urgent: contract de comodat?

Discutii privind raporturile de Drept Comercial
Post Reply
raluca_mihaela

urgent: contract de comodat?

Post by raluca_mihaela » 30 May 2007, 15:31

am o intrebare: o societate comerciala poate da in folosinta gratuita un spatiu unei persoane fizice autorizate?

societatea comerciala este un cabinet stomatologic---persoana fizica autorizata se doreste a fi un tehnician dentar(este necesar contractul pentru obtinerea de autorizare). spatiul dat in comodat ar fi chiar in interiorul cabinetului..ma rog, e un spatiu cu vreo 2-3 camere. dupa toate acestea este necesar aviz de la sanepid, care de fapt vin si in control, iar societatea respectiva avand spatiu tocmai pentru desfasurarea activitatilor stomatologice este in regula din punctul de vedere al autorizatiilor si in felul acesta sanepidul si-ar da repede acordul pentru tehnicianul dentar.

daca nu se poate comodat...stiu ca se poate inchiriere. dar intrebarea este referitoare la un comodat .

multumesc.

frido

Post by frido » 30 May 2007, 15:58

Suprafetele locative pot forma obiectul contractului de comodat ,in masura in care locatarul are dr. sa subinchirieze,respectiv proprietarul sa inchirieze si sunt in drept sa renunte la chirie.

raluca_mihaela

Post by raluca_mihaela » 30 May 2007, 18:56

EU ZIC CA NU DESPRE ASTA E VORBA, DE UN RASPUNS CA LA CARTE.

CABINETUL MEDICAL ESTE SUB CONTRACT DE COMODAT. PRACTIC ESTE VB DACA IN PRACTICA SE POATE DA IN COMODAT UN SPATIU DINTR-UN SPATIU CARE E LUAT IN COMODAT.

SAU DACA SE POATE INCHIRIA UN SPATIU DINTR-UN SPATIU CARE E SUB COMODAT

kinga

Post by kinga » 30 May 2007, 19:24

teoretic da... practic nu prea...
O sa aveti probleme cu finantele.
Deci, SC are obligatia ,vezi Doamne, sa desfasoara activitati comerciale ..generatoare de profit... comodatul este un contract cu titlu gratuit.... nu aduce profit, etccc...

Nu recomand comodatul, la un control o sa aveti probleme serioase.
Inchiriere OK.. pe suma modica, dar atunci trebuie sa aveti in obiect de activitate codul CAEN inchirierea bunurilor proprii sau subinchiriate... si nu cred ca aveti asa ceva.

Deci, din punct de vedere juridic e ok,....din punct de vedere financiar - fiscal.. nu prea... dar ar fi bine sa vorbesti cu cineva de la finante..sa vezi parerea lor.. si de ce am impresia ca o sa spuna NU. :lol: :lol: :lol: :lol:

raluca_mihaela

Post by raluca_mihaela » 30 May 2007, 20:47

DE CE AVEAM EU IMPRESIA CA ASTA E RASPUNSUL

kinga

Post by kinga » 30 May 2007, 20:55

sorry... te-am dezamagit... :( :(
dar am invatat pe pielea mea , din pacate, :grin: :grin: ca ceea ce din punct de vedere juridic e ok.. nu e ok din punct de vedere financiar fiscal...

Post Reply