va rog, ajutor

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
ilinca23

va rog, ajutor

Post by ilinca23 » 03 Mar 2007, 23:13

va rog frumos sa-mi explicati si mie pentru urmatoarea situatie. am in gestiune materiale de 250 milioane intr-o anexa din cadrul unui liceu. 6 elevi din cadrul liceului au patruns fara voia mea in anexa. acum, parintii lor ma acuza pe mine pentru ca ei au fost sanctionati. motivul? nu mi-am asigurat anexa decat cu un lacat, care spun ei se deschide usor. va rog din suflet sa-mi raspundeti, nu e fapta penala? nu e intrare prin efractie?mentionez ca elevii au 18 ani.

corect

Re: va rog, ajutor

Post by corect » 04 Mar 2007, 00:23

ilinca23 wrote:va rog frumos sa-mi explicati si mie pentru urmatoarea situatie. am in gestiune materiale de 250 milioane intr-o anexa din cadrul unui liceu.
Doar au patruns sau au si sustras din bunuri?! Sau, daca nu le-au sustras, aveau aceasta intentie? S-au razgandit singuri sau au fost surprinsi?

wittmann

Post by wittmann » 04 Mar 2007, 10:04

Sfatul meu este sa le aratati degetul parintilor :-D si sa-i trimiteti un pic "la plimbare" sa le mai scada tupeul de doi bani.

ilinca23

Post by ilinca23 » 04 Mar 2007, 12:10

elevii au fost surprinsi la timp. de sustras nu s-a sustras nimic. unii au fumat acolo , iar altii sustin cu tupeu ca n-au stat decat 2 minute. sanctiunea aplicata a fost eliminarea din scoala pe o perioada de 3 zile. parintii contesta masura. eu vreau sa stiu daca fapta lor este sau nu intrare prin efractie, daca conteaza sau nu ca au stat acolo o ora sau doar 2 minute, cine si cum poate cronometra timpul cat a stat fiecare acolo si daca as fi putut in aceasta situatie sa fac sesizare la parchet sau la politie. mentionez ca fapta s-a petrecut saptamana trecuta. eu sunt acuzata de parinti ca nu am avut un lacat mare la usa, ca usa anexei este de vina. va rog frumos sa ma sfatuiti ce si cum sa fac din punct de vedere legal.

ilinca23

Post by ilinca23 » 04 Mar 2007, 12:19

mai mentionez ca intrarea a fost facilitata de unul dintre elevi care a avut o cheie potrivita.

corect

Post by corect » 04 Mar 2007, 12:33

Intrarea prin folosirea fara drept a unei chei mincinoase, nu este, prin ea insasi, infractiune (daca au folosit o cheie, nu este efractie!).
Daca se poate dovedi intentia elevilor de a sustrage din bunurile din incaperea respectiva, fapta poate fi calificata ca tentativa la furt calificat (art.20, rap. la art.208, art.209, alin.(1), lit.a, i C.pen.)

ilinca23

Post by ilinca23 » 06 Mar 2007, 22:00

va multumesc tuturor

jojo

Re: ilinca

Post by jojo » 07 Mar 2007, 18:07

musette wrote:citeste mesajul privat
E secreta tare solutia ta, musette? De ce nu ne luminezi :grin: si pe noi?

@ilinca
atentie!

Post Reply