licenta

INM, examene, rezultate, pareri, barfe, etc.
gigisansama

licenta

Post by gigisansama » 11 Dec 2004, 20:32

am auzit un zvon ca s-ar desfiinta examenul de licenta ! A mai auzit cineva ?

jus2001

Post by jus2001 » 12 Dec 2004, 11:48

Eu am auzit ca se desfiinteaza facultatile si liceul. Va ramane doar gradinita, ciclul primar si ciclul gimnazial. Hmm! Sau m-o fi mintit cineva.

grety1919

Post by grety1919 » 12 Dec 2004, 12:05

Stai sa vezi ca si pe mine m-or fi indus in eroare... :roll: :roll:

roxana_amariei

Post by roxana_amariei » 12 Dec 2004, 13:25

Nu se scoate nici o licenta nimic.....ar fi absurd...asa ca pune mana pe carti si invata si nu te bucura degeaba. :twisted:
Nu stiu de unde ai auzit tu zvonul asta. :?:

virtual

Post by virtual » 12 Dec 2004, 13:31

Nu Jus, te-au informat gresit.
Se desfiinteaza liceul si clasele 5-8...Asa ca dupa ciclul primar direct la facultate.
Si asa procentajul de licentiati incepe sa concida cu numarul persoanelor sub 35 de ani!!!

ilej

Post by ilej » 12 Dec 2004, 14:04

sweet dreams gigsansama! astea sunt zvonurile tipice care circula in fiecare an inainte licenta. disperarea stimuleaza imaginatia. offf, ce greu e in anul 4 dar iti dai seama ce beton ar fi dc n-am mai da licenta?
perioada dinainte de un examen imortant este perioada propice pt astfel de zvonuri. spre ex, dupa prima proba la inm umbla zvonul ca nu s-ar mai da a doua proba si ca se va intra numai in functie de rez de la prima. iti dai seama cat de mare era disperarea? asa si cu licenta... cred ca, dc e vb despre acelasi zvon care circula si anul trecut, te referi la posibilitatea ca ex de licenta sa constea numai in prezentarea lucrarii de diploma cum era pe vremuri. dar este f. putin probabil in primul rand pt ca anumiti profesori ar pierde anumite sume de bani pe care le obtin din vanzarea cartilor de licenta si in al doilea rand pt ca ar trebui ca proba prezentarii lucrarii de diploma sa fie CU ADEVARAT SERIOASA SI LUCRARILE SA FIE CITITE DE COMISIE DIN SCOARTA IN SCOARTA, pt a putea reprezenta singura modalitate de evaluare, pt ca altfel, avand in vedere situatia din prezent notele la licenta ar fi intre 9 si 10.

mary2004

Post by mary2004 » 12 Dec 2004, 14:53

Intr-o discutie cu unul din profesorii de le Babes anul acesta inainte de licenta spunea si dansul ca ideal ar fi examene foarte serioase in
facultate si o lucrare de licenta pe masura care sa incununeze cei patru ani de studiu dar e doar un ideal...greu de atins mai ales in conditiile in care cum spunea si ilej banul primeaza si o astfel de selectie ar duce de altfel la scaderea bugetului facultatilor si implicit..... :roll:

rrroxana

Post by rrroxana » 13 Dec 2004, 13:53

Examenul de licenta se da in forma clasica anula cesta. E posibil ca de la anul sa se revina la o forma mai veche: examenul fie constituit doar din prezentarea lucrarii de diploma. Nu stiu daca e o schimbare in bine... :roll:

Blusie

Post by Blusie » 13 Dec 2004, 22:41

Chestia cu licenta orala a fost votata din cate stiu eu doar la Iasi. Sau sa fie valabila pentru toata tara :roll: ?
Oricum nu ar fi vorba numai despre prezentarea lucrarii , ci ar mai fi o proba orala de cunostinte generale si de specialitate. Ei, aici e aici 8O

rrroxana

Post by rrroxana » 14 Dec 2004, 10:12

E adevarat...trebuie luata in considerare si autonomia asta universitara...oricum, schimbarea e de forma, iar fondul consta in toceala:)

jus2001

Post by jus2001 » 14 Dec 2004, 11:43

Cine stie poate oamenii din conducerea universitatilor se sperie de fluxul de licentiati in drept si incearca sa faca ceva pentru a reduce presiunea. Iar un astfel de examen oral devine un instrument foarte bun in acest sens. Mai degraba banuiesc ca ar putea sta astfel lucrurile, decat sa se elimine licenta.

rrroxana

Post by rrroxana » 14 Dec 2004, 14:01

presupunand prin absurd ca ar fi eliminat examenul de licenta...nu faci nimic daca ai trecut ca gasca prin apa...nu examenul de licenta ar trebui sa fie prioritatea, ci ceea ce urmeaza dupa...Nu inveti ca sa iei examenul de licenta, ci ca sa te pregatesti pentru ce urmeaza. Si, atentie!!! Competitia e mare 8O

gigisansama

Post by gigisansama » 15 Dec 2004, 13:33

Zvonurile privind desfiintarea examenului scris de licenta si sustinerea lui numai oral sub forma lucrarii le am din doua surse diferite Univ.Iasi si Univ. Sv.
Se pare ca acest lucru va avea loc ca urmare a alinierii invatamantului universitar la standartele occidentale ..........viitoarele serii vor urma studiile pe trei trepte ce ar fi echivalent acuma cu:
1. facultate..................3 ani
2. masterat..................2 ani
3. doctorat...................2 ani
Deci cei ce au terminat inainte de acesta modificare vor fi echivalati cu stadiul 1. de terminare a studiilor......3 ani Probabil ca implicit sunt nevoiti sa se specializeze in continuare, deci.......profesorii si facultatile nu au decat de castigat.
In conditiile acestea actuala licenta nu va mai fi un examen de finalitate a studiilor ci doar rampa de lansare catre urmatoarea treapta . DE aici logiga cu renuntarea la examenul scris
Totodata se deschide si o potita eleganta (ramane de vazut) de a scapa de facultatile neacreditate, cele la care studentii sustin licenta la facultatile acreditate.
Intrucat nazuesc la INM oricum priveam examenul de licenta ca fiind fara finalitate.....deci o formalitate, dar pana atunci am 1,5 ani.....aproximativ.
Mi-ar parea rau totusi sa se desfiinteze examenul de licenta scris.......acesta il consideram ca o verificare.....in conditii de examen.
Astept confirmarea zvonurilor si din alte surse .......si eventualele comentarii.

innuenda

Post by innuenda » 15 Dec 2004, 20:26

Cauta in Conventia de la Bologna, coroborata cu Legea 288/24.06.2004 privind organizarea studiilor universitare. Acolo vei vedea ce este adevar si ce e legenda.

virtual

Post by virtual » 16 Dec 2004, 00:44

In relatie cu noua stuctura europeana, ma refer la 3 ani + 2+ 2
Dupa doar cei 3 primi ani, dipploma va permite ceva gen grefier sau executor judecatoresc, nu ceea ce permite o diploma acum...asa ca in nici un caz cei care au terminat inante vor fi asimilati acestora.

Post Reply