Sofer si biciclist ambii sub influenta alcoolului
Sofer si biciclist ambii sub influenta alcoolului
Doresc sa specific ca nu cunosc legile care sunt in vigoare dar am nevoie de informatii din partea dv. Pe data de 30. 03.2006 ( anul trecut) fratele meu a accidentat un biciclist. Pe la ora 23:00 se intorcea impreuna cu prietena lui de la discoteca din sat si din cauza gropilor de pe asfalt acesta a intrat pe contrasens si a accidentat biciclistul care nu avea lumini reflectorizante la bicicleta si o bucata de scandura de 1.50 cm in spatele bicicletei. Masina a lovit bucata de lemn, isr acesta a cazut de pe bicicleta.. Pana la sosirea organelor de politie anuntate de sofer bucata de lemn fusese luata deja de o cunostinta a biciclistului. Frateluil si biciclistului li s-au facut testele de alcoolemie din care rezulta 0,27 % ( biciclistul) si 0,46 % ( soferul). Soferul fiind purtat pentru a i se face analizele la sange (test analize 0.87%).. iar biciclistuli pentru a i se acorda ingrijiri medicale. In final rezulata ca biciclistul a avut o "fractura ambele oase gamba stanga". Acesta a ramas in spital pentru a se intrveni chirurgical ( timp in care soferul s-a ocupat de cele neccesare acestuia pentru ca interventia sa decurga bine...... (4000 Ron). deci el a fost dus la spital pe data de 01.04.2006- sa intervenit chirurgical pe data de 04.04.2006, ir pe data de 18.04.2006 sa eliberat un bilet de iesire din spital cum ca pacientul avea plagile vindecata si ca mai necesita repaus la domiciliu pana pe data de 30.04.2006. Dupa ce s-a aflat rezultatul analizelor la sange politia a cerut recalcularea la Bucuresti la institultul de medicina legala ( fara sa cera nimeni recalcularea analizelor). Dupa rcalculare a iesit un procent de 1,60% alcool in sange..( mi s-a parut cam suspect - :-/). Dupa o perioada de 120de zile de cand pacientul a fost externat acesta ne anunta ca acum are alta problema la picior si ca trebuie sa mergem cu el la bucuresti sa fie operat. Desi trecuse o perioada mai mare de timp l-am dus la Bucuresti unde el mergea ( acesta a avut alte probleme de sanatate la picioare), iar doctorul a zis ca trebuie intervenit pentru ca are ligamentu rupt si ne costa 15000 Ron interventia....
Ajutatima va rog...
Acesta ne zice dupa ca daca-i dam 20000 Ron se occupa familia lui ( nu mai trebuia sa mai mergem noi cu el ). Inainte de toate acceasta suma era foarte mare pentru noi ( deja la inceput pentru ai achita chieluielile a trebuit sa ne imprumutam .) I-am explicat ca acesti bani noi un-i avem si atunci i-am propus sa faca interventia la Craiova unde am vorbit deja cu un Doctor care-i garanta ca operatia se poate face si la craiova fara nici o problema. Initial refuzase sa i se faca radioscopia pentru a vedea sigur ce are la picior&...Dupa efectuarea tuturor examenelor necesare doctorul a zis ca intradevar are ligamentele rupte dar ca este foarte putin probabil sa fie de la accident pentru ca a trecut o perioada mai mare de timp si pana atunci un a avut nici o complicatie si a zis ca ar avea o malatie a oaselor&... Bineinteles ca biciclistul a refuzat interventia la Craiova mentionand ca un are incredere in medici din Craiova si ca doreste sa mearga la medicul pe care il cunostea&... De atunci un am mai stiut nimic de la el pentru ca a zis ca se descurca singur&... Pe data de 9 aprilie politia din comuna a anuntat ca trebuie sa se prezinte fratele la judecatorie deoarece acesa a depus o plangere&... E va intreb si va rog sa ma ajutati cu raspunsuri.. Ce implica aceasta plangere? Este nevoie sa contactam un avocat? In acest caz ce ma sfatuiti Dv. Astept un raspuns din partea Dv Va multumesc mult E-mail: anaida_1983@yahoo.it
De la inceput dosarul "sa plimbat" pe la patru politisti. Daca le cerem informati evitau sa ne raspunda invocand scuza " nu am timp"..
A facut plangere pentru ca nu am mers la Bucuresti sa il operam... El nu a mai mers sa faca interventia.. Si acum da depus plangere pentru daune. Specific ca dupa ce a fost externat din spital ( dupa aprox. 15 zile) a mers la politie si a dat declaratie ca nu are pretenti materiale si morale). Se poate schimba accea declaratie dupa 1 an si 2 luni???
Dupa 4 luni de la accident cand ne-a comunicat ca trebuie sa mergem cu el la Bucuresti pentru ca are ligamentele rupte, am mers IML sa intrebam daca este posibil sa fie din cauza accidentului... Acestia au zis ca el nu a mest (pana atunci) sa ia certificat medico legal si ei nu imi pot da nici o informatie, dar trebuia sa isi dea doctorii sema daca ar fii avut ligamentele rupte....
Ce ma sfatuiti sa fac?????
A facut plangere pentru ca nu am mers la Bucuresti sa il operam... El nu a mai mers sa faca interventia.. Si acum da depus plangere pentru daune. Specific ca dupa ce a fost externat din spital ( dupa aprox. 15 zile) a mers la politie si a dat declaratie ca nu are pretenti materiale si morale). Se poate schimba accea declaratie dupa 1 an si 2 luni???
Dupa 4 luni de la accident cand ne-a comunicat ca trebuie sa mergem cu el la Bucuresti pentru ca are ligamentele rupte, am mers IML sa intrebam daca este posibil sa fie din cauza accidentului... Acestia au zis ca el nu a mest (pana atunci) sa ia certificat medico legal si ei nu imi pot da nici o informatie, dar trebuia sa isi dea doctorii sema daca ar fii avut ligamentele rupte....
Ce ma sfatuiti sa fac?????
Deocamdata sa astepti. Fratele tau sa mearga la Politie daca este chemat pentru declaratii. Atentie insa ce declara. Poti sa iti iei avocat si in aceasta faza. Politia trebuie sa se pronunte cumva. Asteapta raspunsul lor. Banuiesc care va fi. Nu am toate datele dosarului dar cred ca poti sa stai linistita.
Sa stii ca poate sa isi schimbe declaratia.
Sa stii ca poate sa isi schimbe declaratia.
Declaratia se poate schimba pana in fata instantei de judecata. Din cate mai retin eu judecatorul intreaba partea daca isi mentine declaratia data la parchet, nu?
Si tot nu am inteles la cine a fost facuta plangerea aia?
Din cate am observat la momentul initial victima a avut 30 zile ingrijiri medicale.
E interesant de vazut si solutia data de Politie in cazul accidentului de circulatie.
Din cate am observat la momentul initial victima a avut 30 zile ingrijiri medicale.
E interesant de vazut si solutia data de Politie in cazul accidentului de circulatie.
In nici un caz la instanta de judecata(cum spuneai in primul post), pt ca nu e competenta in prima faza.judge wrote:
Ce citatie sa primeasca de la instanta, daca dosarul nu a ajuns nici la parchet?

