RUGAMINTE
Onorariul de la urmarire penala se plateste conform protocolului dintre UNBR si MJ de catre instanta de judecata la prin incheierea de la primul termen de judecata. Problema este ca aceasta incheiere nu este recunoscuta ca titlu executoriu de catre Curtea de Conturi, asa ca solutia este tot sentinta data pe fond.
Atata timp cat ti se elibereaza o delegatie de la Baroul respectiv pentru asistenta in faza de up atunci cand aceasta este obligatorie, automat ti se plateste oficiul. Iti faci un referat, pe care ti-l semneaza sectia de politie respectiva sau dupa caz...Parchetul, atasezi delegatia si gata, iti iei banutii. Exista si situatia in care, daca l-ai asistat pe individ la politie cand i s-a luat declaratie si esti chemat apoi la parchet pt prezentarea mat de up nu mai vezi nici un chior. Pt ca onoratul procuror iti spune" delegatia este valabila pt toata faza up. Asa ca mai bine nu raspunzi la tel cand te suna de la Parchet si lasi alt coleg sa manance si el o paine. 

Daca procurorul nu dispune prin ordonanta, nu-i automat si nici nu-igata, asa ca e bine sa mergi la prezentare. In caz contrara procurorul da banutii aluia care a asistat la audieri.meri wrote:Atata timp cat ti se elibereaza o delegatie de la Baroul respectiv pentru asistenta in faza de up atunci cand aceasta este obligatorie, automat ti se plateste oficiul. Iti faci un referat, pe care ti-l semneaza sectia de politie respectiva sau dupa caz...Parchetul, atasezi delegatia si gata, iti iei banutii.
@ gavril
Ai facut vreun oficiu in cariera ta sau vorbesti din folclor?
Asta e parerea ta, draga Jojo. dar cum se spune...unde sunt 3 avocati...sunt 5 pareri. Practica e...practica si prefer sa nu intru in discutii contradictorii cu tine. N-ar avea nici un sens. Fiecare face cum crede de cuviinta. Eu doar mi-am spus parerea...si n-am vorbit din"folclor" ci din propria experienta.
Nu prea face fiecare dupa mintea si imaginatia lui, ca treburile sunt bine precizate prin protocol. Acuma daca la voi se procedeaza altfel, eu te pot crede pe cuvant, asta nu inseamna ca practica voastra este corecta.meri wrote: Practica e...practica si prefer sa nu intru in discutii contradictorii cu tine. N-ar avea nici un sens. Fiecare face cum crede de cuviinta.
Si de ce te temi de discutiile contradictorii? doar sunt izvorul progresului.
Draga.
Nu am inteles, cum poate dispune sectia de politie de fondurile Ministerului de Justitie.meri wrote:Atata timp cat ti se elibereaza o delegatie de la Baroul respectiv pentru asistenta in faza de up atunci cand aceasta este obligatorie, automat ti se plateste oficiul. Iti faci un referat, pe care ti-l semneaza sectia de politie :
Pe de alta parte de ce consideri ca este automat ?
Spre exemplu mergi la o audiere la penitenciar (in faza de u.p.) pentru niste fapte savarsite in alt judet si care vor fi judecate in judetul respectiv. In aceasta situatie te-ar costa mai mult drumurile decat onorariul.
Sau, o alta situatie, primesti o delegatie pentru instanta, la primul termen te prezinti iar inculpatul solicita amanare, si la urmatorul termen isi angajeaza un aparator ales. Pentru o amanare judecatorii considera ca nu se justifica acordarea onorariului.
Cu a doua situatie "sa zicem ca sunt de acord", desi inclin sa cred ca nu ai dreptate, dar ma rog, insa in legatura cu prima situatie nu ai chiar deloc . De ce zic asta:pt ca din cate am obs. eu pt fiecare deplasare la postul de politie in scopul audierii invinuitului (inculpatului) trebuie sa ti se elibereze o delegatie de la baroul respectiv(de care apartii tu) indiferent ca fapta a fost savarsita in alt judet, atata timp cat tu il audiezi. Asta e cel putin practica pe la noi, dar acum..na, ce sa zic...poate altii procedeaza altfel.
am nevoie de ajutor urgent
Sora mea a divortat recent si a obtinut tutela copilului ei, sotul neavand drept de vizitare. Acum ea ar vrea sa emigreze cu copilul in Canada, stie cineva daca se poate face acest lucru fara acordul lui? Sau, daca nu se poate face ceva in instanta pentru a obtine un document care sa poata fi folosit pentru ca ea sa emigreze.
As fi foarte recunoscator daca cineva m-ar putea ajuta.
Multumesc !
As fi foarte recunoscator daca cineva m-ar putea ajuta.
Multumesc !