drept de proprietate incalcat

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
urziral

drept de proprietate incalcat

Post by urziral » 21 Apr 2007, 10:49

Doresc sa va prezint urmatoarea situatie si sa va cer sfatul:
Mama mea are o hotarare definitiva si irevocabila asupra unei suprafete de pamant (intravilan). Vecinul ei i-a incalcat proprietatea, a rupt lacatele si continua sa mearga pe acolo. In urma plangerii penale facute de mama mea,raspunsul a fost achitarea respectivului, ba ii da dreptul sa treaca si cu masina pe acolo(nu stiu exact cine a dat acest raspuns, se pare ca procuratura locala). Doresc sa va intreb cui sa ne adresam , carui for superior, deoarece consideram ca s-a facut o mare nedreptate.
Va multumesc.

sofia

Post by sofia » 21 Apr 2007, 10:53

Vecinul a fost parte in procesul in care mama a obtinut hotararea?

raket

Re: drept de proprietate incalcat

Post by raket » 21 Apr 2007, 11:18

urziral wrote:Doresc sa va prezint urmatoarea situatie si sa va cer sfatul:
Mama mea are o hotarare definitiva si irevocabila asupra unei suprafete de pamant (intravilan). Vecinul ei i-a incalcat proprietatea, a rupt lacatele si continua sa mearga pe acolo. In urma plangerii penale facute de mama mea,raspunsul a fost achitarea respectivului, ba ii da dreptul sa treaca si cu masina pe acolo(nu stiu exact cine a dat acest raspuns, se pare ca procuratura locala). Doresc sa va intreb cui sa ne adresam , carui for superior, deoarece consideram ca s-a facut o mare nedreptate.
Va multumesc.
Incearca sa te uiti pe solutia pe care ai invocat-o si apoi sa ne spui exact ce scrie acolo. Parchetul nu putea da o sol. de achitare, doar instanta, iar drept de servitute da instanta civila, in niciun caz procurorul!

urziral

Post by urziral » 22 Apr 2007, 08:57

Va multumesc pentru raspunsuri, cand o sa aflu mai multe, voi reveni
Vecinul respectiv a cerut drept de servitute asupra suprafetei in cauza si a pierdut in toate etapele, inclusiv la curtea de apel, hotarare definitiva si irevocabila, pe care nu a respectat-o, dupa cum v-am scris, a rupt mai multe lacate si circula in continuare pe acest teren. In urma plangerii facute de mama mea la politie, cu probe, martori, si tot ce a trebuit a ramas ca i se va intocmi dosar penal pentru violarea proprietatii. Raspunsul primit zilele trecute suna in mare cam asa : achita pe respectivul, cheltuieli de judecata in valoare de 1,5 lei platite de stat si poate circula si cu masina. Cand am sa citesc si eu ca sa ma lamuresc mai bine (asta este din spusele mamei la telefon), am sa revin cu amanunte.

Post Reply