contract pe per determinata

Discutii privind litigiile de munca
Karmina

contract pe per determinata

Post by Karmina » 08 Jun 2007, 13:20

ok!
Si atunci cum o ajutam?
Tu ce crezi ca este mai bine: sa depuna demisia sau sa intre in concediu de maternitate?

kinga

Post by kinga » 08 Jun 2007, 13:56

demisia nu e ok.
Vezi ce scrie legea, beneficiaza de concediu maternal si de concediul de crestere a copilului salariatele ale caror CIM a incetat din motive neimputabile
Demisia..nu intra la motive neimputabile...

daca solicita concediu de maternitate, poate sa solicite initial doar pe perioada in care mai are calitatea de salariat.
Daca CIM expira la 15 iunie, sa depuna adeverinta pana la 15 iunie.
La data de .15 CIM inceteaza de drept, dupa care ea va solicita in continuare concediu maternal, postnatal, si concediu pentru cresterea copilului, dar direct de la CAS respectiv primarie.
Am explicat ca are dreptul la indemnizatii chiar daca inceteaza CIM.
Se pare ca nu a inteles.
Eu una sincer, m-am saturat.
Pentru ca deja are topic cu toate concediile posibile si imposibile.

cazanoanar

Post by cazanoanar » 08 Jun 2007, 14:10

Nu trebuie sa ai atitudinea asta ostila mai ales ca nu ai dreptate....Dupa ce m-ai invatat tu, am discutat cu d-nul inspector de la ITM care a venit sa vada care sunt conditiile in care lucrez in urma instiintarii pe care am facut-o Inspectoratului cum ca sunt insarcinata.Dupa ce i-am explicat situatia m-a invatat exact ceea ce spune Karmina.A fost un dragut domnul, a vrut sa ma ajute!Doamna care se ocupa de personal la noi mi-a spus acelasi lucru, dar din pacate ea are doar contract de colaborare cu noi si e mai mult plecata asa ca nu pot lua legatura cu ea pentru fiecare chichita.Din acest motiv apelez la aceasta metoda...Asa ca atitudinea ta de stie-tot e gresita.Cred ca ar trebui sa mai lucrezi la ea....

kinga

Post by kinga » 08 Jun 2007, 14:13

si domnul inspector chiar stie ca tu esti incadrat cu CIM pe perioada determinata????

si daca tot te-a invatat si stii totul ..ce mai intrebi???

cazanoanar

Post by cazanoanar » 08 Jun 2007, 14:22

kinga wrote:si domnul inspector chiar stie ca tu esti incadrat cu CIM pe perioada determinata????

si daca tot te-a invatat si stii totul ..ce mai intrebi???
Bineinteles ca stie ca asta era esenta problemei, nu?
Si nu m-a invatat chiar totul pentru ca ar fi trebuit sa stea o zi intreaga sa-mi explice mie toate chestiile pe care nu le inteleg (nefiind in domeniu)...

kinga

Post by kinga » 08 Jun 2007, 14:24

eu iti spun ceva
am spus ca ai dreptul al indemnizatie si toate cele..
dar imi mentin pararea ca CIM inceteaza de drept la data de...
in rest ....
succes

si vorbeste cu Karmina :lol: :lol:

cazanoanar

Post by cazanoanar » 08 Jun 2007, 14:30

Fiecare e liber sa aiba ce parere vrea!Eu am spus doar ca sunt de acord cu Karmina, in urma informatiilor pe care le-am primit, nu cred ca asta ar trebui sa te supere...

kinga

Post by kinga » 08 Jun 2007, 14:37

nu m-am suparat... :-D :-D :-D
doar ca nu cei de la itm o sa-ti dea indemnizatia ...
si nu ei sunt competenti sa te indrume..
ia vezi ce spun cei de la casa de asigurari de sanatate ...
si ce spun cei de la primarie....
si abia atunci sa spui ca te-ai lamurit complet...
cand o sa ceara adeverinte de la angajator... iar el ori o sa fluture demisia... ori CIM-ul tau pe perioada determinata...

cazanoanar

Post by cazanoanar » 08 Jun 2007, 14:41

kinga wrote:nu m-am suparat... :-D :-D :-D
doar ca nu cei de la itm o sa-ti dea indemnizatia ...
si nu ei sunt competenti sa te indrume..
ia vezi ce spun cei de la casa de asigurari de sanatate ...
si ce spun cei de la primarie....
si abia atunci sa spui ca te-ai lamurit complet...
cand o sa ceara adeverinte de la angajator... iar el ori o sa fluture demisia... ori CIM-ul tau pe perioada determinata...
Probabil o s-o simt pe pielea mea.....Ramane de vazut...Oricum nu mai am timp sa fac toate astea...
Mai vorbim dupa, cand o sa putem afirma fapte clare nu tot felul de ipoteze...

Post Reply