dare de mita? probe...

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
alin28

dare de mita? probe...

Post by alin28 » 31 Mar 2007, 21:03

salutare,
eu si un coleg avem o neintelegere asupra unui subiect, dare si luare de mita.
sa spunem ca un student este inscris la facultate, dar de fapt el este in strainatate dar ca prin minune trece examanele. sa spunem ca un coleg gelos face o reclamatie cum ca el trece examenele (examanele sant date prin e-mail, tehnologia noua).
cum poate politia sa probeze aceasta fapta? sau este imposibil sa se efectueze un arest fara flagrant?
asteptam raspuns.
o zi buna.

luc4s

Post by luc4s » 01 Apr 2007, 01:40

Nu e imposibil, dar e mult mai greu.
depinde ce declara cei in cauza ;)

gavril

Post by gavril » 01 Apr 2007, 07:23

vb. despre facult. Spiru Haret ?

luc4s

Re: dare de mita? probe...

Post by luc4s » 01 Apr 2007, 10:14

alin28 wrote:salutare,
eu si un coleg avem o neintelegere asupra unui subiect, dare si luare de mita.
sa spunem ca un student este inscris la facultate, dar de fapt el este in strainatate dar ca prin minune trece examanele. sa spunem ca un coleg gelos face o reclamatie cum ca el trece examenele (examanele sant date prin e-mail, tehnologia noua).
cum poate politia sa probeze aceasta fapta? sau este imposibil sa se efectueze un arest fara flagrant?
asteptam raspuns.
o zi buna.
Prin e mail? :roll:
Nu cumva online(trebuie sa fie prezent la sediul facultatii si sunt unele intrebari la care trb sa raspunda, rezultatele parvenind instant la serverele de la sediul central al facultatii?)
Daca ar fi prin email, de unde au certitudinea ca el da examenul si nu altcineva?
Daca e cum am spus eu eu, pana la 1 ianuarie 2007 se tinea evidenta intrariloe iesirilor din tara de Frontiera.
Si eu aveam aplicatia pe calculator la serviciu, dar acum e history :(
Se poate verifica cand a intrat si iesit din tara, pe la ce punct, la ce ora, cu ce etc
Daca nu a fost in tara cand a avut loc examenul, cam naspa.
Poate infr de coruptie nu poti dovedi, daca sunt partizani, dar un abuz sau o neglijenta in serviciu unui profesor tot merge :evil:

roxanne

Post by roxanne » 21 Apr 2007, 02:06

Normal ca Spiru Haret!who else?

mishu

Re: dare de mita? probe...

Post by mishu » 03 Mar 2011, 17:45

salut, am o problema asemanatoare cu a colegului de mai sus dar am o intrebare diferita. exista vreo modalitate de a organiza un flagrant impreuna cu politia?, ma gandeam sa dau personal "mita" celor care consider ca o primesc si astfel sa dovedesc faptul ca se ia mita.
exista aceasta posibilitate din punct de vedere legal? sau as fi automat acuzat si eu in vreun fel de dare de mita? :lol:

Post Reply