REABILITARE

Discutii privind Dreptul Penal
bog28

Post by bog28 » 17 Mar 2007, 15:31

@gioni: cazierul judiciar este un registru de evidenta tinut de Politie, in care se noteaza "date" in legatura cu conduita penala iar cuprinsul sau este adus la cunostinta publicului prin emiterea certificatului de cazier judiciar.

certificatul de cazier nu face altceva decat "sa certifice" o anumita situatie inscrisa in acel registru :arrow: certificatul si registrul au celelasi cuprins...

la fel ca registrul de stare civila si certificatul de stare civila...

gioni

Post by gioni » 17 Mar 2007, 15:36

Melinda, cum ar putea angajatorul sa afle de condamnare atata timp cat aceasta nu apare in certificatul de cazier iar copia dupa cazier poate fi obtinuta in conditii specifice si numai de catre-citez din lege:
"Art 17 - Organele de urmarire penala sau instantele de
judecata pot solicita, ori de cate ori este necesar, copie de pe cazierul
judiciar al persoanei aflate in curs de urmarire penala sau de judecata.
De asemenea, institutiile din sistemul de aparare, ordine publica,
siguranta nationala si justitie pot cere o copie de pe cazierul persoanei
supuse obligatiilor militare ori pentru care se efectueaza verificari
specifice."

gioni

Post by gioni » 17 Mar 2007, 15:42

Bog 28, diferenta dintre cazier si certificat am inteles-o deja! Dar eu intreb, cum e posibil ca in cazier sa se treaca "reabilitarea" dar in acelasi timp dupa reabilitare persoana sa fie scoasa din evidenta??? Vorbesc de cazier si nu de certificat!

bog28

Post by bog28 » 17 Mar 2007, 15:57

@gioni: si in cazier si in certificat se face mentinunea "nu este cunoscut cu antecedente penale"

gioni

Post by gioni » 17 Mar 2007, 16:14

Bog, nu contest ceea ce spui ptr ca sant convins ca stii mai bine decat mine! Dar ma intorc acum la ceea ce spunea wittman: in cazul in care atat in cazier cat si in certificat se face mentiunea "nu e cunoscut cu antecedente penale" atunci un fost condamnat, dupa reabilitare, poate deveni judecator, politist....
Deci eu cred ca undeva, exista un anumit registru al condamnarilor anterioare...Si ma gandeam ca acest registru este chiar cazierul judiciar in care, dupa cum am aratat mai devreme se trece si faptul ca o anumita condamnare a fost reabilitata. Fiind asa, cand pesoana respectiva cere certificatul de cazier, politistul de acolo verifica, vede ca in cazier scrie ca a fost condamnat si reabilitat si in consecinta emite certificatul cu "nu e cunoscut cu antecedente penale".
Asta e numai ceea ce cred eu. Poate gresesc....

Dyana

Post by Dyana » 19 Mar 2007, 23:38

Nu e deajuns declaratia aceea ,pe care o dai pe proprie raspundere.Chiar daca esti reabilitat de drept,ca sa ai din nou cazierul"alb",iti trebuie o hotarare definitiva si irevocabila de constatare a intervenirii reabilitarii de drept.Cu aceasta hotarare ,te duci la cei de la cazier si ti-ai rezolvat problema.Parerea mea...

bog28

Post by bog28 » 21 Mar 2007, 00:38

@DI: definitiva si irevocabila in penal ? constatareareabilitarii de drept = obligatorie?

jojo

Post by jojo » 24 Mar 2007, 13:48

bog28 wrote:constatareareabilitarii de drept = obligatorie?
Sa ne spuna Wittman a omiesiunaoara. :grin:

wittmann

Post by wittmann » 24 Mar 2007, 16:52

Nu mai spun, ca m-am saturat... si aici si pe Juridice.

gioni

Post by gioni » 25 Mar 2007, 13:32

hai sa va arat ceva in legatura cu subiectul deschis!
http://www.monitoruldevaslui.ro/news.ph ... 746b465b93
ce parere aveti?

ursu

Post by ursu » 25 Mar 2007, 14:01

wittmann wrote:Exista unele posturi sau functii unde existenta unor condamnari, chiar reabilitate, are relevanta. Ti s-ar parea corect sa ai un politist sau judecator condamnat pentru trafic de persoane?
pai si wittmann ce ti-a spus?

Fluffy

Post by Fluffy » 25 Mar 2007, 14:07

Pentru reabilitarea nnde drept" nu trebuie nicio hotarare def si irevocabila, ca de aia e ,de drept"!
Insa reabilitarea nu opereaza in sensul repunerii in situatia dinaintea condamnarii, ci doar in sensul inlaturarii interdictiilor, decaderilor sau incapacitatilor care decurg din condamnare, astfel incat fostul condamnat sa se bucure din nou dedreptul de egaliate in fata legii.
Parea mea este sa declarii ca ai suferit o condamnare cu amenda penala, insa ai fost reabilitat de drept.

Post Reply