Pedepse accesorii si complementare

Discutii privind Dreptul Penal
ursu

Post by ursu » 22 Apr 2007, 17:49

pedeapsa complementara se executa dupa curgerea termenului de suspendare a pedepsei, pe durata termenului de incercare.

jojo

Post by jojo » 22 Apr 2007, 18:19

Da?
Vezi un pic ce zice 82 Cp.

ursu

Post by ursu » 22 Apr 2007, 18:29

lasn ca l-am vazut mai mult de un pic!!!
URSU wrote:pedeapsa complementara se executa dupa curgerea termenului de suspendare a pedepsei, pe durata termenului de incercare.
rectific(am scris la viteza!): corect este: "si a duratei termenului de incercare"

jojo

Post by jojo » 22 Apr 2007, 18:36

Sa inteleg ca dupa ce s-a reabilitat omu n?

jojo

Post by jojo » 22 Apr 2007, 18:39

Sa inteleg ca dupa ce s-a reabilitat omun incepe sa execute pedepse complementare? 8) :x

ursu

Post by ursu » 22 Apr 2007, 18:58

dupa pronuntarea hotaririi de condamnare cu suspendare si pina sa intervina reabilitarea trebuie sa treaca un anumit termen(care de 3, care de 5...dupa fapta si rasplata!!!).
in niciun caz condamnatul cu suspendare (sau nu), nu va fi reabilitat automat odata cu executarea pedepsei(ca-i cu suspendare, ca-i cu executare).
legea cere trecerea unui anumit interval de timp de la stingerea pedepsei pina la intervenirea reabilitarii.

wittmann

Post by wittmann » 22 Apr 2007, 21:27

URSU wrote: legea cere trecerea unui anumit interval de timp de la stingerea pedepsei pina la intervenirea reabilitarii.
Si in cazul suspendarii? Care e acest termen?

ursu

Post by ursu » 22 Apr 2007, 21:43

mda...si n-am baut chiar asa de mult!!! :fluierat:
nu stiu daca ma crezi, dar in distractia mea totala de viata, am confundat suspendarea conditionata cu eliberarea conditionata !!!
ru-si-ne!!!...la virsta mea!!!! :oops:
ma crezi? spune-mi ca ma crezi!!!! plz!!!! :-D :-D :-D

jojo

Post by jojo » 23 Apr 2007, 06:21

Te cred, te cred. Ca te-am prins cu musca pe termenul de incercare. :mrgreen: Heil!

Concluzii conchisive
Study more with Flaviu

ursu

Post by ursu » 23 Apr 2007, 07:46

heil!!! :-D

desi, daca ma gindesc mai bine....sau lasa! :-D mai bine alta data!!!...cind inspiratia va fi mai mare!!!

auzi dragalasa jojo , confuzia nu are nicio treaba cu studiul ci doar cu... atentia!!!! :mrgreen:
:floare:

costelino_ss

Post by costelino_ss » 26 Apr 2007, 23:00

Pana la urma la ce concluzie se ajunge?
Pe durata suspendarii conditionate a executarii pedepsei se suspenda sau nu pedepsele accesorii?

Mariam

Re: Pedepse accesorii si complementare

Post by Mariam » 22 Aug 2012, 16:23

Costelino...pentru pedepsele accesorii ai text de lege care iti spune pe romaneste ca pe durata suspendarii executarii pedepsei se suspenda si executarea pedepselor accesorii (a se vedea art. 71 alin.5 Cp) , insa cu privire la pedepsele complementare in cod nu exista nici o dispozitie legala. Mi se pare ca acestea trebuie sa fie, la fel, suspendate avand in vedere ca ele se executa dupa executarea pedepsei principale...ori in masura in care nu avem o pedeapsa principala executata sau considerata ca executata, nu poate incepe executarea pedepsei complementare. Totusi, parerea mea este ca, daca instanta a aplicat o pedeapsa complementara prin hotararea de condamnare, iar suspendarea executarii pedepdei este revocata in termenul de incercare, dupa executarea pedepsei principale se executa si pedeapsa complementara. :carte:

Mariam

Post by Mariam » 22 Aug 2012, 16:30

...inca ma frapeaza ca exista juristi care nu au invatat pe parcursul celor 4 ani de facultate ca in sustinerea unei opinii in drept, indiferent daca este gresita, incompleta sau corecta, ceea ce este esential este talentul argumentatiei. Nu te bati in piept pentru un raspuns fara sa motivezi solutia.

gavril

Post by gavril » 24 Aug 2012, 02:23

ba da. se poate, daca esti magistrat :D

Post Reply