Daca destinatarul sultei se ascunde, ce trebuie sa fac?

Discutii privind procedura civila
Post Reply
a_ci_rolf

Daca destinatarul sultei se ascunde, ce trebuie sa fac?

Post by a_ci_rolf » 30 Apr 2007, 00:08

Buna seara.

Sunt in proces de partaj si e posibil ca vineri sa se incheie(cel putin din partea mea). Va trebui sa platesc sulta, sunt pregatita, dar fostul sot e plecat din tara.
As dori sa-l gasesc pentru a-i plati sulta fie printr-o tranzactie pe cale amiabila fie prin executor.
Mi-e teama insa ca imi va face probleme si va continua sa se ascunda.Iata de ce:
-dupa ce a inaintat cerere de divort fara sa stiu, in februarie 2006, a plecat din tara lasand totul in seama avocatului sau, cerandu-i sa nu divulge unde este plecat si nici nr. de telefon;este foarte furios ca am castigat procesul reconventional (casatoria s-a desfacut din vina exlcusiva a lui) si ca am intodus actiunea de partaj.
Recent am reusit sa aflu ca e in Italia, s-a casatorit cu o romanca.Atat a dorit avocatul sau sa-mi spuna.

Va rog , dati-mi un sfat, idee, sugestie.
Cum sa procedez sa-i pot da sulta cat mai repede, astfel incat sa nu apara tot felul de surprize neplacute?

Va multumesc, anticipat.

observer

Post by observer » 01 May 2007, 09:34

Daca vrei sa platesti si fostul sot nu vrea sa intre in posesia banilor poti sa fac o oferta reala urmata de consemnarea sumei la CEC.

Te duci la executor care ii va face o notificare prin care il cheama la o data si ora pentru a lua banii (notificarea se face la domiciliul sau din tara)

Daca nu vine consemnezi suma la cec , si apoi sa duci chitanta la executorul judecatoresc.

Pentru a finaliza procedura, faci o cerere catre judecatorie prin care arati ca ai platit si a pronunte o sentinta prin care sa valideze plata.

Cand hotararea ramane defintiva esti considerata liberata de datorie.

Cheltuielile cu toata tevatura cad in sarcina fostului sot.

vezi art 586-590 cod proc civila Despre oferte de plata si consemnatiuni.

norocel

Re: Daca destinatarul sultei se ascunde, ce trebuie sa fac?

Post by norocel » 01 May 2007, 10:53

a_ci_rolf wrote:Buna seara.

Sunt in proces de partaj si e posibil ca vineri sa se incheie(cel putin din partea mea). Va trebui sa platesc sulta, sunt pregatita, dar fostul sot e plecat din tara..
Unde se comunica hotararea?

judge

Post by judge » 01 May 2007, 12:33

Probabil la sediul avocatului lui, sau la vechea adresa din buletin i s-ay comunicat actele.
Notificarea facuta de executor pentru a veni sa-si primeasca banii ar trebui trimisa atat ultima lui adresa cat si la adresa unde i se comunica hotararea (cea la care a primit si citatiile la proces). Procedura spusa de observer este foarte buna. Si ma gandesc ca s-a casatorit dupa pronuntarea sentinteti de divort ... :grin:

a_ci_rolf

Post by a_ci_rolf » 01 May 2007, 13:51

Va multumesc ,tuturor,f. f. tare pentru bunavointa pe care o manifestati pentru a ma ajuta.

1. Nu stiu cum se procedeaza,dar in "reconventionala" lui, paratul zice asa:
"Subsemnatul&...&.....,avand domiciliul ales pentru comunicarea actelor de procedura la sediul secundar al aparatorului, situat in&....,b-dul&....nr&...camera&...jud&...(n.n. , adresa este a avocatului sau in localitatea unde se afla imobilul care face obiectul partajului),reprezentat de avocat&....,titular al cabinetului de avocat "&...&..." cu sediul in &.....,str&.....,nr....,bl.....,ap....,(n.n.,avocatul sau face parte din baroul altui judet)....,in contradictoriu cu&....."

2. Merg pe ideea ca eu sunt cea care va plati sulta, sper sa nu gresesc, pentru ca el in "reconventionala" zice:
" - suntem de acord cu partajarea in cote egale,&...;
-suntem de acord cu atribuirea apartamentului reclamantei-parate cu consecinta platii unei sulte corespunzatoare cotei detinute catre subsemnatul precum si cu intabularea apartamentului pe numele reclamantei;"

3. Mai am o dilema:
-sa apelez la executor imediat dupa ce sentinta ramane definitiva si irevocabila, sau ar
fi bine sa am dovada ca am incercat sa-l convoc personal pentru a-i da sulta pe cale amiabila(de exemplu- anunt in presa locala, sau&...)?

4. Nu stiu daca este relevant, dar precizez ca unele comunicari i-au venit pe adresa de domiciliu- chiar si ultima (din data de 18 aprilie prin care-l citeaza pentru termenul de vineri) ,desi la sedinta a fost reprezentat ; surprinzator, in incheierea de sedinta din 18 apr. este mentionat "La apelul nominal facut in sedinta publica se prezinta reclamanta personal si asistata de avocat&...&....,lipsa fiind paratul", fara sa se mentioneze ca este reprezentat.(asa cum am vazut ca este precizat in alte incheieri de sedinta)! Pot avea vreo surpriza daca nu a ridicat nimeni acesta ultima citatie?

Multumesc, inca o data!

observer

Post by observer » 01 May 2007, 17:47

Pai de citat poti sa il citezi la domiciliul sau ala care e trecut in buletin, ca tu nu ai de unde sa stii ca e plecat din tara, dupa ce termini procesul de partaj :mrgreen:

Faci procedura descrisa mai sus ,dupa ramanerea defintiva a sentintei , intrucat atunci vei sti sulta la care vei fi obligata.

Pentru orice eventualitate poti sa il citezi si la adresa aia de la avocat.

Post Reply