buna ziua!
avem nevoie de un sfat in legatura cu urmatoarea situatie:
eu si sotului meu vrem sa cumparam impreuna un apartament. Sotul meu are un copil, dintr-o casatorie anterioara, caruia doreste sa-i lase apartamentul in care a stat cu fosta lui sotie. nu au facut partaj.
apartamentul pe care vrem sa il cumparam, dorim sa ne apartina numai noua si urmasilor nostri directi (iar copilului din fosta casatorie sa nu ii revina drepturi cf legislatiei asupra bunului nostru comun).
intrebare:
ce anume treb specificat in viitorul contract de cumparare al nostru pt ca acel copil sa nu aiba drepturi asupra apartamentului nostru? (sau alte variante legale, cu acelasi efect).
va multumesc!
cumparare apartament.excludere copil din fosta casatorie
Am citit, ma bucur si te cred.amarige wrote:jojo, e cu platile la zi, intotdeauna, plus extra. nu se limiteaza doar la pensia alimentara, stabilita prin lege. ti-am raspuns pe privat.
O solutie ar fi cea a Kingai, insa inteleg ca nu asta doriti.
Si atunci, cumparati imobilul care va fi bun comun si faceti-va amandoi testamentul (autentic) prin care dispuneti asupra bunurilor in favoarea cui doriti. In caz de deces, primul copilas va mosteni totusi, insa o cota mai mica.
Cand apar puii vostri, in functie de situatie se pot face alte operatiuni, dar inteleg ca acum nu-i inca cazul.
Si consultati un avocat live.
o conventie de partaj pe primul apartament unde drept ar avea viitorul sot si fosta sa sotie, unde sotul cedeaza partea sa copilului din prima casatorie.
- in ce priveste al doilea apartament, sotul va putea face un testament prin care il desmosteneste pe primul copil, sa daca mai are si alte bunri pe care doreste sa le lase si lui sa faca un legat cu titlu particular, in urma caruia copilul din prima casatorie va mosteni numai bunurile enumerate in legat in favoarea sa, iar cel de al doilea apartamentul, va reveni cui vreti voi sa treceti in legat.
- in ce priveste al doilea apartament, sotul va putea face un testament prin care il desmosteneste pe primul copil, sa daca mai are si alte bunri pe care doreste sa le lase si lui sa faca un legat cu titlu particular, in urma caruia copilul din prima casatorie va mosteni numai bunurile enumerate in legat in favoarea sa, iar cel de al doilea apartamentul, va reveni cui vreti voi sa treceti in legat.