Calcul pensie de intretinere

Familiei
Post Reply
Razvan79

Calcul pensie de intretinere

Post by Razvan79 » 13 Jun 2007, 13:31

Eu am un copil pentru care fosta sotie m-a actionat in judecata pentru majorarea pensiei de intretinere. Eu nu m-am prezentat in instanta neconsiderand acest lucru necesar. Dar am avut azi o surpriza primind la serviciu hotararea de poprire. Adeverinta de salariu arata astfel:

nov- X
dec-X+2X(prima de sarbatori)
ian -X
feb-X
mar-X
apr-X
--------------
total= 8X=> mediu 8/6X=>1.33X

instanta a hotarat majorarea pensiei la 0.25*1.33X. Ceea ce ma contrariaza este faptul ca am mai fost in exact aceeasi situatie in urma cu un an cand s-a stabilit initial pensia de intretinere iar atunci nu s-a tinut cont de acea prima(bonus) aceasta stabilindu-se le 0.25*X. Paradoxal este ca dupa spusele fostei sotii a cazul a fost judecat de acelasi judecator.
Intrebare:
Cand a judecat corect acesta- atunci sau acum?
Pot sa atac aceast hotarare? Daca da, cum sa procedez?

Va multumesc

frido

Post by frido » 13 Jun 2007, 15:44

Lasa n-o mai ataca pt. niste mizerabile procente,ca doar e pruncul tau,nu?

Razvan79

Post by Razvan79 » 13 Jun 2007, 17:13

frido wrote:Lasa n-o mai ataca pt. niste mizerabile procente,ca doar e pruncul tau,nu?
Aici e vb de litera legii si de competenta unor functionari ca nu cred ca sta judacatorul sa faca impartiri.
In ceea ce priveste responsabilitatea mea de parinte (moral si material) eu consider ca ma achit de ea si pe langa obligatiile legale. Pensia este o suma de bani pt care fosta sotie nu tb sa dea socoteala nimanui indiferent de cuantum.
Dar cand de fiecare data cand imi vad copilul si vb cu ea la tel inainte imi spune ca copilul nu are aia, aia etc nu pot sa ii zic ca ii platesc pensie si ca nu ma intereseaza- ma duc, cumpar ce e nevoie si ii duc( aici ma refer la alimente de baza - fructe, etc) ca doar e pruncul meu,nu.

Dar astfel de amanunte nu isi au locul si rostul pe un forum juridic.

valic

Post by valic » 13 Jun 2007, 17:29

razvan79 a scris:
Aici e vb de litera legii si de competenta unor functionari ca nu cred ca sta judacatorul sa faca impartiri.
Ei nu, dar cam ce crezi ca face judecatorul?De curiozitate( macar) trebuia sa mergi la sedinta. Atunci nu ai considerat necesar sa mergi, dar acum da?Nu am vrut sa ma bag, subiectele acestea sunt dureroase, mai ales cand e un copil la mijloc.Vezi ca exista un topic despre acest subiect mai jos, dar ....un copil e un copil.

frido

Post by frido » 13 Jun 2007, 17:38

Aha,deci tu vrei sa ataci hotararea doar ca te intereseaza soarta justitiei si nu ca te-ar interesa procentele....sorry :mrgreen:

Razvan79

Post by Razvan79 » 14 Jun 2007, 07:12

valic wrote:Ei nu, dar cam ce crezi ca face judecatorul?De curiozitate( macar) trebuia sa mergi la sedinta. Atunci nu ai considerat necesar sa mergi, dar acum da?Nu am vrut sa ma bag, subiectele acestea sunt dureroase, mai ales cand e un copil la mijloc.Vezi ca exista un topic despre acest subiect mai jos, dar ....un copil e un copil.
Nu am considerat necesar sa merg din 2 motive: unul este faptul ca nu imi permitea serviciul, nu sefii ci responsabilitatile pe care le am si nu ma bucura ziua libera platita oferita in astfel de situatii. Al doilea motiv este responsabilitatea mea fata de copil- o cunosc, mi-o asum. Si daca ma prezentam ce puteam sa spun: sa-i atrag atentia judecatoarei ca in luna decembrie unele companii dau prime de craciun?

Razvan79

Post by Razvan79 » 14 Jun 2007, 07:42

frido wrote:Aha,deci tu vrei sa ataci hotararea doar ca te intereseaza soarta justitiei si nu ca te-ar interesa procentele....sorry :mrgreen:
Nu ma intereseaza soarta justitiei, dar ma contrariaza faptul ca acelasi judecator a luat decizii diferite in 2 situatii identice la diferenta de aprox 1 an. Exista doua "explicatii" posibile: :grin:
- s-a modificat codul familiei pe parcursul acestui an si nu am aflat eu sau
- vazand ca primesc in fiecare an prima de craciun o deja considera un spor permanent :grin:

Situatie ipotetica dar f posibila: Daca fosta sotie se hotaraste sa ceara o majorare de pensie in luna 01.2008, avand in vedere ca in compania pt care lucrez acorda prime de pana la 3 sal nete - in iulie- prima de vacanta, iar in dec- prima de craciun, in functie de performantele companiei este posibil ca in decurs de 6 luni sa obtin venituri in per iul-dec de 12 sal nete. Astfel stimatul judecator va stabilii o pensie de 50% din sal net in luna ian. E corect?

Va inteleg solidaritatea de breasla, dar aici este vorba de lege si nu cred ca in aceasta situatie este asa interpretabila

BABI

Post by BABI » 14 Jun 2007, 13:30

Pai normal ca se va lua in calcul si aceste venituri, instanta dupa regulile procedurale solicita unitatii veniturile pe ultimile 6 luni, aici intra si acele salarii sau (prime). Tot ceea ce reprezinta venituri in bani, se ia in calcul, vorbeste la societate sa te plateasca in produse sau altceva.

Razvan79

Post by Razvan79 » 14 Jun 2007, 13:43

BABI wrote:Pai normal ca se va lua in calcul si aceste venituri, instanta dupa regulile procedurale solicita unitatii veniturile pe ultimile 6 luni, aici intra si acele salarii sau (prime). Tot ceea ce reprezinta venituri in bani, se ia in calcul, vorbeste la societate sa te plateasca in produse sau altceva.
Stai ca eu nu mai inteleg nimic.

Eu am inteles pana acum ca la calculul pensiei se iau in considerare veniturile nete sigure- salarul de baza + sporuri. stiam de asemenea ca nu se iau in considerare premierile bonusurile si alte venituri cu caracter exceptional si deasemenea nesigure.
In cazul meu acestea nu au caracter permanent si nici nu sunt sigure acestea depinzand de performantele mele si ale companiei.

Post Reply