Intr-adevar poate sa isi schimbe declaratia, dar toate declaratiile raman la dosar, iar in unelke cazuri judecatorii iau in seama si primele declaratii.

adryana83 wrote:
Dupa 4 luni de la accident cand ne-a comunicat ca trebuie sa mergem cu el la Bucuresti pentru ca are ligamentele rupte, am mers IML sa intrebam daca este posibil sa fie din cauza accidentului...

Si totusi sa iti aduca un act din care sa rezulte ca legatura de cauzalitate intre accident si ruperea ligamentelor ;)
V amultumesc la toti cei care mi-ati raspuns.
Sa depus plangere pentru VATAMARE CORPORALA DIN CULPA, Art. 184 C.p ( Penal)
Inregistrat in data de: 04.05.2007
Obiect dosar: vatamarea corporala din culpa (art. 184 C.p.)
Materia juridica: Penal
Stadiu procesual: Fond
SPITALUL CLINIC JUDETEAN DE URGENTA CRAIOVA : Parte civila
SPITALUL CLINIC DE URGENTA SFANTUL IOAN BUCURESTI : Parte civila
TERMENE DE JUDECATA:
25/05/2007
CE MA SFATUITI SA FAC???? vA ROG AJUTATI-MA!!!
Sa depus plangere pentru VATAMARE CORPORALA DIN CULPA, Art. 184 C.p ( Penal)
Inregistrat in data de: 04.05.2007
Obiect dosar: vatamarea corporala din culpa (art. 184 C.p.)
Materia juridica: Penal
Stadiu procesual: Fond
SPITALUL CLINIC JUDETEAN DE URGENTA CRAIOVA : Parte civila
SPITALUL CLINIC DE URGENTA SFANTUL IOAN BUCURESTI : Parte civila
TERMENE DE JUDECATA:
25/05/2007
CE MA SFATUITI SA FAC???? vA ROG AJUTATI-MA!!!