asta pt. ca potrivit legilor in domeniu era suficienta o hotarare de incredintare a minorului fara sa mai fie nevoie de consimt. celuilalt parinte.... Dar din nou ma intorc ord. este numai vremelnica si executorie nu o hot def. si execut. cum cere in lege.

Cu consimt. tatalui era o prima problema caci ele urmareau sa plece pana la inceperea scolii, dar pana atunci obtineam si eu imputernicirea speciala, veneau si actele lor si ma ocupam eu de divort in tara ca si-asa termene tocmai pe septembrie....

nStii cand se complica? Cand vine de pilda careva din partea paratului si zice cu voce tare in instanta ca paratul e dus.
Stii ce trebuie sa faci in asemenea situatii, nu?n
-Nu are calitate procesuala pasiva?

Frido, de unde stii porcedurile din alte tari? Ce citesti tu si eu nu, ca ma chinuie, rau. 8O [/url]

caramella

Post by caramella » 28 Jun 2007, 17:15

nDar din nou ma intorc ord. este numai vremelnica si executorie nu o hot def. si execut. cum cere in lege.n
Pardon, o hot. def. si irevocabila

Post Reply