concurenta neloiala?

Discutii privind raporturile de Drept Comercial
Post Reply
mateik

concurenta neloiala?

Post by mateik » 21 Apr 2007, 07:01

Societate de presa si-a inregistrat un domeniu in extensia .ro, site-ul cuprinzand flux de stiri locale. La cateva luni dupa activarea site-lui o societate concurenta si-a rezervat aceiasi denumire de domeniu insa in extensia .com, site-ul lor avand acelasi obiect: prezentare stiri locale. Intrucat se creaza o confuzie si imi aduc prejudicii as vrea sa stiu cum as putea actiona impotriva acestei din urma societati. Initial m-am gandit sa inregistrez denumirea la OSIM, dar cuprinde numele localitatii si nu poate fi inregistrata (ex. stiribicaz.ro). As mai avea alta varianta? Mersic!

valic

Post by valic » 26 Apr 2007, 20:12

Oricine isi poate inregistra acum un domeniu si in orice extensie vrea. Sunt "n" firme care ofera domenii, nu e ceva iesit din comun.Chiar si ei spun ca, daca vrei sa nu ai parte de surprize, sa "cumperi" toate domeniile care se citesc sau se scriu asemanator cu extensiile aferente, bineinteles ( altfel nu prea ai ce sa faci).

valic

Post by valic » 26 Apr 2007, 21:04

Am uitat..domeniile cu extensia ro sunt administrate de R.N.C, o autoritate nationala. Din pacate pentru voi,inregistrarea cu extensia ro nu da drept de proprietate pe domeniu, ci doar drept de folosinta deoarece "x.ro",e proprietatea RNC, clientii primind dreptul de folosire a domeniului.

Post Reply