cum arata o cambie?
cum arata o cambie?
salut
nu am gasit pana acum nici un model de cambie. stiu cum arata restul titlurilor de credit, dar cum arata cambia?
aveti vreun model?
mersi
nu am gasit pana acum nici un model de cambie. stiu cum arata restul titlurilor de credit, dar cum arata cambia?
aveti vreun model?
mersi
In linii generale arata aprox. ca un bilet la ordin(vezi anexe la "Manual practic de drept cambial - Radu Economu, Ed. Lumina Lex 1997) sau trimite-mi adresa de e-mail.
In general nu se mai folosesc cambiile deoarece mediul de afaceri e de asa natura. Biletul la ordin este mult mai eficient deoarece e doar un dublu report (emitent si beneficiar) , fata de cambie ("cambium"-lat.) unde e raportul triplu ( tras , tragator si beneficiar).
In perioada interbelica erau la mare moda cambiile si asta nu doar la noi ci in toata Europa ( Legea cambiei si a BO - nr. 58/1934 fiind o lege unitara cel putin la nivelul Europei daca bine mai tin eu minte).
In general nu se mai folosesc cambiile deoarece mediul de afaceri e de asa natura. Biletul la ordin este mult mai eficient deoarece e doar un dublu report (emitent si beneficiar) , fata de cambie ("cambium"-lat.) unde e raportul triplu ( tras , tragator si beneficiar).
In perioada interbelica erau la mare moda cambiile si asta nu doar la noi ci in toata Europa ( Legea cambiei si a BO - nr. 58/1934 fiind o lege unitara cel putin la nivelul Europei daca bine mai tin eu minte).
Utilitatea cambiei ar fi necontestata si in operatiunile comerciale curente, insa bancile "nu le recomanda" sub diferite motive. Unul dintre acestea ar fi comisionul consistent care le revine de pe urma operatiunilor cu bilete la ordin. Cambia, asa cum mentiona av_bbq ca avand parti: tragator, tras si beneficiar, era introdusa, dupa natura ei, de mai putine ori spre decontare in institutiile bancare.