TESTAMENT - AJUTOOOORR

Post Reply
skybax

TESTAMENT - AJUTOOOORR

Post by skybax » 04 Mar 2007, 20:07

As vrea sa stiu in ce conditii poate fi atacat un testament si mai ales rudele pana la ce grad pot face treaba asta! Multumesc anticipat de raspunsuri :oops: :oops: :oops:

serafim

Post by serafim » 04 Mar 2007, 20:24

daca respectivul care a testat nu are copii sau sot supravietuiotor...nu se poate ataca daca insa are copil sau sot acestia fiind mostenitori rezervatari se poate ataca testamentul in rest...toate cele bune

serafim

Post by serafim » 04 Mar 2007, 20:26

normal...mai pot ataca si parintii...daca mai sunt in viata

skybax

Post by skybax » 04 Mar 2007, 20:38

[color=blue]Va multumesc pt raspunsuri, dar am sa va expun nun caz concret ca sa ma dumiresc si eu cum sta treaba. Eu si sotul meu stam intr-o casa care e pe numele bunicului sotului. Mentionez ca tatal sotului meu e in viata. Sotul meu are un frate si sora vitrega. Bunicul vrea sa faca un testament prin care sa ne lase noua casa ( noi avem grija de ei etc, fratele sta in alta localitate si sora e plecata din tara). Daca tatal da cu subsemnatul la notar ca el nu are pretentie la mostenire, testamentul mai poate fi atacat de fratele si sora sotului meu ? :-( [/color]

dellutza

Post by dellutza » 05 Mar 2007, 21:09

skybax wrote:[color=blue] Daca tatal da cu subsemnatul la notar ca el nu are pretentie la mostenire, testamentul mai poate fi atacat de fratele si sora sotului meu ? :-( [/color]
Poate sa faca acest lucru insa doar dupa moartea bunicului. O declaratie data anterior decesului reprezinta un pact asupra unei mosteniri viitoare, interzis de lege.

De ce nu incheiati mai bine un contract de intretinere?

storm

Post by storm » 06 Mar 2007, 10:25

testamentul facut de bunicul sotului tau in favoarea voastra, poate fi atacat de tatal sotului tau, fiind mostenitor rezervatar si eventual de alti copii pe care ii are bunicul. Tatal sotului tau nu poate face nici un act de renuntare sau de acceptare cu privire la o mostenire viitoare, fiind categoric interzise de lege. ar trebui sa optati pentru un alt act care este mai potrivit in situatia voastra (intretinere, vanzare cu mentinere de uzufruct viager etc.) acte care nu pot fi atacate atat de usor ca un testament.

skybax

Post by skybax » 06 Mar 2007, 15:33

Incercam sa gasesc o alternativa mai "ieftina" la contractul de vanzare cumparare. Dar se pare ca nu am nici o sansa decat asta
Va multumesc la toti pentru raspunsuri :oops:

Post Reply