reintegrare in functie

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
codobelc

reintegrare in functie

Post by codobelc » 27 Jun 2007, 12:33

In urma unui litigiu, fostul ocupant al unei anumite functii este reintegrat in functia din care fusese eliberat. Ce mijloace de aparare are actualul ocupant al acelei functii, pe care a ocupat-o prin concurs, in conditiile in care nu a figurat ca parte in respectivul litigiu?

kinga

Post by kinga » 27 Jun 2007, 12:41

Vezi art. 56 lit.f Codul muncii

desi.. dai mai multe date ... "Concurs" ma duce cu gandul al functionari ...

codobelc

Post by codobelc » 27 Jun 2007, 14:38

Merci, Kinga.
Cu toate ca am postat la "dreptul muncii", nu imi era foarte clar daca raportul juridic respectiv era de dreptul muncii sau era specific functionarilor (publici). Speram sa nu fie de dreptul muncii, tocmai in ideea de a nu se aplica 56, lit. f.
Dar documentandu-ma mai atent am aflat ca e un contract asimilat c.i.m., deci s-ar putea aplica 56 lit f. Din pacate.
Ar fi totusi posibila o actiune in pretentii impotriva "angajatorului"?
Daca aberez, dati-mi doua palme :lol: !

kinga

Post by kinga » 27 Jun 2007, 14:46

nu se aplica Codul muncii la functionari...
se aplica legea 188
Art. 842. - Persoana care are competenta legala de numire in functia publica va dispune eliberarea din functia publica prin act administrativ, care se comunica functionarului public in termen de 5 zile lucratoare de la emitere, in urmatoarele cazuri:
a) autoritatea sau institutia publica si-a incetat activitatea ori a fost mutata intr-o alta localitate, iar functionarul public nu este de acord sa o urmeze;
b) autoritatea sau institutia publica isi reduce personalul ca urmare a reorganizarii activitatii, prin reducerea postului ocupat de functionarul public;
c) ca urmare a admiterii cererii de reintegrare in functia publica ocupata de catre functionarul public a unui functionar public eliberat sau destituit nelegal ori pentru motive neintemeiate, de la data ramanerii definitive si irevocabile a hotararii judecatoresti prin care s-a dispus reintegrarea;
d) pentru incompetenta profesionala, in cazul obtinerii calificativului --nesatisfacator-- la evaluarea performantelor profesionale individuale;
e) functionarul public nu mai indeplineste conditia prevazuta la art. 50 lit. g);
f) starea sanatatii fizice sau/si psihice a functionarului public, constatata prin decizie a organelor competente de expertiza medicala, nu ii mai permite acestuia sa isi indeplineasca atributiile corespunzatoare functiei publice detinute;
g) ca urmare a refuzului neintemeiat al inaltului functionar public de acceptare a numirii in conditiile art. 801.
(2) Situatiile prevazute la alin. (1) lit. a)-c) si e)-g) reprezinta motive neimputabile functionarilor publici.
(3) In cazul eliberarii din functia publica, autoritatea sau institutia publica este obligata sa acorde functionarilor publici un preaviz de 30 de zile calendaristice.
(4) In perioada de preaviz, persoana care are competenta legala de numire in functia publica poate acorda celui in cauza reducerea programului de lucru, pana la 4 ore zilnic, fara afectarea drepturilor salariale cuvenite.
(5) In cazurile prevazute la alin. (1) lit. b), c) si e), in perioada de preaviz, daca in cadrul autoritatii sau institutiei publice exista functii publice vacante corespunzatoare, aceasta are obligatia de a le pune la dispozitie functionarilor publici.
(6) In cazurile prevazute la alin. (1) lit. a)-c) si e), daca nu exista functii publice vacante corespunzatoare in cadrul autoritatii sau institutiei publice, autoritatea ori institutia publica are obligatia de a solicita Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, in perioada de preaviz, lista functiilor publice vacante. In cazul in care exista o functie publica vacanta corespunzatoare, identificata in perioada de preaviz, functionarul public va fi transferat in interesul serviciului sau la cerere.
(7) Functionarul public de conducere are prioritate la ocuparea unei functii publice vacante de nivel inferior.

iar in ce priveste despagubirile... :-D :-D :-D vezi ce scrie mai sus

codobelc

Post by codobelc » 27 Jun 2007, 15:09

:lol:
Inca o data, multzam.
Dupa cum am zis, intre timp m-am dumirit, nu e functionar public.

kinga

Post by kinga » 27 Jun 2007, 15:20

:-D :-D :-D
in fine , solutia ai si ..si

Post Reply