pensie intretinere. un pic de ajutor!

Familiei
Post Reply
gavril

pensie intretinere. un pic de ajutor!

Post by gavril » 03 May 2007, 17:24

Salutare!

Nu ma prea pricep la dreptul familiei .. asa ca am sa cer si eu ajutorul celor care stapanesc mai bine materia.

Speta e asa:

copil major in continuarea studiilor cere instantei sa oblige parintele a plati pensie de intretinere pana la terminarea studiilor dar nu mai tarziu de 26 de ani.
Parintele mai platea deja o pensie similara altui copil major si, de asemenea, mai are in intretinere un copil minor.

Instanta admite actiunea si ii acorda 1/4 din venitul mediu lunar calculat pe ultimele 6 luni.

Paratul face recurs motivand ca instanta a admis o cota mai mare (1/4) decat trebuia ... netinand seama ca mai plateaste deja o alta pensie similara si ca mai are deja un copil minor in intretinere.

Ce se poate intampla in recurs ?
Nu stiu cum se calculeaza aceste cote din venit ... in functie de numarul de copii.

Multumesc frumos ..

valic

Post by valic » 03 May 2007, 18:39

Prolific rau, baiatun. :lol: Procentul depinde de numarul de copii,astfel 1/4 pt.1 copil, 1/3 pt.2 copii, 1/2 pt.3/multi. Daca cel care plateste mai are in intretinere un copil ( afara de cel pt.care plateste pensie) atunci procentul nu poate depasi 1/3. Asa stiu.

gavril

Post by gavril » 03 May 2007, 21:22

acum am vazut si eu procentele in codul familei. :)

valic

Post by valic » 04 May 2007, 18:19

Spor la treaba.

Post Reply