Un contract de v-c imobil fraudulos a fost autentificat la un notar. Toate actele ca au stat la baza intocmirii acestui contract din partea presupusului vinzator erau false, contrafacute.
Notarul purcede la autentificarea contractului de v-c, desi nprocura vinzatoruluin prezenta greseli materiale, pe care notarul avea obligatia sa le constate. In acelasi timp si procura vinzatorului prezinta greseli materiale
1. Partea vatamata (presupusul vinzator) poate sa acuze notarul in conformitate cu art. 246 si 249 CPC?
2. Care este termenul in care poate face plingerea penala?
Notar acuzat conform art.246 , 249 CPC?
Greselile materiale din procura partii vatamate:
1. Pentru intocmirea nprocuriin, partea vatamata - cetatean roman cu domiciliul in strainatate - apare ca se legititimeaza in fata notarului din tara UE, in 2006 cind Romania nu era in UE, cu Carte de Identitate.
Ori legislatia in vigoare prevedea ca cetateanul roman aflat pe teritoriul unei tari din EU se legitimeaza cu documentul de calatorie, care la vreamea respectiva era pasaportul.
2. Taxa incasata pentru autentificarea procurii este mentionata: ncu un exemplar s-au incasat _ _ _ euro ca taxe si drepturin
Greseli materiale din procura cumparatorului:
1. Desi datele din pasaport retin nascut in Egipt, cetatean egiptean, apare un nr. CNP. Dupa cite stiu eu CNP este nr. ce se da persoanelor nascute in Romania.
2. Numele cumparatorului este ceva de genul GEORGE iONESCU. Semantura insa citeste: REOG ONISCU
Notara nu avea datoria sa constate aceste greseli materiale?
1. Pentru intocmirea nprocuriin, partea vatamata - cetatean roman cu domiciliul in strainatate - apare ca se legititimeaza in fata notarului din tara UE, in 2006 cind Romania nu era in UE, cu Carte de Identitate.
Ori legislatia in vigoare prevedea ca cetateanul roman aflat pe teritoriul unei tari din EU se legitimeaza cu documentul de calatorie, care la vreamea respectiva era pasaportul.
2. Taxa incasata pentru autentificarea procurii este mentionata: ncu un exemplar s-au incasat _ _ _ euro ca taxe si drepturin
Greseli materiale din procura cumparatorului:
1. Desi datele din pasaport retin nascut in Egipt, cetatean egiptean, apare un nr. CNP. Dupa cite stiu eu CNP este nr. ce se da persoanelor nascute in Romania.
2. Numele cumparatorului este ceva de genul GEORGE iONESCU. Semantura insa citeste: REOG ONISCU
Notara nu avea datoria sa constate aceste greseli materiale?