Buna ziua!
Am o mare nelamurire in legatura cu divortul amiabil, acordul partilor. Eu sunt casatorita cu un cetatean canadian, nu am avut domiciliu comun, mi-a fost respinsa aplicatia de emigrare (procedura durand 3 ani), timp in care relatia s-a deteriorat, el nu doreste sa vina sa se stabileasca in Romania si eu nu am cum sa merg sa ma stabilesc in Canada. Am decis sa divortam cu acordul partilor, dar el nu doreste sa vina in romania, pentru a depune impreuna actiunea de divort. Ca urmare a trimis o procura prin Ambasada Romaniei din Canada, pentru o persoana din romania, aceasta din urma avand puteri depline pana la incheierea procedurii de divort.
Intrebarea mea este, daca in aceasta situatie este posibila desfacerea casatoriei cu acordu partilor (facand precizarea ca suntem casatoriti de 3 ani, nu avem copii si nici nu avem bunuri comune)?
In cazul in care nu este posibila o desfacere a casatoriei cu acordul partilor, cam cat ar dura un divort?
Va multumesc!
Divort - cetatean roman - cetatean canadian
In cazul in care cererea de divort se intemeiaza pe acordul partilor, ea va fi semnata de ambii soti. Atunci cind este cazul, in actiunea de divort, sotii vor stabili si modalitatile in care au convenit sa fie solutionate cererile accesorii divortului.
Primind cererea de divort formulata in conditiile alin. 1, presedintele instantei va verifica existenta consimtamintului sotilor, dupa care, va fixa un termen de doua luni in sedinta publica. La termenul de judecata, instanta va verifica daca sotii staruie in desfacerea casatoriei pe baza acordului lor si, in caz afirmativ, va trece la judecarea cererii, fara a administra probe cu privire la motivele de divort. (art 613 C.pr.civ)
Crec ca ar fi mai interesant sa va judecati pe drept comun .
Primind cererea de divort formulata in conditiile alin. 1, presedintele instantei va verifica existenta consimtamintului sotilor, dupa care, va fixa un termen de doua luni in sedinta publica. La termenul de judecata, instanta va verifica daca sotii staruie in desfacerea casatoriei pe baza acordului lor si, in caz afirmativ, va trece la judecarea cererii, fara a administra probe cu privire la motivele de divort. (art 613 C.pr.civ)
Crec ca ar fi mai interesant sa va judecati pe drept comun .
Multumesc ADURbaCA, pentru raspunsul tau. Ce ma intereseaza pe mine este sa termin cat mai repede cu acest divort, deci as alege varianta de divort care care ar dura mai putin. Si de aici si intrebarea care ar fi varinata cea mai usoara si cea mai scurta in cazul meu?
Mai am de facut o precizare, sotul meu a trimis procura cu drepturi depline, prin Ambasada Romaniei din Canada, unei persoane care imi este foarte apropiata mie, deoarece si el este interesat sa divorteze cat mai repede.
Daca exista avocati care ar fi disponibili pentru reprezentare in acest caz, la un pret decent, am rugamintea sa ma contacteze in privat.
Mai am de facut o precizare, sotul meu a trimis procura cu drepturi depline, prin Ambasada Romaniei din Canada, unei persoane care imi este foarte apropiata mie, deoarece si el este interesat sa divorteze cat mai repede.
Daca exista avocati care ar fi disponibili pentru reprezentare in acest caz, la un pret decent, am rugamintea sa ma contacteze in privat.
Divort uregenttttttttttttt !!!
Ma simt obligata sa mai vin cu o precizare legata de domicliliul meu, acesta este in Bucuresti, mai exact secor 3, iar casatoria a fost incheiata la Oficiul starii civile al sectorului 3. Banuiesc ca desfacerea casatoriei va avea loc la Judecatoria sector 3.
Ne fiind in bransa, imi dau si eu cu presupusul, din ce am mai citit pe acest forum si din auzite. :).
Marea mea problema este ca pe 28 iulie 2007 doresc sa ma casatoresc. Drept urmare orice sfat m-ar fi de mare ajutor.
Multumesc anticipat persoanelor care vor avea amabilitatea de a-mi oferi un sfat cat de mic. Orice sfat poate fi important.
Ne fiind in bransa, imi dau si eu cu presupusul, din ce am mai citit pe acest forum si din auzite. :).
Marea mea problema este ca pe 28 iulie 2007 doresc sa ma casatoresc. Drept urmare orice sfat m-ar fi de mare ajutor.
Multumesc anticipat persoanelor care vor avea amabilitatea de a-mi oferi un sfat cat de mic. Orice sfat poate fi important.